Блях. Първо да уточня че соу фар съм има няма 15-20 часа инто DA и ми допада като цяло. Само че като шумно прокламиран наследник на Baldur's Gate - може и да е вярно всъщност но на от моя гледна точка леко съкливата първа част и то с уговорки - се дъни тотално.
Повечто ММО заемки никак не ми се нравят като цяло. Като за RPG итемизатията е брутално зле. Инвентара никак не ме кефи. То и този от BG/NWN/2 и тн може и да не е перфектен, но все пак ми се вижда по удачен от въпросния, единственото хубаво нещо от което ми се струва май е общоността му, елиминираща безкрайно досадно прехвърляне на предмети от инвентара на единия герой в този на другарчето му по партия. Понеже реших да въртя тийф, и логично вдигам локпикс до немай къде ми се струва че досега ама нищо не само свястно, ми изобщо струващо си не съм намерил в заключен ковчег, осмислящ инвестирането в скила. Искрено се надявам това да се промени. Смятам и за малоумно липсата на алтернатива за другите два класа относно въпросните съндъци, но не толкова остро, както ако реално имаше защо да се отварят. Супер тъпо се почувствах след като изръшкат по голямата част от 4то ниво на Мейдж Съркъла и прилежно вдигнал ниво и набил още един скил поинт в съответния скил, се връщам да изръшка съндъците от предния левъл и с потрес не отрких ама нищо интересно там.
Шумно акламирания original IP нов свят реално погледнато издиша отвсякъде. Щото никак не е оригинален, просто се пропуска плащането на лиценз някакъв. Просто с нищо не грабва и постига леко обратен ефект да ме инспайърва никак към момента. Нито куестита соу фар са особено интересни, нито оригинални нито нищо. Местностите - също. Особено не ме кефи че гадовете ми се споунват буквално пред мен, при все че би трябвало, сториуайз, да мога да ги дитектвам отдалече. Обсадата на Редклиф ми беше определено досадна. Фейд-а в магьосническата кула е може би най-интересната местност до момента, ма и там имаше тъпички неща. Вместо да завъртят нещо по интересно по спасяването на остатъка от партията, това си беше определно отбиване на номера.
Камерата също никак не ме кефи. То и тук, както и при инвентара, такова нещо като перфектно изпълнение вероятно няма, но защо, за бога, Впредид повече от чудесните спомени които имам за тази от първия Невъруинтър (дело на Био) , и кошмарите от тази на втория (поне докато и свикна но и тогава ми лазеше по нервите), от тази на DA почти ме докарва до бяс на моменти. Особено "любимият" момент е да се влача из подземието, примерно, Кулата, и след като я завъртя леко екрана да ми се заема вместо от различния ъгъл, от съответния светлинен ефект, примерно светлинните лъчи, пушек или нещо от сорта. Както и в доста случаи, стени. Доста досадно се държи и на всякакъв хълмист терен. Може и в мен да е причината, но след като съм виждал и по добри изпълнения, определно можеше повече. Под камера визирам максимално изтеглената гледна точка, то овърдъшоулдър ми е тотъли ънъсептъбъл като вариант за групови изпълнения.
Бе имам и други търкания с играта - липсата на формации и някакви такива. Откъм добрата страна интеракцията с партията е на добро ниво (бе и по добро съм виждал). даже на моменти лаф моабета в лагера ми беше по интересен от изръшкването на поредния дънджън. А въвеждането на ъчийвмънти го намирам за мн яко, щото персонално ме кефят такива работи.