Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
User avatar
neEd'Le
Sorcerer
Posts: 438
Joined: Wed Oct 06, 2004 11:57 pm
Location: пуофдиф

Post by neEd'Le » Tue Dec 01, 2009 7:38 pm

Поетеса възпя Бойко Борисов в стихотворение.

“О, достолепни генерале, поведи ни!
Ний вярваме във твоя свят обет!
От враговете – Де пе се (ДПС) пази ни!
Проправяй бедния ни път напред,
За да остане нашата България
Във Европейския съюз със чест,
Да заблести като небесна Лъчезария
Да я приветстват всички! Светла вест!
Премъдри Господи Исусе, благослови Ти Генерала и България!

Усмихни се, България на положителната новина от песцентъра на ГЕРБ, че поетесата д-р Венета Бакалова е възпяла премиера Бойко Борисов в стихотворение. По този начин тя изразява благодарността си към ГЕРБ-Русе, че е помогнал финансово за офталмологична операция, която е върнала зрението на възрастната дама. След това тя е издала стихосбирка сакрална лирика, наречена "Звезда от Витлеем". ГЕРБ-Русе е отделил средства и за стихосбирката, обединила 63 творби и двугласна детска песничка, разделени на 9 части. Нейна цел е приобщаването към християнската вяра на онези, които не са приели Христос за свой личен Спасител.
“Поетесата на Христовата вяра”, както я нарича т, не забравя да се спре и на човешката същност с недостатъци и положителни черти. Освен стихотворението, посветено на премиера, специално място в книгата е отредено на творбата “Човечност”, посветена на народния представител от ГЕРБ Пламен Нунев.

Лето 2001 пак имаше подобен случай,морският въздух беше дошъл в повечко на някаква женица и тя решила да си татуира портрет на Симеон II на гърба по случай идването на власт на НДСВ :neutral:
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6266
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Post by Demandred » Tue Dec 01, 2009 8:21 pm

Още утре отивам да се кръщавам, след тази гениална творба вече съм вярващ, поетичната й сила е непреодолима. ;) 8-) :oops:
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Mindcrime
Arcanist
Posts: 827
Joined: Sat Mar 29, 2008 5:31 pm
Location: Shadow Earth

Post by Mindcrime » Wed Dec 02, 2009 1:36 pm

Волейболният ЦСКА трябва да събира по хиляда зрители в лигата, за да не бъде глобяван
Липсата на определен брой зрители при домакинствата на всеки отбор в Шампионската лига по волейбол ще носи глоба на клубовете.

Утвърденият правилник в турнира за сезон 2009-10 сочи, че при мъжете в залата трябва да има поне хиляда зрители. За жените определеният брой фенове е 800. Ако запалянковците са по-малко, домакинът ще трябва да плаща по 3000 евро на мач.
Да живей спортния комерс!

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Wed Dec 02, 2009 1:38 pm

Малко им е! Предлагам да плащат и ако около залата не са дотигнати средномесените показатели за температура и влажност на въздуха.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Бобсън
Arcanist
Posts: 779
Joined: Fri Feb 08, 2008 11:34 pm

Post by Бобсън » Sat Dec 05, 2009 4:00 am

тази вечер разцъках
bbcnews.com
http://news.bbc.co.uk/
и попаднах на заглавие:
"Obama to attend end of climate summit"
дето ако ли не бе тъжно, щеше да е смешно...
къде ли се провежда "end of climate" summit?
баш си му е време както гледам положителни темпратури посред нощ, през Декември в София...

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Sat Dec 05, 2009 4:02 am

Става дума за това, че Обама ще присъства на последния ден от срещата на върха по въпросите на климата. End of "climate summit".

Както се казва и в линка -
President Obama will now attend the end of the Copenhagen climate summit after "progress" in talks, the White House says.
Въпросната среща ще е в Копенхаген под егидата на ООН от 7 до 18 декември и за нея се говори по-обстойно от има-няма няколко месеца.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Бобсън
Arcanist
Posts: 779
Joined: Fri Feb 08, 2008 11:34 pm

Post by Бобсън » Sat Dec 05, 2009 5:09 am

Знам за мероприятието в Копенхаген, и покрай него успях да разбера заглавието, но това не го прави по-малко подлежащо на усмиване...

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Sat Dec 05, 2009 5:15 am

Бобсън wrote:Знам за мероприятието в Копенхаген, и покрай него успях да разбера заглавието, но това не го прави по-малко подлежащо на усмиване...
Бобсън wrote: и попаднах на заглавие:
"Obama to attend end of climate summit"
дето ако ли не бе тъжно, щеше да е смешно...
къде ли се провежда "end of climate" summit?
Осмиваш не друго, а собственото си неразбиране на израза, доколкото виждам. Съвсем нормално си е формулиран - end of "climate summit". Не "среща за края на климата", а "края на срещата за климата". Казах ти го още в горния си пост, ама явно и него не си схванал.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sat Dec 05, 2009 9:09 am

Да не говорим, че се пише "осмиване" :mrgreen:
This is it. Ground zero.

User avatar
Muad_Dib
Shadowdancer
Posts: 10972
Joined: Mon Oct 04, 2004 3:12 pm

Post by Muad_Dib » Sat Dec 05, 2009 11:15 am

Освен това, Бобсъне, всяка тема си има заглавие, за да се спазва това заглавие смислово. Коментарът ти какво прави в Абсурдистан темата мисля, че и той не знае.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Sun Dec 06, 2009 11:24 am

Фризьорът на Зидарова: Не ме е страх да се прибирам късно
06 декември 2009 /
Фризьорът Миро, който също пострада при нападението над шефката му Деси Зидарова, се отървал само с едно посинено око, след като се опитал да й помогне. Травмата обаче явно не е оставила трайни следи върху психиката на Миро, писа bliasak.bg.

Kоафьорът бил забелязан да купонясва в компанията на част от известните си клиентки. Според очевидци, фризьорът е бил във видимо добро настроение и не се притеснявал, че инцидентът може да се повтори.

Миро споделил пред свои приятели, че се чувства кофти заради станалото с шефката му, но в същото време е облекчен, че се е отървал с леки наранявания. Той признал, че не се страхува да се прибира сам по тъмно.

Деси беше пребита с бухалки късно вечерта в събота. Тя сподели в сутрешния блок на бТВ, че има свои версии кой е поръчал покушението над нея, но няма хора, на които да се довери.
Нагледна разлика между гей и педераст ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator
Posts: 20327
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Thu Dec 10, 2009 2:13 pm

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
termit
Jaghut Tyrant
Posts: 1758
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Post by termit » Fri Dec 11, 2009 9:58 am

Не че не го очаквах това от герберите, но се надявах да поизчакат малко и да не е толкова бързо и брутално.
http://dnevnik.bg/bulgaria/2009/12/10/8 ... dobren_ot/
Законът престои да се гласува, но честно казано този път съм сигурен, че ще мине - ГЕРБ ще са под строй, а БСП и ДПС отдавна искат да го прокарат. Имам някаква смътна надежда после някой да се опита да го атакува пред КС, но нещо ме съмнява да се получи.

Тази сутрин засякох в Нова дискусия по темата с Вени Марковски от една страна и някакъв човек, който не познавам, от страна на МВР.
Много въртене в кръг и повтаряне на едни и същи въпроси и отговори с леко преиначаване, естествено с постоянните прекъсвания на Милен Цветков (не е истина колко ме дразни), а Лорчето Крумова просто си личеше как си няма идея за какво става въпрос. Важните моменти, които успях да хвана:
- МВР оправдават законопроекта с директива 2006/24/ЕО, която доколкото знам вече е приложена
- в България ще има над 200 съдии, които ще могат да дават разрешение за достъп до тези данни
- "защитата" на достъпа до личните данни от МВР ще се изразява в поддръжката на регистри за това кой кога какви данни е поискал, + някакви комисии за надзор и наблюдение, които уж да реагират ако има неправомерно използване на лични данни. В цялото МВР щяло да има не повече от 20 души, които да имат право на пасивен достъп. За мен това е крайно недостатъчно, като се има предвид следващата точка
- пасивен достъп. С други думи, някъде в полицейските участъци или административни сгради ще има едни терминали, през които можеш да се закачиш на момента към произволен телекомуникационен или интернет доставчик и да поискаш информация аз всички връзки, които са осъществени от/към даден телефон или IP адрес една година назад. По абсолютно никакъв начин не могат да ме убедят, че ченгетата няма да се възползват от този достъп. В края на краищата, ако нещо не е отбелязано във великите им регистри, значи не е станало, нали така. Никой не може да спре някое овластено ченге да се логне на терминала за 5 минути и да вземе произволни данни, независимо дали има разрешение или не.
- черешката на тортата, във връзка с горното щели да добавят в НК постановка, че ако някой злоупотреби с достъпа си и изнесе неразрешено лични данни, го чака до 1 година затвор или пробация. Чак се уплаших, разбийш ли.
Elves dig rocket launchers.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Fri Dec 11, 2009 10:04 am

Даже беше още по-тъжно, 1000 лв глоба, без затвор, май.

Законопроектът е безумен, дано някак си да не мине на КС, защото доколкото знам има силна готовност да бъде обжалван на всички инстанции.
This is it. Ground zero.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Fri Dec 11, 2009 10:07 am

Бтв, рискувам да звуча като ламер, но ако минавам през прокси, това ще замаже ли нещата?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 0 guests