Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Nov 30, 2009 7:57 pm

More so than Wolfe? ;p
This is it. Ground zero.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Nov 30, 2009 8:23 pm

Alexis wrote:Подхаванах Mistborn и засега мога да кажа, че оправдава хвалбите, които доста хора й хвърлиха.
Давай, давай, мен още ме държи от лятото, разкошна книга :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 30, 2009 8:38 pm

Moridin wrote:More so than Wolfe? ;p
Подигравай се, плебсе.
And you can't dance with a devil on your back...

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Nov 30, 2009 8:53 pm

Жоре, факт бтв, човек 3 сф-книги да трябва да прочете през живота си в оригинал, Хиперионите (двете наедно) са си виден кандидат. А при положение, че ти едва ли ще се ограничиш до 3... ;)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Nov 30, 2009 9:33 pm

Vash wrote:
Аз чета книгата на Сара Пейлин в момента... :neutral: All the rumors are true!!!
Я кажи малко повече за това творение плс, че изпитвам научен интерес. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ами в началото съм, стилът е...забавен. Чете се леко, има неща, които вярвам, че са така като съдържание и едва ли биха позволили на друг човек да ги опише в книга, ако не е тя или някой като Парис Хилтън, примерно. От друга страна, съдържанието е изпълнено и с неща, зад които прозира чист маркетинг.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Thu Dec 03, 2009 8:07 pm

Ха, знаех си. :) Но все пак има и идеи заложени вътре които явно се купуват от десния електорат, че това чудо да се продава изобщо. Както каза един от вечерните водещи "книгата на Сара Пейлън е за всички които са подкрепяли Джордж Буш, но смятат че той е просто прекалено интелектуален за тях". ROFL :lol:
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Sun Dec 06, 2009 12:27 pm

Дочетох Боен Клуб, сега си продължавам с Дюна.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Dec 06, 2009 6:40 pm

Аз пък прочетох романа Peter & Max и горещо го препоръчвам на фенове на приказки от братя Грим в оригиналния им вариант - демек оня дето не е за малки деца.

Принципно спокойно може да се чете и без да сте запознати с комиксовата поредица Fables.

Ако следите и комикса - желателно е да се чете след Fables #50, а 8-страничният комикс в края - след Fables #75.
passer-by wrote:За който още не знае - излиза на 7 октомври.

Слагам я тук, защото е от света на Fables.

http://www.dccomics.com/vertigo/comics/?cm=12538

Превюто е над 20 страници. :drool:

http://www.dccomics.com/media/excerpts/12538_x.pdf
passer-by wrote:Интервю на създателя на Fables Бил Уилингам за първия Fables Deluxe хардкавър и романа Peter and Max.

http://comicbookresources.com/?page=article&id=23139
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Dec 10, 2009 7:03 am

След един особено лют запой, се събудих в 8 сутринта на дивана на един колега, и понеже реших, че е неправомерно рано за ставане, а не можех да заспя, му избраузих набързо библиотеката (да, в Америка има музиканти, които акчуъли четат!!! I had to see it to believe it!). В резултат, сега чета за може би четвърти път (но за първи в оригинал), Ender's Game. Не мога да си обясня как е възможно един от най-монументалните и велики фантастични романи, писани някога, да е толкова директен, изчистен, прост и ясен всъщност @_@ И тези хирургически прецизни диалози, които винаги стигат два пласта под тоя, който очакваш... Толкова силно я обожавам тая книга, че е перверзно чак...
And you can't dance with a devil on your back...

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Dec 10, 2009 9:33 am

Aз я имам и съм си я набелязал за четене, след като завърша сагата за Хиперион. :)
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

cordelia
Adept

Post by cordelia » Thu Dec 10, 2009 5:06 pm

След като прочетох Нощен патрул /който съвпадна с един период на депресия, която книгата задълба, между другото/ най-после се заех с Дневен патрул. Не съм напреднала кой знае колко, но като че ли повече ми харесваше Антоновата гледна точка.
А да, думата впрочем ми се навира в очите неприлично много пъти, но книгата има потенциал да ми хареса доста.
The good face pain. But the great - they embrace it.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Dec 10, 2009 10:15 pm

Ха, Нощен Патрул можела и минорно да действа. :shock:

Мен си ме радва руската философска насоченост на мирогледа. :P

... Да де, Великата Славянска Душа, ясно... Ама Патрулите мен ми действат по-скоро кефещо-замислящо. Сигурно е до настроение в момента на четене.

Освен да поразпуснеш с нещо от Галактическата Болница на Джеймс Уайт, цели 12 книги има. Те хем са готино замислени като истории, хем преливат от положителни настроения. :wink: (срамна неприкрита реклама, че нали се позариби :P )
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Dec 11, 2009 3:28 pm

Спектър на Лукяненко
явно е популярен в момента в тази тема ;)

страшно ми напомня на книгите за дълбината дотук
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

ysn
Merchant

Post by ysn » Fri Dec 11, 2009 4:38 pm

бтв за мен Дневният патрул е къде-къде по-тъжен от Нощния. Тематиката на Нощния е някак много по-теоретична с целия този фокус в съдба, предопределение и пр. Дневният е по-човешки, което го прави много по-съпреживим и разбираем, поне за мен.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Dec 11, 2009 9:01 pm

Захванах "Четири след полунощ" на Стивън Кинг. Т.е. прочетох "Ланголиерите", освен това преди време четох и последните две, т.е. "Библиотечна полиция" и "Слънчевото куче". "Ланголиерите" ми хареса много, обаче от горе-долу седмица и половина цикля на средата на втората история, "Таен прозорец, тайна градина", и не мога да продължа. Не че съм чел много Кинг, обаче за първи път ми се случва това с негово произведение. Дали има смисъл изобщо да продължавам?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”