Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Clio
Moderator

Post by Clio » Thu Dec 17, 2009 11:58 am

Умрях си от смях с твоя шеф, Амели :mrgreen:

Пък аз да си кажа - стачката на екипажите на BA може и да не ме хване (все още си е опасност, де), но за сметка на това пък тук за първи път от много години вали сняг преди Коледа и може времето да не позволи да летя... Ако накрая все пак успея да пристигна жива и здрава преди Коледа, мисля да паля свещи и да правя курбан! >.<
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 17, 2009 12:44 pm

Ше приколим някого за курбана нема проблеми :).
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Dec 17, 2009 4:07 pm

Ужасно се скарах днеска с шефката. Тая ************** съвсем е изтървала влака. Начи, вдигна си гъза и замина в поредната командировка, при, което във вторник с колежката ми се присетихме, че не знаем коя ще бъде втора смяна. Какво да правим? Отидохме при шефката на IT-отдела, с който работим съвсемстно, за да питаме, дали няма някаква уговорка някой от техния отдел да поеме втората смяна. Често се случва да се правят такива неща и обикновено служещите в нашия отдел са най-последните, които знаят в кой кабинет ще бъдат днес и с кво ще се занимават. Нямали уговорка, оказа се. Казаха ни да се разберем коя да изкара втората смяна...

И вчера отиваме на служебното новогодишно парти. ОНАЯ пристига. Дойде при нас, демонстративно ни загърби, както я чакахме с вдигнати чаши, говори с други хора, след което, пак така гърбом, процеди: "разбрах, че не ми знаете телефона, момичета". Шаш!

Днес се оказва, че ни била обидена, задето сме я загърбили!!! :shock: Що сме ходили да питаме! Що не сме й звъннали на нея!!! (Що да не се набутаме на джиесемите, нали?) Следват тряскане на врати, нечленоразделно говорене и обвинение във всички земни грехове. Аз пък я попитах дали не се предполага тя да даде разпореждания, преди да тръгне накъдето ще тръгва! И въобще беше...

А идея нямате за какво чудо на природата става въпрос. В момента ужасно се ухажват с единствени мъж в отдела, не знам защо. Но... Влиза тя в кабинета, където тоз седи, и хоп: "Емооо, нося ти фъстъчки". Няма значение, че другата й служителка, Добито, седи точно до въпросния Емо, а зад гърба й има още една колежка. "Емооо, нося ти кафенце". "Емооо, донесла съм бисквитки, ела да хапнеш при мен"... Върхът беше днес. Влиза колежката да черпи за именния си ден и носи кутия с бонбони. Таз скача, взима си бонбон и вика: "Чакай, имам нещо за теб!". Рови, рови, вади някво шише с водка, останала около два пръста. Изнамери няква пластмасова чаша, сипа по-голямата част от течността и... Я поднесе на онова Емо... :shock: После реши, че все пак трябва да даде нещо на жената, та сипа квото там беше останало от дъното на шишето...

Ае, тва в гората да беше живяло, щеше да е по-нормално, да го***!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Dec 17, 2009 4:20 pm

Ние няма да имаме банкет но пък за щастие началството са разбрани хора и подобни пререкания съм нямал никога (засега -да чукам на дърво)

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Dec 17, 2009 4:31 pm

Ей много ухажван този Емо.

Марфе, тва ще да е единствения ИТ отдел в който има само един мъж :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Dec 17, 2009 4:34 pm

Ако е специалист като тоя от Габрово :lol:

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Dec 17, 2009 5:51 pm

Е друго си е в документ от клиентско задание да чета текст, в който се среща "Червената книга на НР България", да спирам и да се зачудвам какво е това, което застрашава служителите на Hewlett-Packard... След две секунди се осъзнах де, ама... :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 17, 2009 7:39 pm

Ебаси и двете фирми дет имам взимане даване си правят коледната сбирка в един и същи ден 22ри ;(. Ма ше бодна опцията от сегашната, щото е в къщата на шефа на 20 метра от язовир Лобош/ или от сорта име/ с барбекю, яко песни и танци на народите и преспиване. :twisted:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Dec 17, 2009 8:33 pm

Шефката на Марфа е по-нереална и от моя шеф. :vomit:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Dec 17, 2009 9:57 pm

Емо не е от IT - отдела. Той е от моя отдел, дето е няква хипергига комбинация, наречена справочнобиблиографскирегионалнаисторияиинформационенцентър. Основната му фукнция е да се прави на шеф, да търси кусури на хората, да краде картинки от нета, с които да прави календарчета, да муфти цигари от хората* и да чака шефката да го напои и нахрани.

А тази, колкото и да се опитвам да освободя съзнанието си, наистина не мога. Няма такъв човек. Искам да се изповядвам, че аз може би дотук съм почти единствения човек (без тоз Емо, само дето мен не ме пои и не ме храни), с който не се държи _чак_толкова_лошо_. При все това благодарение на нея една колежка се разболя от пневмония (дълго е за обясняване), редовно разреваваше момичето, дето работеше при нея и въобще. А в момента наистина, ама съвсем наистина не мога да се разбера. Провеждам си in-depth-scan, за да открия причината, поради която се чувствам гузна. Защо съм гузна? Ако не бяхме питали никого и се бяхме разбрали с колежката коя да бъде втора смяна, съществуваше реалната възможност да ни посерат, че сме решили самосиндикално толкова важен въпрос, без да се допитаме. Ако я бяхме питали (сиреч се бяхме набутали и бяхме й звъннали), щеше да ни изнесе нечленоразделна, но затова пък излишно дълга реч на тема кви сме тъпи, та не мож се опрай сами и да питаме Радка. Кат питахме Радка, се оказа, че не бивало така и защо сме я питали, ами не сме й звъннали...

Е аз къде съм виновна? Може би съм виновна в това, че необмислено се подведох и отговорих на някаква провокация, заявявайки, че държанието й снощи беше извън орбита. Ми извинявай, това е петдесетгодишна пъстърма! Що за поведение да загърбва колегите си и да прави нелепи демонстрации, дето дори дечицата в яслите знаят, че са неприлични?! Ма то на човек му писва... Ако само си седя и никога не реагирам, какво ще постигна? Ще стане ясно, че всеки може да ми сяда на главата и да ме гласи как си иска. Не е ли тъй?! Какво ужасно има в това, да идеш да питаш шефката на отдела, с който работим в комбина, дали има някаква договорка някоя от тях да поеме втората смяна?! Ей на, пример: отивам на работа в понеделник, едната от същия тоз отдел ми седи на мястото долу. Шефките били решили още миналата седмица, че през цялата нова седмица ще работя горе. Някой да ми каже? Не. Оказах се последния човек в схемата, който знае къде ще работи цяла седмица... Не е ли логично в тоя случай да си помисля, че има и някаква договорка, след като Мамин Златен™ го няма да си поеме смяната, някоя от тез да го замести?

Аз наистина ужасно съжалявам, че не съм в състояние да предам случилото се в ясен вид, но наистина не мога. Аз го питам закво просто не е казала кой къде да замести при отсъствието на половината й отдел, то почва да ме пита къде съм била в понеделник след работното си време и що тогава не съм била на работа!!! Къв понеделник?! За кво да съм на работа след края на работното си време?! Ние те питаме за вторник, не за понеделник! После почва да говори, че ние сме знаели за тая й командировка още от преди примерно намсиколко време... Е и?! Хора, заклевам се, няма такова нещо! А! Ами кат се изцепи, че само заради нас си била тръгнала от караокето още в единайсе и половина?! Че да беше казала ние да се махнем, та да не й замърсяваме въздуха, де да знам!

Хора, реве ми се. Честно. Искам да съм непукист. Искам да съм перде. Не искам да се чувствам виновна за някви неща, за които, не знам как да се закълна, не съм виновна! Как се става непукист бе? Искам да съм перде. Не мога, товаря се. Най се вбесявам от хорската простотия, която в конкретния случай е във вид на смахната кукувица с черно под ноктите, олющен лак, несресана коса и гурели в очите (сериозно говоря). Макар че снощи се беше направила прическа и си беше измила лицето, трябва да призная... ИСКАМ ДА СЪМ ПЕРДЕ БЕ!!!!!!! ЧЕСТНО!!!!!!

------------------
*Заради него колегите се приучиха като излизат да пушат, да си вземат само по една цигара у джоба, за да намират извинение, че не могат да го почерпят. В резултат той разви нова стратегия. Известно време преди времето за пушене влиза в кабинетите на тези, дето знае, че ще пушат, и ги муфти за цигари на място. :shock:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Dec 17, 2009 10:08 pm

Clio wrote:Умрях си от смях с твоя шеф, Амели :mrgreen:

Пък аз да си кажа - стачката на екипажите на BA може и да не ме хване (все още си е опасност, де), но за сметка на това пък тук за първи път от много години вали сняг преди Коледа и може времето да не позволи да летя... Ако накрая все пак успея да пристигна жива и здрава преди Коледа, мисля да паля свещи и да правя курбан! >.<

Ще заколим овен в твоя чест и ще накладем обреден огън!!! Може да се вапцваме и сини потенциално...
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Thu Dec 17, 2009 10:48 pm

Али, щом те чакаме, значи ще си пристигнеш безпроблемно. Вервай ми :)

Марфе, за такова нещо наистина не върви да се товариш. Безсмислено се обвиняваш за чужди грешки.

Аз пък съм побесняла от синдикатите ни. Няма такива тъпаци, честно! Успели са някак да преборят шефа за коледни (сромни 200 лева - 100 + 120 за дрехи) и накрая се мотали 3 дни без да си направят труд да протоколират събранието или да съставят текст на заповед... каквато и да е писмена следа. Ми... накрая безскрупулният ни шеф е размислил (бтв, неговото алтернативно име трябва да е Скруч) и понеже няма каквато и да е писмена следа, е счел, че все едно не е обещавал. Сега вече няма и време за реакция, защото тези пари е трябвало да се добавят към заплатите ни до 20-ти, когато се превеждат. После нямало как да се придвижват и оправдават... Силно подозирам, че нямаме капацитет да свършим раздаване на ръка, щото трябва да се направи на 900 човека почти.

А коледното парти е нещо, дето ако искаме, сами си го организираме, щото Скруч смята тези неща за отживелици. :mrgreen:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Dec 18, 2009 12:24 am

@Marfa - защо мама му стара още работиш там?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 18, 2009 12:51 am

И моята шефка днес (ден, в който дори съм в отпуска) ми скъса нервите, но не може да се сравнява с тази на Марфа.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Dec 18, 2009 12:53 am

Да бе, Марфе. Що не си намериш друга работа, мама му стара?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.