Сайтът публикува писмото дословно заедно със снимката, която авторът Антон Михайлов е изпратил. В трогателната си изповед той заявява, че не е предал бившето си гадже за пари, а защото е искал да си отмъсти за прекъснатата връзка и отхвърлената любов.
Двамата се познавали отдавна - още преди Яне да влезе в политиката. Но бъдещият партиен водач криел сексуалната си ориентация, срамувал се, че е гей и затова връзката им била тайна, пише Михайлов.
"Той идваше почти всяка вечер в квартирата, която бях наел, в продължение на две години. Когато се запозна с Алексей Петров, започна малко по малко да се отдръпва, заплаши ме да не казвам на никого, защото градял кариера. Знаех, че Алексей го държи на мушка, помолих го да се откаже, за да запазим връзката си. Да каже на всички кой е! Но накрая той се изплаши и ми каза да не го търся повече," изповядва отритнатият любовник и добавя финалните акорди на хомо-връзката си с Яне:
"Той много се промени, започна да ми праща обидни SMS-и да не го притеснявам, нарече ме "противно педалче". Защо? Той също е гей и аз го "оправях" редовно, така че да не се прави на хетеро! Моля ви да публикувате писмото ми, за да излезе истината наяве!
Съжалявам, Яне, но ти ме предизвика!" Така завършва писмото."
Ххахааххахахах!