Stephen King

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
The Mad Hatter
Farmer

Stephen King

Post by The Mad Hatter » Mon Dec 28, 2009 7:50 pm

Поразгледах и не видях тема за Стивън Кинг. В случай, че съм я изпуснал, някой да ме светне.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Dec 28, 2009 8:35 pm

Даже две има, както услужливо подсказва форумната търсачка. :)

viewtopic.php?t=27&highlight=king

viewtopic.php?t=3968&highlight=king
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

The Mad Hatter
Farmer

Post by The Mad Hatter » Tue Dec 29, 2009 12:00 am

Sry в такъв случай. Не съм ги видял

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Dec 29, 2009 12:27 am

Пък и когато си подтикнат да създадеш някаква тема, би трябвало да има причина, освен че досега такава тема не е била създавана. Сигурно и за доста други писатели няма...

С други думи - отворил си тема - започнал си разговор - изкажи се! Какво ТИ мислиш за Кинг?

Аз лично не съм чел НИЩО негово. Какво се препоръчва за начинаещи? За предпочитане да не е от най-обемните му неща. Бард пуснаха наскоро сборник с разкази. Дали си заслужава?

http://www.bard.bg/authors/?al=%CA&BookID=1212

а това?

http://www.bard.bg/authors/?al=%CA&BookID=1181
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

The Mad Hatter
Farmer

Post by The Mad Hatter » Tue Dec 29, 2009 1:15 am

Доообре... Ето какво мисля АЗ:
Супер въздействащ, познаващ човешката психика до толкова ненормална степен, че можеш да започнеш да се плашиш само от тоя факт. Героите му са най-често обикновени хора, което подсилва ефекта на въздействие. Любимото ми при него е, че успоредно с действието вмъква постоянно мисли на главния герой. Което създава и доста хумор - и да! ИМА ХУМОР и при него, колкото и идиотски да звучи. За историите му - някои не пращят от оригиналност, но други са си направо гениални. Дразня се и от общото мнение ,,Стивън Кинг = кървища, черволяци, изгнили трупове и прочие" НИЩО ПОДОБНО. Другото, на което се дразня е некадърното му филмиране - от не знам си колко филма единственото, което е направено като хората е ,,Изкуплението Шоушенк". В случай, че искаш да го зачиташ - лично аз почнах с ,,Гробище за домашни любимци" и не виждам някакъв проблем ако стартираш и с роман. Ми... тва измърдих. Като за 4то мнение дано да става.

elle_fr0st
Commoner

Post by elle_fr0st » Tue Dec 29, 2009 10:40 pm

Хмммм аз съм чела доста неща на Кинг и (поне според мен) разказите са му най слабото място. Има някои добри, но повечето...
Като за начинаещ най-добре започни със Зеленият Път :D на мен ми е една от трите най-лъбими книги на всички времена и всичките ми познати, които са я чели са я харесали.
Иначе ~вообще няма какво да се обсъжда~ книгите на Кинг за Тъмната Кула са абсолютно супер мега страхотни, но са 7 (в бг са издадени в 8 тома) и може би като за начало ще искаш нещо по кратко.
Много хора си мислят,че книгите на Кинг са известни и харесвани само защото са `пълни с всякакви страхотии и други гадости за незряли хора` (цитат) и да те са страшни, но е много трудно да напишеш хорър. Те са толкова въздействащи,защото героите са много добре изградени и самата история е добре измислена и написана.
~когато бях на 11 прочетох разказ на кинг за някакъв хммм караконджул, който се крие в гардеробите и трепе деца.След това 1 не можех да спя и 2 си залепих вратите на шкафчетата с скоч. ~
Още повече уважавам Кинг след като направих неуспешен опит да прочета новата книга на Дийн Кунц и чак след като видях какви откровенно абсурдни опити прави този човек да ме уплаши осъзнах какво майсторство се изисква за да напишеш добър хорър. :mrgreen:
"I'm Gentleman Death in silk and lace, come to put out the candles. The canker in the heart of the rose."