Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
Наистина нямам никво време, че да напиша нещо по-обстойно и смислено, ма само да кажа, че на тоя етап мнението ми съвпада точка по точка с това на Супер М.
Ицо, не се изясних ясно, ма имах предвид, че туй дипломацията не мож я научи. В смисъл, че ако си го нямаш отвътре, каквото и да завършиш, ще продължиш да го нямаш. Пък ако го имаш... Ей на, Рейгън. А това за дипломатите от кариерата - ми мерси, ако на всички такива постове ще назначаваме некви, дето са завършили намкоси в СССР през 80-те. В този смисъл, ние дипломати от кариерата не сме си отчували все още.
Ицо, не се изясних ясно, ма имах предвид, че туй дипломацията не мож я научи. В смисъл, че ако си го нямаш отвътре, каквото и да завършиш, ще продължиш да го нямаш. Пък ако го имаш... Ей на, Рейгън. А това за дипломатите от кариерата - ми мерси, ако на всички такива постове ще назначаваме некви, дето са завършили намкоси в СССР през 80-те. В този смисъл, ние дипломати от кариерата не сме си отчували все още.
Бтв, някой видя ли тези две статии: http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/15/8 ... pravilnik/ и http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... _jeleva_e/ ?

Баси, аз дето съм учил конституционно право преди пет години, като прочетох първата статия (тогава още не бяха взети становищата на юристите, за които пише във втората) първо щях да умра от смях, а после имах желание само да умра. Или в Министерството на правосъдието работят абсолютни дебили, или става дума за силната ръка (и слабия мозък) на Бойко. И в двата случая сериозно сме го загазили като държава!Кандидатът за еврокомисар Румяна Желева не е нарушила българските закони, оставайки собственик и управител на фирмата "Глобал консулт" по време на мандата си като евродепутат, тъй като няма закон, който да я принуждава да го направи. Това гласи накратко становище на българското правосъдно министерство, изпратено до председателя на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу.
Основният аргумент на правосъдното министерство е, че изискването народните представители у нас (и приравнените по статут към тях български евродепутати) да не участват в управителните и контролни органи на търговски дружества, е записано в правилника на парламента, който според становището, не е закон.
Пред Дневник юристи от различни политически сили и съдии коментираха точно обратното - правилникът на Народното събрание е с ранга на закон и както българските депутати, така и избраните за представители в Европарламента, трябва да го спазват като закон.

- RRSunknown
- Elder God
това май е за секцията за игрите но е толкова епично че го поствам тук
Wii Pray - християнска игра симулация на молитва с контролери кръстове.
http://www.gametrailers.com/video/right ... s-we/59139
Wii Pray - християнска игра симулация на молитва с контролери кръстове.

http://www.gametrailers.com/video/right ... s-we/59139
- The Dragon
- Elder God
Абе много шум за нищо. А според мен от Желева щеше да се получи не лош комисар след години - просто отговорностите променят човека. Като се озовеш в среда в която се изисква много от теб изведнъж започваш да се учиш много много бързо. Дори в БГ да си била просто безлична путка.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Тук хич не сме на едно мнение, Драгъне.
Ако човек е некадърен на родна почва, не му е мястото на европейска да се обучава. Почва се от ниско ниво и постепенно се върви нагоре - ако има защо.
Правното становище на правосъдното министерство освен, че е абсурдно е и извън темата. Гледа се декларацията на Желева за конфликт на интереси от гледна точка на общото европейско законодателство. От гледна точка на ЕС, ако е била в тия фирми докато е била евродепутат - има нарушение. И Барозу това го е обяснил много подробно на кандидат-комисарите преди да си попълнят въпросните декларации - които впрочем обхващат последните ДЕСЕТ години.
Ако човек е некадърен на родна почва, не му е мястото на европейска да се обучава. Почва се от ниско ниво и постепенно се върви нагоре - ако има защо.
Правното становище на правосъдното министерство освен, че е абсурдно е и извън темата. Гледа се декларацията на Желева за конфликт на интереси от гледна точка на общото европейско законодателство. От гледна точка на ЕС, ако е била в тия фирми докато е била евродепутат - има нарушение. И Барозу това го е обяснил много подробно на кандидат-комисарите преди да си попълнят въпросните декларации - които впрочем обхващат последните ДЕСЕТ години.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Барозу подкрепи Желева:
Агенция „Фокус”
Председателят на ЕК Жозе Барозу подкрепи Румяна Желева
Председателят на ЕК Жозе Барозу подкрепи Румяна Желева. Във все още неофициално публикуваното си писмо до Европейския парламент председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу пише: „Що се отнася до декларацията на госпожа Желева като част от процеса на номинации да се стане член на ЕК, подобно на парламента, разчитам на индивидуалните, т.е. на личните декларации, които правят кандидатите, тъй като няма специално законодателство в ЕС в тази насока. По мое искане госпожа Желева потвърди отново, след нейното изслушване, че декларацията за интереси, която е публикувана и на интернет страницата на комисията, е изцяло акуратна и пълна. В добавка към това госпожа Желева вече публично предаде различни официални документи, за да покаже, че когато е подавала декларация за интереси като номинирана за комисар, тя повече не притежава никакви акции във фирмата, която преди е притежавала. Що се отнася до втората точка, българското правителство е посочило госпожа Желева като член на ЕК и що се отнася до нейните способности да поеме ресора „Комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи, според българското правителство тя има общата компетентност, международния опит и показва необходимите нива на ангажираност с европейския проект, за да изпълнява тези функции така, както е записано в член 17, алинея 3 на Договора за ЕС”.
Със своето становище Жозе Барозу застава зад Румяна Желева. Остава ЕП да произнесе своето окончателно становище. Информацията е на БНТ.
Имам подозрение, че това може да е възможност сама да се оттегли с достойнство.
Агенция „Фокус”
Председателят на ЕК Жозе Барозу подкрепи Румяна Желева
Председателят на ЕК Жозе Барозу подкрепи Румяна Желева. Във все още неофициално публикуваното си писмо до Европейския парламент председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу пише: „Що се отнася до декларацията на госпожа Желева като част от процеса на номинации да се стане член на ЕК, подобно на парламента, разчитам на индивидуалните, т.е. на личните декларации, които правят кандидатите, тъй като няма специално законодателство в ЕС в тази насока. По мое искане госпожа Желева потвърди отново, след нейното изслушване, че декларацията за интереси, която е публикувана и на интернет страницата на комисията, е изцяло акуратна и пълна. В добавка към това госпожа Желева вече публично предаде различни официални документи, за да покаже, че когато е подавала декларация за интереси като номинирана за комисар, тя повече не притежава никакви акции във фирмата, която преди е притежавала. Що се отнася до втората точка, българското правителство е посочило госпожа Желева като член на ЕК и що се отнася до нейните способности да поеме ресора „Комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи, според българското правителство тя има общата компетентност, международния опит и показва необходимите нива на ангажираност с европейския проект, за да изпълнява тези функции така, както е записано в член 17, алинея 3 на Договора за ЕС”.
Със своето становище Жозе Барозу застава зад Румяна Желева. Остава ЕП да произнесе своето окончателно становище. Информацията е на БНТ.
Имам подозрение, че това може да е възможност сама да се оттегли с достойнство.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com
http://troshanov.wordpress.com
Изобщо не я подкрепя, напротив.
Връзва си гащите пред ЕП като напомня, че приема кандидатите за комисари въз основа на техните декларации и на уверенията на страната, която ги номинира, че са компетентни за поста. И намеква, че го прави на доверие и няма как да провери истинността на тези данни - демек, не съм аз виновен, ако някой кандидат за еврокомисар се окаже нефелен, дами и господа евродепутати!
Връзва си гащите пред ЕП като напомня, че приема кандидатите за комисари въз основа на техните декларации и на уверенията на страната, която ги номинира, че са компетентни за поста. И намеква, че го прави на доверие и няма как да провери истинността на тези данни - демек, не съм аз виновен, ако някой кандидат за еврокомисар се окаже нефелен, дами и господа евродепутати!

The Best of Mozart
На мен ми стана странно как наште медии се подредиха в редичка и взеха чинно да обясняват, че и другите държави си биели негрите. Ма не ме интересува нито английската патка, нито някой друг! Просто ми писна все ние да сме в епицентъра на поредния безумен скандал. Тая да се вдигне и да се оттегли да си доучи, ей това искам. Ма кво значение има?
- Moridin
- Global Moderator
И аз не вдявам що не се оттегля. В смисъл шансът да я бламират е ОГРОМЕН, доколкото се вижда. В тази ситуация не мисля, че навреждаме на имиджа си да я дръпнем и да предложим друг, проблемът е дали този друг може да се подготви за нужното време за второто изслушване.
Е, ако е Кунева...
Е, ако е Кунева...

This is it. Ground zero.
Стига с тая Кунева, Жоре.
Ясно, че е по-добре приета в ЕК, обаче от политическа гледна точка си е редно новите управляващи да предлагат свои кандидати за такива постове, за да докажат, че имат добри кадри.
Това на теория, де. Иначе на практика не винаги се получава.

Ясно, че е по-добре приета в ЕК, обаче от политическа гледна точка си е редно новите управляващи да предлагат свои кандидати за такива постове, за да докажат, че имат добри кадри.
Това на теория, де. Иначе на практика не винаги се получава.

The Best of Mozart
- Moridin
- Global Moderator
Сега не искам да обиждам техните фенове, но е ясно, че новите управляващи, при все теоретично добрите си намерения (антикорупционните визирам), доколкото не са само за пред медиите, страдат от ОСОБЕНО ТЕЖКО НЕКАДЪРИЕ И НЕЕБАТЕЛНОСТ. В смисъл много рядко си позволявам откровени политически квалификации, но откакто ББ е на власт се нагледах на такива изказвания и действия, за които ум не ми побира как е възможно хора на такива позиции дори в БЪЛГАРИЯ, която е буквално най-голямата дупка на света след Узбекистан и Мианмар, да плямпат такива глупости, абе тва не е класната стая бе баси, държава управлявате, *** му майката.
Тия добри кадри освен от небето да им паднат не знам как ще ги намерят.
Единственият министър с пак противоречиви изяви, но поне с последователна визия и даващ вид, че има няква идея какво прави, е образователният. Всички останали са или абсолютно бездействени (на здравния дори името не съм му чул още), или някакви индивиди тип финансовия министър, които дори да не са порочни и корумпирани определено не са наясно на кой свят се намират. Специално той и всекидневните му инициативи, дето траят по една седмица, просто ми дойде ей до тука и тва е смятай за некви няколко месеца откакто са на власт.
Просто не ми се мисли кво ще е в края на мандата, твърде млад съм за да помня Виденовото правителство (което уж бележи върха в некадърието на нова България), но от тия, които помня, никога не съм оставал с толкова сериозно впечатление за ПЪЛНА некомпетентност.
Тия добри кадри освен от небето да им паднат не знам как ще ги намерят.
Единственият министър с пак противоречиви изяви, но поне с последователна визия и даващ вид, че има няква идея какво прави, е образователният. Всички останали са или абсолютно бездействени (на здравния дори името не съм му чул още), или някакви индивиди тип финансовия министър, които дори да не са порочни и корумпирани определено не са наясно на кой свят се намират. Специално той и всекидневните му инициативи, дето траят по една седмица, просто ми дойде ей до тука и тва е смятай за некви няколко месеца откакто са на власт.
Просто не ми се мисли кво ще е в края на мандата, твърде млад съм за да помня Виденовото правителство (което уж бележи върха в некадърието на нова България), но от тия, които помня, никога не съм оставал с толкова сериозно впечатление за ПЪЛНА некомпетентност.
Last edited by Moridin on Sat Jan 16, 2010 1:45 am, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.
Тук сме на едно мнение почти дословно.
Казвах ти само защо не вървеше ББ да продължава с кадри от предишно правителство.
Иначе рядко е бил по-верен лафът, че всеки народ си заслужава управниците. Лика-прилика са си те и средностатистическия ни гражданин и избирател.

Казвах ти само защо не вървеше ББ да продължава с кадри от предишно правителство.
Иначе рядко е бил по-верен лафът, че всеки народ си заслужава управниците. Лика-прилика са си те и средностатистическия ни гражданин и избирател.
Last edited by passer-by on Sat Jan 16, 2010 1:47 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
- Moridin
- Global Moderator
Абе ясно, ама според мен в някои случаи националният интерес ВСЕ ПАК викам да е по-напред. Ако ще да е Надя Михайлова, а не Кунева. И тя е с добри позиции там и определено е доста по в час за това какво значат дипломатически отношения, било от страна на ЕС, било от българска.
Сори, едитнах си горния пост.
Сори, едитнах си горния пост.
This is it. Ground zero.