Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jan 27, 2010 11:17 am

За целите на Статистиката пък! И вие сте едни!
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Wed Jan 27, 2010 4:10 pm

Moridin wrote:Не само това но доколкото знам скоро метрото става на съвсем различни карти което вече е ОМГ :mrgreen: а посоченото от теб е класическо некадърие на който е правил заданието за софтуерите на двете системи. Все пак системата на метрото отдавна я има на неговите валидатори, спокойно можеха да съгласуват новата, ама не би.

Е Морви чак пък толкоз :mrgreen:
Аз бях още по-възмутена и от теб, защото имахме голям проблем в началото като ги пускаха и разни хора се опитваха да пътуват и при нас с тези на ЦГМ, а ние нямаше как да знаем дали са заредени, тъй като ЦГМ не ни предоставиха нито едно устройство за проверка.
Бтв, вероятно и пари щяха да се спестят ако бяха поръчали същата система и се бяха възползвали от опита, но тук има един тънък момент в нормативната уредба. Поръчката може би е трябвало да се третира като голяма (при всички случаи е голяма, ако включва всичките устройства наведнъж) и те е трябвало да правят тръжна процедура и да спечели този, който предложи по-изгодна оферта. В този случай, обаче, е можело да заложат някакви изисквания за съвместимост с нашата система, ако не се получава дискриминация (или поставяне на условията така, че да може да се спечели само от една фирма доставчик, защото иначе никой друг няма съвместимос.
Не ми се ще да ги оправдавам, но има твърде много обстоятелства, които не знаем (включително и аз, макар да има вероятност да мога да подпитам някой от колегите).

Валидирането има едно голямо предимство, за което не ми хрумна в първия момент. Картата се явява и здравна застраховка. Съвсем теоритично, превозното средство Х претърпява ПТП и, вселдствие на това, Пенка получава травма. Пенка, обаче, няма как да докаже, че е била точно в злополучното превозно средство, защото няма билет, а има само абонаментна карта, с която по никакъв начин не може да докаже нищо, освен това, че тя е можела и да е вътре, ама е можело и да не е. Ако тази карта е електронна и е валидирана на качаване, в системата лесно може да се провери, че дадената карта наистина е валидирана. Разбира се, Драган, който е братовчед на Пенка, може да си е счупил крака докато се е качвал по витошките баири точно в същия ден и да има медицинско свидетелство от Пирогов. Ако на Пенка й се е разминала травмата, то тя може спокойно да даде картата на Драган и... готово. Това ще се получи ако картата е анонимна. Но пък вероятността е достатъчно минимална, че да не се налага издаване на индивидуални карти.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 27, 2010 4:17 pm

Да не искаш да кажеш, че някой в България ще ти даде пари понеже си пострадал при повреда на ПТП? 8-)
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jan 27, 2010 4:22 pm

Пенка и в случая може да докаже (ако е с карта за време) само, че се е качила преди 5 спирки, но не и кога е слязла. И билетът всъщност не доказва нищо по същия начин...А и ако Пенка получи травма си има свидетели.
А що се отнася до съвместимостта - не може ли да закупите такива?
I don't wanna die

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Wed Jan 27, 2010 7:21 pm

Според мен плащат, но за да плащат по-лесно е по-добре с валидирани карти. Бтв, нас би ни устройвало перфектно ако можем да проследим всеки откъде се качва и къде слиза, ама няма и ще се плаща за допълнителни изследвания. Поне евентуално ще имаме някакъв санитарен минимум данни. Ако изобщо им сработи системата, де. :oops:

А за закупуването на апарати... май няма как, първо защото при общинските фирми всяко закупуване над определена сума е с решение на Съвета на директорите и по тръжна процедура... а за тръжната процедура вече е ясно колко сложно се поръчва нещо точно определено. Имаше страшни проблеми как да си скалъпи поръчка на някакви системи за новия участък на метрото, така че да са съвместими със тези от стария... Та... Логиката е ЦГМ да бяха проявили малко здрав разум и да поръчат бройки и за метрото и да им се платят. Е, очевидно не искат да е лесно, като може и да е трудно.

Сега се присетих и още нещо, за което отвори дума Жоро - комбинираните билети - за метро и наземен транспорт. Понеже ми се налага честичко да поръчвам билети и докопах тази, която поръчва за ЦГМ от същата печатница. Имах идея да се включим към тяхната заявка, защото нямаше физическо време за отпечататване на такива с новата цена и за нас и за тях (щото СОС са кръгли идиоти!!! но това е друга тема). Та... оказа се, че те бяха заявили жалките 20 000 на фона на нашите 500 000 броя. Ами... как да снабдят София с 20 000 броя на месец (или повече, защото не вярвам да поръчват ежемесечно)? Тогава ми просветля, че те всъщност не искат изобщо да имат такива билети, но отпечатват за "кумова срама", а и за измиване на очи, тъй като за задължени да продават и такива... уж. Пълно безумие! Чак нашите се чудеха дали да ги заявяват от новата печатница, която ще изберем за отпечатване, щото един от главните ни администратори заяви, че те са отпаднали, щом ЦГМ отдавна не ги продават.

Марфе, ела, моля те, с резачката, че пак се вбесих!!! Ще те пусна по адреси. :mrgreen:
(\ /)
(X.x)
(> <)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 27, 2010 7:25 pm

сигурен бях, че има нещо такова, егати колко са нагли много ме дразнят :(
This is it. Ground zero.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Wed Jan 27, 2010 8:47 pm

Не щат да са "довеждащ" транспорт и туй то! :mrgreen:
(\ /)
(X.x)
(> <)

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Fri Jan 29, 2010 1:44 pm

Не зная дали това е за този топик, но:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5174126,00.html
VMITW!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Feb 01, 2010 11:02 am

ifadriana wrote:Не зная дали това е за този топик, но:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5174126,00.html
Психясали. Отговор на заглавието, де... Това, което искат, е някакси безумно. Може би ако третират децата си като оня, Фрицл май се казваше, ще го постигнат, ама иначе...

Както и да е, отворих темата, за да постна това:
http://19min.bg/news/8/26008.html
Spoiler: show
Бездомни кучета убиха 13 животни в столичния зоопарк
Видян 204 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000

Осем муфлона, четири елена и една сърна са били разкъсани до смърт от глутница бездомни кучета, които нахлули в столичния зоопарк между 3 и 4ч. миналия петък срещу събота.
Директорът на зоологическата градина д-р Иван Иванов съобщи, че към 7.30ч, сутринта са открити 6 озверели песа в рова на лопатарите. Рогатите животни са успели да се отбраняват, но 13 други заплатили с живота си. След инцидента служители от "Екоравновесие" дошли да приберат кучетата-убийци, съобщава dnes.bg.

"Питате ли ме какво ми е и как се чувствах докато вадех труповете. Направо съм болен. След инцидента не мога да преживея животните. Вече всяка вечер идвам да спя в кабинета си, за да мога да охранявам лично и да наблюдавам какво става в зоопарка. Повярвайте, сърцето ме боли", разказа пред Стандарт нюз д-р Иванов.

Той не може да си обясни къде е била охранителната фирма, която пази зоопарка по време на инцидента и защо не са реагирали на шума при нападението на глутницата.

Щетите нанесени по мрежите на рововете на животните ще бъдат оправени незабавно, а ниската ограда в единият край на зоологическата градина също ще бъде вдигната наново. Предполага се, че озверелите псета са нахлули именно оттам. Тя граничи с частен паркинг, но очевидно и охраната на паркинга не е попречила на нападението на кучетата.

Загубите са огромни, тъй като муфлоните и особено лопатарите са много скъпи. Справка на "Монитор" сочи, че в резерватите ловците плащат минимум по 2000 лева, за да се сдобият с трофеи от лопатар или муфлон, допълва dnes.bg.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Feb 01, 2010 5:33 pm

Само така!
?2500 глоба за собственичка на прегазено куче
01 февруари 2010 / News.dir.bg
Собственичка на прегазено на улицата куче в Германия беше заставена да плати над 2500 евро глоба, защото не успяла да озапти домашния си любимец и при прегазването му той нанесъл щети на полицейска кола, предаде Франс прес.

Трагедията се разиграла на 31 декември миналата година. Роби, 9-годишна немска овчарка от град Кел, в северна Германия, се изплашила от новогодишните фойерверки, изстреляни от съседния двор, и избягала от къщи, разказва за случая агенцията, цитирана от БТА.

Нейната собственичка, 65-годишната Хайди Шварк, се обадила в полицията. Местните полицаи открили кучето, което тичало по автомагистрала в района и застрашавало живота на шофьорите. След като полицаите не успели да заловят Роби, те взели крайното решение да я прегазят с полицейската кола, за да не се стигне до по-сериозна катастрофа на магистралата.

"Кучето ходеше безпризорно по магистралата, като преминаваше ту в едното, ту в другото платно. Опитахме се да го хванем, но не успяхме. Изправени пред тази ситуация, ние трябваше да направим избора между живота на кучето и този на шофьорите", казал говорител на местната полиция.

Няколко дни по-късно собственичката на Роби получила от местната полиция фактура за сумата от 2557 евро. Тези пари й били поискани, за да бъдат покрити щетите, нанесени на полицейската кола при прегазването на кучето.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Feb 01, 2010 5:34 pm

Е, да го бяха застреляли, мамка им. Щеше да е и по-хуманно.
I don't wanna die

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Feb 01, 2010 6:49 pm

Нема такива машини като гюнтерите просто. Толко да нямат ветеринар да му стрелне една упойка и да залегне песа в канавката. :spank:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Zee
Adept

Post by Zee » Mon Feb 01, 2010 6:51 pm

Morwen wrote:Е, да го бяха застреляли, мамка им. Щеше да е и по-хуманно.
А ако не го бяха уцелили точно и само го бяха ранили? Можеше собственичката да ги осъди и да се наложи ТЕ да плащат за ветеринар.
Чудя се дали и немците имат вицове за интелигентността на полицаите.

На другия полюс:...
Тайгърмастър - гадна случка. Може да изглежда крайно, но според мен единствената оправия с бездомните кучета е пушката.

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Mon Feb 01, 2010 8:55 pm

За бездомните кучета ми е малко безразлично, но точно тая случка доста понамирисва.

Муфлоните и мъжките лопатари са доста борбени и опасни животни, особено застрашени от глутница. За да бъдат избити при такива обстоятелства 12 от тях, трябва да са били упоени. Или някой е продал животните за трофеи и леко е инсценирал абсолютно неправдоподобна история.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Feb 01, 2010 9:02 pm

Честно казано, и аз си помислих нещо такова. Най-малкото, зоопаркът сигурно има някаква охрана, а подобен масакър просто няма как да е станал кратко, тихо и незабележимо. Ама няма как да го докажа.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.