Този пост не знам дали не е за темата за книгите за Джордан.Препрочитам избрани моменти от Колелото на времето,че забравих за какво ставаше въпрос,а се чака 12 том на български.Сега съм на 10 том ,тук абсолютно нищо не се случва,чета само главите с Мат .
Тези сеанчанците са големи пичове-даже когато главния герой се би с армията им ,аз бях за тях.Напомнят ми на самураите в Япония като манталитет и култура. Дано не бъдат изтребени.
Айез Седай от друга страна и титулярки и бунтовници са неописуемо глупави ,даже легендарната Кацуан е егаси противната бабка, аз бих я удушил с голи ръце.
Единствено тази очилатата Верин е малко по-умна, другите са или ревливи кифли,или усойници или откровено ненормални.
Отстъпниците горките и те не блестят с особен акъл,само тази курвичката Грендал е малко по-умна,и Семирага не е съвсем тъпа,другите общо имат акъл колкото кучето ми.
Този Джордан обаче има дар слово-усещам се как чета страница след страница в които нищо важно не се случва и пак ми е интересно.Е освен главите с двете чудовища Елейн и Нинив -тях не мога да ги издържа.
По принцип женските образи не са му силата,освен няколко айилки дето ми бяха умерено симпатични.
Няма жена дето да не гледа като бик ,да не дъвче пирони и да не и капе киселина от дзурлата.Ако случайно не знае магии тогава пък е нинджа,има 100 ножа или е 8 дан по карате и ще те смачка от бой ако я пипнеш.Как изобщо някой в този свят се престрашава само да проговори на жена му се чудя,камо ли да има свалки и секс-то една не срещнах да не е страшилище.