Политическа коректност и толерантност
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
Гледах клипчетата по-горе и от това с децата ми стана много тъжно. Скапаните извратеняци се показват на 3-5 годишни и на дечицата трябва да им се обяснява по нагледен начин всъщност простичката истина, че татковците им обичат по един шнорхел в дупето рано сутрин...
Amikae и simple_stupid определено не са сами в убежденията си. На вас ви е писнало от хомофоби? На мен ми писна от "интелектуалната позиция" относно педалягите - "научете се на толерантност, трябва да бъдем по-адаптивни, нека не мразим различните и темподобни бълвочи". Еми вие пък най-после приемете, че някои от нас са донякъде старомодни, донякъде тесногръди и никога няма да приемем, че може да има безумия като еднополови бракове.
За Шепърд ще се изкажа в подкрепа на про-гей настроените обаче - наистина това е ролева игра, колкото повече възможности има, толкова повече похвали са това за Байо.
Amikae и simple_stupid определено не са сами в убежденията си. На вас ви е писнало от хомофоби? На мен ми писна от "интелектуалната позиция" относно педалягите - "научете се на толерантност, трябва да бъдем по-адаптивни, нека не мразим различните и темподобни бълвочи". Еми вие пък най-после приемете, че някои от нас са донякъде старомодни, донякъде тесногръди и никога няма да приемем, че може да има безумия като еднополови бракове.
За Шепърд ще се изкажа в подкрепа на про-гей настроените обаче - наистина това е ролева игра, колкото повече възможности има, толкова повече похвали са това за Байо.
Добре, Никола, къде точно ти бъркат на теб еднополовите бракове?
На мен може и разнополовият анален секс да ми е гаден. Обаче ако тръгна да обяснявам на някой, че е идиот, защото го прави, ще ми се каже, че 1) не е моя работа какво точно правят хората в спалните си, 2) каквото и да правят, то си остава там и 3) че наглостта ми е покъртителна. Обаче по някакъв магически начин като са двама еднополови партньори, това става причина те да бъдат обществени врагове.
На мен може и разнополовият анален секс да ми е гаден. Обаче ако тръгна да обяснявам на някой, че е идиот, защото го прави, ще ми се каже, че 1) не е моя работа какво точно правят хората в спалните си, 2) каквото и да правят, то си остава там и 3) че наглостта ми е покъртителна. Обаче по някакъв магически начин като са двама еднополови партньори, това става причина те да бъдат обществени врагове.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Някой хора сте ми страшно смешни. Сега и не искате тук да пиша. Къде да пиша? Където ще има и други да се тюхкат колко много не искат да има гей Шепард ли? Какъв е смисъла, като тези хора ще се тюхкат не защото им пука за историята и lore на Mass Effect, а защото искат да се направят на мъже, че са против хомосексуалните.
И моля хора, които не приемат на сериозно гейм индустрията, да не съдят. Mass Effect далеч не е просто игра, а нещо много повече. Градено е с много внимание и любов, и е грешно да се разваля по такъв начин. И да, това ще деградира лицето на Mass Effect и това, че тук няма как да разберете какво означава това за страшно много хора, мен не ме е грижа.
Това, което Аватар ми предоставя, като емоция в киното, Mass Effect ми предоставя, като емоция от същото ниво. Изграждани с десетки години sci fi франчайзове ми изглеждат смехотворни, като ги поставя до Mass Effect. Има 3 книги, комикс и след края на ME3 може и за кино да започнем да говорим.
Само не се дръжте, като ощипани госпожици. Тук не става въпрос за мен и неприязънта ми към хомосексуалистите. Това няма нищо общо. Тук става въпрос за това, че тези хора не им пука за това какво е изградено, а за собствения им кеф. В това няма проблем защото повечето хора са така. С тази разлика, че обикновените хора не ни обръщат толкова внимание. И как може да приемате за нормално нещо такова да се насилва изкуствено е beyond me.
И моля хора, които не приемат на сериозно гейм индустрията, да не съдят. Mass Effect далеч не е просто игра, а нещо много повече. Градено е с много внимание и любов, и е грешно да се разваля по такъв начин. И да, това ще деградира лицето на Mass Effect и това, че тук няма как да разберете какво означава това за страшно много хора, мен не ме е грижа.
Това, което Аватар ми предоставя, като емоция в киното, Mass Effect ми предоставя, като емоция от същото ниво. Изграждани с десетки години sci fi франчайзове ми изглеждат смехотворни, като ги поставя до Mass Effect. Има 3 книги, комикс и след края на ME3 може и за кино да започнем да говорим.
Само не се дръжте, като ощипани госпожици. Тук не става въпрос за мен и неприязънта ми към хомосексуалистите. Това няма нищо общо. Тук става въпрос за това, че тези хора не им пука за това какво е изградено, а за собствения им кеф. В това няма проблем защото повечето хора са така. С тази разлика, че обикновените хора не ни обръщат толкова внимание. И как може да приемате за нормално нещо такова да се насилва изкуствено е beyond me.
Морви: На мен не са ми врагове, просто не желая да ги виждам никъде - по улицата, в медиите, по форуми дори не искам да виждам теми за тях. Да си живеят, но за моя свят все едно да не съществуват. Освен това на дечица да се разказва за гейове е гадно, ужасно и МНОГО тъжно.
И не си права за мнението на хората относно разнополовия анален секс - аз например не бих те заклеймил за това ти изказване, защото ти си имаш право на мнение и толкоз. Евентуално ако бяхме наживо ще пусна един-два лафа за дали си пробвала и абс ли си сигурна, че за теб не е това начинът за да се засмеем двамата или за да засмея трети човек, но това е.
ЕДИТ: Амикае на път си съвсем сериозно да ми занижиш мнението за теб. Разбирам, че си фен на Мас Ефект, но не прекалявай с трансденталните изказвания. ТОВА ВСЕ ПАК Е ИГРА. Да, и аз съм й фен и то най-вероятно също толкова болен като теб, без да го демонстрирам на всяка крачка. ВСЕ ОЩЕ СИ ОСТАВА САМО ИГРА. Да, и аз й имам колекторса и на моя рафт ще седи гордо, но не е човек и не е институция.
И не си права за мнението на хората относно разнополовия анален секс - аз например не бих те заклеймил за това ти изказване, защото ти си имаш право на мнение и толкоз. Евентуално ако бяхме наживо ще пусна един-два лафа за дали си пробвала и абс ли си сигурна, че за теб не е това начинът за да се засмеем двамата или за да засмея трети човек, но това е.
ЕДИТ: Амикае на път си съвсем сериозно да ми занижиш мнението за теб. Разбирам, че си фен на Мас Ефект, но не прекалявай с трансденталните изказвания. ТОВА ВСЕ ПАК Е ИГРА. Да, и аз съм й фен и то най-вероятно също толкова болен като теб, без да го демонстрирам на всяка крачка. ВСЕ ОЩЕ СИ ОСТАВА САМО ИГРА. Да, и аз й имам колекторса и на моя рафт ще седи гордо, но не е човек и не е институция.
На лично можем да разговаряме, че тук спамим. Да обобщим. Дали аз съм прав или не в предпочитанията ми за Шепард не е от значение. От значение е когато някой изкуствено налага нещо и това се счита за нормално от доста хора тук. И ако някой се противопоставя на самия факт, че някой упражнява толкова силен натиск върху творците, излиза хомофоб и нетолерантна гад. Ако не се беше вдигнало толкова шум около този проблем и след 1 година видех, че има гей опция в МЕ3, нямаше да възразя. Щях да знам, че това е решение на създателите, а не са им го насилили. А дали щеше на мен да ме израдва е друг въпрос.Muad_Dib wrote:Морви: На мен не са ми врагове, просто не желая да ги виждам никъде - по улицата, в медиите, по форуми дори не искам да виждам теми за тях. Да си живеят, но за моя свят все едно да не съществуват. Освен това на дечица да се разказва за гейове е гадно, ужасно и МНОГО тъжно.
- RRSunknown
- Elder God
айде готов си бате, Шепърд няма да го смянят - новия персонаж ще е гея.Mass Effect 3 може да не приеме старите ти сейвове
Спокойно, само в случай че си убил Шепърд
публикувано на: 09/02/2010 13:33
Финалната част на хитовата сай-фай трилогия Mass Effect, чиято актуална част в момента е втората, вече започва да ни дарява с подробности около завършващата си фаза. Ръководителят на проекта Кейси Хъдсън споделя, че ако Шепърд загуби живота си в самоубийствената мисия в края на Mass Effect 2, то няма как да продължиш със същия този сейв в тройката. Логично, нали? "Смъртта си е смърт, няма как да бъде заобиколена за втори път. Ако решиш да играеш третата част и си загубил Шепърд, все пак можеш да си създадеш нов персонаж, който да продължи сагата от гледна точка на оцелял по време на самоубийствената мисия."
доволен?
RRS, това което си цитирал се знае от много време.
Ще съм доволен, ако никой не се бърка в работата на BioWare. Нито хетеро, нито хомо. Играта е в майсторски ръце. Други претенции нямам.
Между другото много съдници в тоя форум бе. А у... Четете коментар, вдигат се, падат мнения, черни, бели точки. Хич не е да липсва самочувствие усещам.
Вече нямаме нищо общо с темата. Предлагам да спрем. Има си съответните теми за спор дали е правилно да има гей Шепард. Тук за друго идеше реч, но то се подмина от ядосаните коментари.
Утре тръгва петиция, хиляди хомосексуалисти искат Jake Sully да е хомо във втората част на Аватар. Нищо, че е с Нейтири. Хората искат. Камерън ще им угоди, нали са хомосексуалисти. Иначе е дискриминация. Или направо да направят една хомо комисия, през която да минава всякакъв вид изкуство и тя да одобрява кое става или не...
Стига стига...
Ще съм доволен, ако никой не се бърка в работата на BioWare. Нито хетеро, нито хомо. Играта е в майсторски ръце. Други претенции нямам.
Между другото много съдници в тоя форум бе. А у... Четете коментар, вдигат се, падат мнения, черни, бели точки. Хич не е да липсва самочувствие усещам.

Вече нямаме нищо общо с темата. Предлагам да спрем. Има си съответните теми за спор дали е правилно да има гей Шепард. Тук за друго идеше реч, но то се подмина от ядосаните коментари.

Утре тръгва петиция, хиляди хомосексуалисти искат Jake Sully да е хомо във втората част на Аватар. Нищо, че е с Нейтири. Хората искат. Камерън ще им угоди, нали са хомосексуалисти. Иначе е дискриминация. Или направо да направят една хомо комисия, през която да минава всякакъв вид изкуство и тя да одобрява кое става или не...
Стига стига...

- simple_stupid
- Sorcerer
Vash,Vash wrote: Прост_Тъп, предлагам ти да заминеш към Уганда, предполагам, че е едно от малкото места, където би се чувствал комфортно.
може да замина за Уганда, а може и да не замина.
Може да ми е конфортно там, пък може и да не ми е...
Не знам...
Засега нЕмам таквиз планове. Не е необходимо да опитвам нещо, за да имам мнение за него и да знам, че не става. Не съм скачал от 13 етаж, но определено нямам високи очаквания към един такъв опит. При целите ми забележки към живота на територията, наречена България, нямам намерение да я сменям... Сега, не мога да разбера опита ти да ме пре-пратиш в Уганда, с цел да изпитам конфорт, щото ако ще се пре-пращаме (не се бях замислил досега), но и аз мога да родя някоя и друга идея за теб и твоя конфорт...
Тъй като във всяко едно общ-уване, интенционално се съдържа и подразбира идеята за едно общ-ежитие, е добре да се определят границите...
Сега всеки си има право на съществуване, но и всеки има право на мнение. Поне засега... Все още мнението, че хомосексуализмът е извратена проява, макар и осъждано като нетолерантно и предубедено, не е наказателно преследвано, и ще си позволя свободно да го споделям. Когато го криминализирате, ще се замисля, дали чак пък толкова ценя "свободата" на мнението. Приемам оценките за себе си като "нетолерантен" и "предубеден", право на всеки е да си има мнение ("тъп" и "глупав" сам си знам че съм, но то слава Богу, също все още не е криминализирано), така и аз имам мнение, убеждения и ги споделям...
Жалко е, че не сме съмишленици, но не е болка за умиране...
Къде-къде по-страшни неща има...
Смешно е, как този свят е пълен с хомосексуалисти, които не могат да съберат куража да кажат на баща си, че са обратни, и не спират да лъжат майките си, че имат приятелки, но инак анонимно се борят шумно и неуморно "Светът" да "приеме" педерастията за "нормална" и "естествена".
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.
нищо не би постигнал,
Въобще не ми е ясна цялата драма с gay Shepard. Какво те боли сложат такава опция - никой не принуждава героя ти да я използва. Колкото повече опции има в едно RPG, толкова по-добре (ако са прилично реализирани). И аз обожавам играта, и аз нямам никаква нужда от подобна опция, но въобще няма да ми пречи, ако я сложат. А и някак е доста лицемерно от страна на Bioware, че героят ти има опция за секс с извънземни (включително такива като Garrus и Thane, които за разлика от асарите са доста далеч от идеала за красота при хората), с жени ако си избрал главният герой да е жена, обаче няма и намек за man/man. Това не е принципност, а чист комерсиализъм за мен, защото те отлично знаят, че огромна част от аудиторията им са хетеросексуални мъже, на повечето от които меко казано не им допадат такива неща.
Това, че на форумите на Bioware има твърде много идиоти и безумни теми, и меко казано се прекалява с дискусиите за и против гей опцията, си е отделен въпрос. Силно се надявам да не обръщат много внимание на коментарите в този форум, като правят следващата част.
Това, че на форумите на Bioware има твърде много идиоти и безумни теми, и меко казано се прекалява с дискусиите за и против гей опцията, си е отделен въпрос. Силно се надявам да не обръщат много внимание на коментарите в този форум, като правят следващата част.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Interpreter
- Forsaken
Без да се засяга никой и с уговорката, че за мен също гъзът на Азис не е естетически еталон, нито харесвам гей-парадите държа да напомня, че хората, които най-гръмко реват против "обратните" обикновено се оказва, че имат, хм, проблеми със сексуалната си самоидентификация. Мисля, че Силвърбърг в "Книгата на черепите" показва този момент доста добре.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
Този довод за последно е бил актуален горе-долу когато сте бил на нашата възраст най-вероятно.Interpreter wrote:Без да се засяга никой и с уговорката, че за мен също гъзът на Азис не е естетически еталон, нито харесвам гей-парадите държа да напомня, че хората, които най-гръмко реват против "обратните" обикновено се оказва, че имат, хм, проблеми със сексуалната си самоидентификация. Мисля, че Силвърбърг в "Книгата на черепите" показва този момент доста добре.
- simple_stupid
- Sorcerer
Interpreter wrote:Без да се засяга никой и с уговорката, че за мен също гъзът на Азис не е естетически еталон, нито харесвам гей-парадите държа да напомня, че хората, които най-гръмко реват против "обратните" обикновено се оказва, че имат, хм, проблеми със сексуалната си самоидентификация. Мисля, че Силвърбърг в "Книгата на черепите" показва този момент доста добре.

Бедният Юнг, майка му нито била първа младост и нито особено превлекателна, така и не могъл да разбере "едиповия комплекс". За чичко Фройд пък, бил очевиден и основа на всичко... така и не се разбрали...
Всеки мери според опита си... но ще сбърка ако го постави в основа на едно всеобесняващо разбиране.
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
нищо не би постигнал,
simple_stupid, никой не е тръгнал срещу правото ти на глас, напротив, всички тука си го използваме. Просто всичко си има и обратна страна и затова ми става все по-трудно да не показвам колко си ми противен.

Между другото и расизмът не е забранен почти никъде из западния свят. Интересното е, че и двете прояви са желание са сегрегация - "няма проблем да са различни, стига да не ми се появяват пред погледа"
Това не мога да разбера, самопохвала ли е? Ако в "светa" нямаше хора като теб, очевидно въпросът за "куража" не би стоял.

Между другото и расизмът не е забранен почти никъде из западния свят. Интересното е, че и двете прояви са желание са сегрегация - "няма проблем да са различни, стига да не ми се появяват пред погледа"
Смешно е, как този свят е пълен с хомосексуалисти, които не могат да съберат куража да кажат на баща си, че са обратни, и не спират да лъжат майките си, че имат приятелки, но инак анонимно се борят шумно и неуморно "Светът" да "приеме" педерастията за "нормална" и "естествена".

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."