Сайт за фантастика(моля коментирайте)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Dante
Mistborn

Сайт за фантастика(моля коментирайте)

Post by Dante » Mon Feb 08, 2010 9:30 pm

Наскоро възстановихме един проект. Ние сме скромен сайт за фантстика, който тепърва ще изгрява (надяваме се де). Няма да е зле да му хвърлите едно око. Все пак сте най-старите кучета в "бизнеса" и се надяваме да си дадете критиката и оценката. И това не е опит за пропаганда, а желание за малко мнение.
Мерси предварително. :)

http://www.forestofmagic.info/
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

bsb
Paragon

Post by bsb » Mon Feb 08, 2010 10:16 pm

Хвърлих му един повърхностен поглед.
- Сменете иконата на Joomla.
- Не виждам абсолютно никакъв смисъл от дублиране на навигацията отгоре и отляво.
- Курсивът дразни. Тъй като шрифтът е безсерифен, не е особено дразнещо, но все пак е излишно практически цялата начална страница да е в курсив.
- Двете картинки с връзки вляво са долепени, така че аз изобщо не разбрах, че са две, докато случайно не прекарах мишката над едната.
- Кафеникавият цвят на текста с датата не е най-удачен при кафяв фон.
- Буквата "С" от "Статии" при мен се пада точно върху едно сравнително ярко петно от фона, което много пречи.
- Може би не е зле статиите в началната страница по някакъв начин да бъдат обозначени за какво се отнасят. За книга, за игра, за филм, за нещо друго. Защото само картинката не е достатъчна за такива като мен.

Като цяло ми харесва :)

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Feb 08, 2010 10:45 pm

Toчно такива коментари искам! Мерси, ще се има в предвид.

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Mon Feb 08, 2010 11:07 pm

Под ревюто на „Малки Богове“ шрифтът внезапно се смалява.

На български, доколкото знам, се казва „и-мейл“.

За двете менюта и курсива съм съгласен.

Защо само над най-горната статия има дата и автор?

Няма правописни грешки :D

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Feb 08, 2010 11:13 pm

Във всяка статия си пише автор и има дата, погледни хубаво. Това е само началната ни страница, където има началото и линкове към новите статии.
Точно на тези дребни детайли ще обърнем внимание. Тепърва предстои да го оправяме и доукрасяваме. Уте ще отстраним повечето дразнещи неща, които са ви направи впечатление.

Относно правописните грешки - всяка статия минава под моя редакция, чете се няколко пъти, а след това се преглежда от още един човек. Стараем се, но не винаги можем да видим всичко. :)

bsb
Paragon

Post by bsb » Tue Feb 09, 2010 8:36 am

RAT400 wrote:..........

Няма правописни грешки :D
Де да нямаше... Но ако почна да ги описвам с обяснения, ще ми трябва обем горе-долу колкото изписания в момента в сайта.
Но тъй като това е не толкова характеристика на сайта, колкото на авторите, писали статиите, не смятам, че посочването им е особено конструктивно.
А иначе в самия интерфейс наистина не видях грешки.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Tue Feb 09, 2010 12:20 pm

В старите "статии" грешки наистина има, но в момента сме кажи-речи абсолютно нов сайт, който стартира преди една седмица. Опитваме се да редактираме всякакви грешки, но както казах - да видим всичко не можем. :)
А и всички материали се четат по няколко пъти от един или двама редактори. Явно пробойните са в нас.

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Tue Feb 09, 2010 2:39 pm

Dante wrote:Във всяка статия си пише автор и има дата, погледни хубаво. Това е само началната ни страница, където има началото и линкове към новите статии.
Да де, ама на началната страница пак има автор и дата над най-горната статия, но не и над другите. Тоест, точно под голямото оранжево „статии“, или с други думи над частта от най-новата статия, която се вижда на началната страница, има дата и име, но над другите части от статии, които се виждат на началната страница, няма.

Не знам дали не е нарочно, де.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Tue Feb 09, 2010 2:50 pm

Нарочно е. :wink:

Това отгоре е началната ни страница, където ние публикуваме началото на всяка статия с линк за продължение. А там вече пише коя я е писал.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Feb 09, 2010 5:44 pm

Коментарите под статиите са бъгнати нещо, поне при мен на Firefox - всеки втори е абсолютно нечетивен, ако не се маркира текста понеже е бял текст на бял фон.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Feb 09, 2010 5:49 pm

Да, това с коментарите го има и при ИЕ.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Feb 09, 2010 5:53 pm

В статията за Бойна Звезда Галактика - коментарите под снимките на Адама и Розлин изглеждат някак странно, като да има един проспуснат ред или нещо такова. И въобще в статията коментарите под повечето снимките някак имат прекалено голяма разредка, с изключение на снимката на целия каст.

Но иначе страхотна статия, де :D
But goddamn,
you got me in love again

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Feb 09, 2010 6:07 pm

Статията за Underworld: Rise of the Lycans няма автор освен това има останал някакъв код (вероятно останал от преедишна версия) по средата.

Още нещо - можете да добавите секция от типа "кои сме ние".

И една критика, която е много субективна - лично мен ме дразни говоренето на читателя във второ лице единствено число. От рода на "Трябва да ти кажа, че когато хванах тази книга..." "От филма ще разбереш...". Напомня ми на книга игра, а и ми е малко насилствено влизане в личното пространство. Както и да е, на някои хора това им харесва, предполагам.

Сайтът много ми харесва, бтв.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Dante
Mistborn

Post by Dante » Tue Feb 09, 2010 6:25 pm

Demandred wrote:Коментарите под статиите са бъгнати нещо, поне при мен на Firefox - всеки втори е абсолютно нечетивен, ако не се маркира текста понеже е бял текст на бял фон.
Да, знаем. При всички е така.
Коментарите ги има от вчера и в момента експериментираме с тях. Скоро ще бъдат поправени. :)

Относно статиите с липсващ автор - това са статии на Моридин(нашия), които си изтри акунта, но ще ги поправя и ще му напиша името.

Скоро мислим да добавим раздел "Екип" и кратка статия за нас, но искаме първо да се съберем всички и да мине малко време. Все пак сме едва от 10 дена и сме кажи-речи напълно нов сайт.

Относно разговорите във второ лице - и мен ме дразнят, но такива наши статии са единични, освен Моридиновите, който си пише така. Аз имам само една такава за "Пътят", но там това е умишлено.

Още тази вечер ще се съберем, за да поправим бъговете, които ни споменахте. Вашите коментари са ни адски полезни. Благодаря наистина. :)

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Feb 11, 2010 12:33 pm

Вдигам темата.
Постарахме се да оправим повечето бъгове и проблеми, които ни казахте. Надявам се така да ви харесва повече. :)