Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Feb 12, 2010 11:10 am

ОФ каква преквалификация бе човек? Първо Стен може да го вземеш и на седмо, ако не бързаш с куестите в Лотеринг. Второ той си е воин с двуръчни оръжия и толкова, какво очакваш? Или ти се вписва по някакъв начин в стратегията или взимаш друг. Пичът си прави доста приличен демидж, освен това инспайърд абилитито му е +сила, а не +конст като на Алистър. Супер тъпо е, че Стен и Огрен се припокриват буквално едно към едно...

Бтв именно на това ниско разнообразие на възможните спътници са обърнали внимание в Awakening, ако се съди по новините, най-малкото първият разкрит нов спътник е маг.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri Feb 12, 2010 11:25 am

За тая игра имам една единствена мисъл: защо във високобюджетно РПГ от 2010 година, няма ragdoll physics? Просто... няма смисъл да няма.
Look at the darkness...
...around me.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Feb 12, 2010 11:54 am

............................

Програмисти, бате, can't live with em, can't live without em....

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Feb 12, 2010 2:01 pm

Muad_Dib wrote:ОФ каква преквалификация бе човек? Първо Стен може да го вземеш и на седмо, ако не бързаш с куестите в Лотеринг. Второ той си е воин с двуръчни оръжия и толкова, какво очакваш? Или ти се вписва по някакъв начин в стратегията или взимаш друг. Пичът си прави доста приличен демидж, освен това инспайърд абилитито му е +сила, а не +конст като на Алистър. Супер тъпо е, че Стен и Огрен се припокриват буквално едно към едно...

Бтв именно на това ниско разнообразие на възможните спътници са обърнали внимание в Awakening, ако се съди по новините, най-малкото първият разкрит нов спътник е маг.
Еми то дето 8 там и 7 - седем похабени таланта ако тръгнеш да развиваш друго. А и както каза - припокрива се с джуджето. Само дето му няма берсерка. Явно и Биоуеър са го осъзнали и затова в експанда явно ще наблегнат на изцяло ново парти.
Имам голямо подозрение че ще добавят нов ориджин и нов клас в експанда но ще видим. Примерно човека почваше само благородник.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Feb 12, 2010 2:20 pm

За последното - почти 100% съм сигурен, че няма да има клас/ориджин, а само нови специализации, но дано не съм прав.

За похабените таланти - остро не е така, като взимаш Стен той има 2-хендед таланти и някои основни на уориъра, които все ти трябват.

И омг берсеркинга бил проблема - понеже не можеш да си го отключиш и да го сложиш на Стен, така ли? :lol:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Feb 12, 2010 2:22 pm

Аз не мога да разбера защо Bioware не са го направили като в доста от другите им игри да можеш да избираш цялото развитие на героите от групата (както е в KOTOR, МЕ и t.n.), а не почти половината да ти е сложено по default, когато се присъединяват. Това е особено дразнещо с оглед на факта, че играта си е трудна и не позволява разхищение на skill points, ако искаш даденият герой да е ефективен.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Feb 12, 2010 2:23 pm

Бял кахър, а и така се вдига трудността. Да не говорим, че към 15ти-16ти лвл няма никакво значение кой какъв е бил на 7ми...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Feb 12, 2010 2:30 pm

Похабени - в смисъл че ако тръгнеш да го правиш танк или с два меча ще стигнеш до кривата круша. Иначе за двуръчни мечове си е перфектен.

А това за развието избщо не е кахър - точно обратното - и на Балдурса бяха така. Така персонажите добиват индивиуалност а не са просто безлични класове тип Icewind Dale.

Това за точките е вярно и изклютелно много ми допада защото се изисква внимателно да изчислиш точките си и да замислиш развитие стратегия - блъскай каквото ти падне , просто не действа. Говоря и за атрибутите и за скиловете и за талантите.
Например по правилата на играта не можеш да спестиш талант за по-късно и става доста неловко ако искаш да направиш дадено развитие но просто нямаш атрибут за него и си принуден да избереш друг талант.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Feb 12, 2010 2:34 pm

RRSunknown wrote:Похабени - в смисъл че ако тръгнеш да го правиш танк или с два меча ще стигнеш до кривата круша. Иначе за двуръчни мечове си е перфектен.

А това за развието избщо не е кахър - точно обратното - и на Балдурса бяха така. Така персонажите добиват индивиуалност а не са просто безлични класове тип Icewind Dale.
Лично за мен самите личности на персонажите ми правят впечатление, не точките, които са им разпределени. За мен това е RPG-то. Естествено за различни игри говорим, но пък малко разнообразие не вреди. Особено ако тръгваме да преиграваме 50-60 часа игра.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Feb 12, 2010 2:35 pm

Личности ОК, ама трябва личноста им да се отразява в самия геймплей. И точно разнообразие се цели. Иначе щяхме да имаме извращения от рода на 4 мага :)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Feb 12, 2010 2:41 pm

RRSunknown wrote:Личности ОК, ама трябва личноста им да се отразява в самия геймплей. И точно разнообразие се цели. Иначе щяхме да имаме извращения от рода на 4 мага :)
Е такива крайни неща не искам. Просто на преиграване минавам през едно и също. Не че толкова ми пречи де. :wink:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Feb 12, 2010 2:46 pm

Бате не ми казвай че от 6 ориджина , 12 специализации и 10 спътника си повтарял едно и също.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Feb 12, 2010 2:48 pm

RRSunknown wrote:Бате не ми казвай че от 6 ориджина , 12 специализации и 10 спътника си повтарял едно и също.
Не просто съм кух и си затрих сейфовете от невнимание и сега съм тръгнал да си правя реплика на първия ми герой. Затова преминавам през същото.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Feb 12, 2010 2:56 pm

:shock: Е тогава кофти - аз ако бях на теб щях да играя по съвсем различен начин и в главен герой и в диалози и парти.
Сега например го играя културно и отговорно джудже , което не търпи липса на дисциплина но проявява разбиране към другите.
Обаче първия ми опит с елф роуг не бръснех слива на никой, напсувах краля на хората, затапвах алистър и окуражавах Мориган.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Feb 12, 2010 3:00 pm

RRSunknown wrote::shock: Е тогава кофти - аз ако бях на теб щях да играя по съвсем различен начин и в главен герой и в диалози и парти.
Сега например го играя културно и отговорно джудже , което не търпи липса на дисциплина но проявява разбиране към другите.
Обаче първия ми опит с елф роуг не бръснех слива на никой, напсувах краля на хората, затапвах алистър и окуражавах Мориган.
Просто съм взел определени решения в първото ми минаване и искам за експанжъна да имам същия герой. Иначе е ясно, че има какво друго да видя в играта. Но това по-нататък. Така или иначе сега ще я мина по-бързо, като знам диалозите и скипвам.