Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 10:57 am

Абе накрая ще си я взема и за PC - просто друга играе е там, но това ще е като стане GOTY с експанжъна :).
А това с Горим усетих че дава отстъпки ама чак такива не знаех - ениуей, за разлика от реалния живот отиванео до Денерим и площада е въпрос на един клик и 10 секунди лоад , а време в играта няма тъй че варианта да продавам на Горим ме устройва перфектно.

б.т.в. в момента съм заебал основния куест след магическата кула и обикалям за странични куести. Колкото и да съм радетел на големите светове, специално в този случай адмирирам концепцията за 5 хъба с куести в тях в които не можеш да се загубиш.

Нещо интересно - накарах Алистър да обръгне и сега почна да строява всички останали без мен.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 15, 2010 2:57 pm

Чудя се дали да не си взема Return to Ostagar. 5$ струва. Не е кой знае колко, но и гледам не е кой знае какво съдържание, че да им ги дам. От друга страна ще ми е по приятно, ако акаунта ми има всичко допълнително за Dragon Age. Колебая се. :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Feb 15, 2010 3:00 pm

Еми Ретърн има реално погледнато около час геймплей, максимум да е час и 20тина минути, но за сметка на това в него има няколко изключително здрави предмета - Дагера + Меча на Дънкан, Сет Бронята на Краля (4 части), доста пари по труповете + един доста брутален танкинг меч Марик'с Блейд и горе-долу това е.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 3:09 pm

Amikae по добре вземи я преиграй с нов персонаж и избери други решения с него и друго парти - 99% съм сигурен че ще видиш повече кънтент от DLC-то.

Стятате ли че зоните са равностойни - аз от магическата кула така се нагрухтях със атрибути та стой и гледай , а Уини е най-полезния персонаж който съм намирал.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Feb 15, 2010 3:30 pm

RRSunknown wrote:Amikae по добре вземи я преиграй с нов персонаж и избери други решения с него и друго парти - 99% съм сигурен че ще видиш повече кънтент от DLC-то.

Стятате ли че зоните са равностойни - аз от магическата кула така се нагрухтях със атрибути та стой и гледай , а Уини е най-полезния персонаж който съм намирал.
Хайде плс ограничи пишман-съветите. ДЛЦ-тата може да са кратички, но по-добри предмети в основната игра просто НЯМА.

За зоните - магическата кула наистина ти дава доста благи неща, но за сметка на това например при джуджетата е в пъти по-дълго като геймплей, а ако трябва да съм честен - и доста по-интересно като история и възможни избори.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 3:35 pm

Стига с тия предмети ебаси - силата на играта е в съвсем друго нещо.
При джуджета съм сега и точно се кефя на това че разбърках кошера в предвид ориджина ми :). Дано ми дадат възможност да пречукам Бейлен за отмъщение. Все пак логично е кого подкрепям при полижение че на меча ми пише - lord harowmont blade :)

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Feb 15, 2010 4:12 pm

То и без това предметите от DLC-тата нямало да се пренасят в експанжъна, така че този факт лееееееееееко ги обезмисля.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 15, 2010 4:18 pm

armageddon wrote:То и без това предметите от DLC-тата нямало да се пренасят в експанжъна, така че този факт лееееееееееко ги обезмисля.
И аз тамън това прочетох. Ще трябва към края на това минаване на играта, да си екипирам героя с възможно най-доброто от луута на играта, който е доста оскъден за нещастие.

Надявам се, че в експанжъна ще има повече разнообразие в този аспект. Инак много ще ги плюя. :wink:

То като се замисля и оръжия и брони, всичко ми е от DLC-та. Меча кован в Wardens Keep, качествените брони от останалите DLC-та. В момента не мога да се сетя за прилична броня, която играта да предлага. :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 4:25 pm

Честно не мога да ви разбера с тия предмети - все едно диалозите, персонажите, куестите, системата, света на играта нямат никакво значение ако няма заветните числа в поленцето заемано от оръжието. Аз бих дал пари за DLC добавящо нов персонаж или разширяване сетинга. Да дам пари за +N число - никога.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 15, 2010 4:34 pm

RRSunknown wrote:Честно не мога да ви разбера с тия предмети - все едно диалозите, персонажите, куестите, системата, света на играта нямат никакво значение ако няма заветните числа в поленцето заемано от оръжието.
Всички тези неща правят играта. И всепак имайки предвид какъв тип игра е Dragon Age, липсата на прилична екипировка е меко казано ужасяваща. Не че ми пука толкова много за итемите, пука ми когато ми сритват задника заради липсата на такива.

Примерно в Mass Effect 2 няма кой знае какво разнообразие на брони в самата игра, но пък това, което има е достатъчно да се играе комфортно играта и да има някакво разнообразие от време на време. Дори при липсата на разнообразие на броните в Mass Effect 2, на мен играта ми предлага много повече къстомизации за външен вид. И екипировката е много по-качествена и предлага повече, отколкото тази от DLC-тата.

В Dragon Age изигравам цялата игра без почти да сменя итем. Партито ми стоят с едни и същи БОКЛУЧАВИ дрехици през цялото време. Особено противно е положението с Cloth итемите. Нямаше да се дразня, ако поне итемите не бяха такива боклуци. А те са боклуци. Дори с ползване на DLC няма достатъчно итеми. Без DLC няма нищо почти. Нали всепак говорим за ролева игра. Аз като вляза в тая роля, не ми е много приятно да се разхождам, като убитак цялата игра.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 4:39 pm

Абе не знам, на мене нито ми сритват задника нито имам проблеми с предметите - тези които имам си ми харесват.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Feb 15, 2010 4:45 pm

А на мен честно казано не ми се хаби време, за да аргументирам очебийни истини.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 15, 2010 4:47 pm

RRSunknown wrote:Абе не знам, на мене нито ми сритват задника нито имам проблеми с предметите - тези които имам си ми харесват.
Има 3 големи дракона в играта. Бил ли си се с някой от тях? Като почнат да ти лепят по 50-60 с невероятна скорост, ще си поговорим за итеми и за това дали ни изнасилват. Да не говорим, че има и няколко доста противни Ревенанта.

Както и да е. Мисля да мина играта без да ползвам DLC итемите по мен. Ще ги пръсна по партито. За това поне няма да има значение. Между другото аз играта я превъртях преди пача, който нерфна всичко в нея и буфна нас. Затова предполагам, че сега ще е друга бира. За сега на Нормал нещата са сравнително елементарни.
Last edited by Amikae on Mon Feb 15, 2010 4:48 pm, edited 1 time in total.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Feb 15, 2010 4:48 pm

какви истини, за никакви истини не става дума а за различен тип играчи
1. ролеви играчи които ги боли фара за точки и играят за сетинг/атмосфера/история/диалози.

2. цикльори точкогонци - които гонят предмети и точки и за които е въпрос на чест гордо да предоставят турбо героя си окичен като коледна елха с мощни точки.

П.С. Убих два ревенанта , драконите като му дойде времето ще ги бия. Не виждам смисъл да си изнасилвам късмета с неразвити умения и преди да съм изълнил страничните куести. б.т.в. играя на Хард, отначало играех на нормал но смених, иначе се губи нуждата от тактика.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Feb 15, 2010 4:51 pm

RRSunknown wrote:какви истини, за никакви истини не става дума а за различен тип играчи
1. ролеви играчи които ги боли фара за точки и играят за сетинг/атмосфера/история/диалози.

2. цикльори точкогонци - които гонят предмети и точки и за които е въпрос на чест гордо да предоставят турбо героя си окичен като коледна елха с мощни точки.
Добре бе човек, кое не разбираш? Не опира само до точките. Макар че когато играта не беше нерфната, не беше и толкова забавно да приказваме дали ни трябват.

Ти каква къстомизация намираш в Dragon Age? Защото аз не намирам голяма. Това е пряко свързано с ролята ми. В Mass Effect мога да си сменям броните, да им променям цвета, да им слагам различни шарки и елементи. Тук какво имаме?