Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Feb 18, 2010 11:20 am

Аз зачетох "Пътят" на Кормак Макарти. Сдухваща е, наистина, но засега не е успяла да ми влезе под кожата.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Feb 18, 2010 2:26 pm

Кат' си говорим за сдухващи книги, аз от няколко дни чета "Drood" на Дан Симънс. Много е мрачна, доста е... как да кажа... абе хем gothic, хем малко "сигурно ще има и разумно обяснение за всичко това, ама не е много ясно", хем увлекателна... Добра е, ще видим как ще свърши :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Feb 18, 2010 8:26 pm

Roamer wrote:Кат' си говорим за сдухващи книги, аз от няколко дни чета "Drood" на Дан Симънс. Много е мрачна, доста е... как да кажа... абе хем gothic, хем малко "сигурно ще има и разумно обяснение за всичко това, ама не е много ясно", хем увлекателна... Добра е, ще видим как ще свърши :)
Пенчев много те моля, като я дочетеш, кажи ми тук или на лс хареса ли ти? Щото на мен ми хареса и много напористо увещавах приятелите ми да я пуснат да се прави, но не би :neutral:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

coldie
Forsaken

Post by coldie » Thu Feb 18, 2010 10:39 pm

Първите три книги на Карлос Катанеда, те са обединени в една.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri Feb 19, 2010 11:03 am

Прочетох петата книга от поредицата за Вещера - Огнено Кръщение. Както предишните книги на Сапковски и тази е ужасно увлекателна и снощи 5 часа просто не можах да се отлепя. За разлика от предишните две книги, където действието се развиваше предимно през погледа на Цири, в тази Гералт е основно действащо лице. Освен това тук за първи път се появяват два героя, единият от които е добре познат от играта, а другия само се споменава в нея - джуджето Золтан Чивей и вампира Ригис. Въобще който е чел поредицата досега няма нужда от много увещаване да прочете и тази книга, а който не е - веднага да поправи пропуска си :lol:

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Feb 19, 2010 11:58 am

Аз ги чакам да излязат всичките, за да ги чета наведнъж.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri Feb 19, 2010 12:47 pm

Eми то първите две книги спокойно можеш да си ги прочетеш, понеже са сборници разкази и слабо свързани с романите :)

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Feb 19, 2010 5:06 pm

За два дни смелих две невероятни книги на Лукяненко - поредицата "Студени играчки са звездите".

Ебаси яката поредица, :shock:
Снощи четох до два, и неска на работата... уфф, добре че са само две и свършиха :?

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat Feb 20, 2010 12:01 am

Delegat wrote:Eми то първите две книги спокойно можеш да си ги прочетеш, понеже са сборници разкази и слабо свързани с романите :)
Тях съм ги прочел отдааавна и то за по една вечер. Но романите искам да си ги чета заедно.

Мда, брутална е "Студени играчки са звездите"
Лукяненко е цар. Не съм чел негова книга, която не ми е харесала. Ебаси :Д
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Feb 20, 2010 8:46 am

Аз най-после намерих време да довърша „Отнесени от вихъра” и да прочета „Ана Каренина”.

„Отнесени от вихъра”
ми хареса много, много, невероятно много. Дори ми стана сред най-най-любимите книги. Въобще не го очаквах, мислех си, че ще е някаква предимно любовна история. Но докато я четях прецених, че я виждам по-скоро като книга за оцеляването. И страшно много ми хареса стила на Маргарет Мичъл и начина, по който представя персонажите си. В изобразяването на Скарлет има много ирония, авторката често се надсмива над егоцентричността и ограничената способност за абстрактно мислене на героинята си, надсмива се над наивните й, детински виждания за любовта, въобще се надсмива над много неща. И същевременно описва нейната борбеност, издръжливост, воля и сила по такъв начин, че читателят започва да й се възхищава и да я уважава, при все всичките й недостатъци.
Освен това романът ми беше интересен и в исторически план, тъй като не знаех почти нищо за гражданската война в САЩ и последвалата Реконструкция, а тази тема е доста сериозно застъпена. Мичъл разказва историята от гледна точка на Юга и съответно въобще не е обективна, но именно тази субективност е трогателна.

„Ана Каренина” също ми хареса доста, но в някои моменти ми беше твърде особена и далечна, за да стане една от най-любимите ми книги. Много ми хареса богатството на персонажи и ситуации, както и самият подход на разказване на историята. Всъщност още с първото изречение, известно и цитирано на много места, ме заинтригува. И стилът на Толстой ми беше много приятен, някак дори отделните изречения бяха красиви, разбираеми и мъдри. И посланията, които видях в творбата, ме впечатлиха доста. И страшно се радвам, че именно този роман прочетох през малкото напълно свободно време, което имах.

Но макар да съм невероятно доволен от тези романи, в най-близко бъдеще ще си взема нещо по-лекичко. :)
But goddamn,
you got me in love again

ysn
Merchant

Post by ysn » Sat Feb 20, 2010 10:16 am

уфф, добре че са само две и свършиха
ако ти доскучае в работата - Спектър е близка като усещане и идеи :wink:

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Sat Feb 20, 2010 12:08 pm

Да, и да отсвиря шефа като ми каже да зема да свърша малко работа... тц. Миналия ден едва ми се размина!
Веднъж така подхванах поредицата за Майлс Воркосиган, и добре че шефа беше в отпуска.. цяла седмица давах заето :?

Добавено: "Войната на старците" - Джон Скалзи - 9/10. Страхотно четиво :wink:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Feb 20, 2010 7:08 pm

Чета в момента първия Percy Jackson a.k.a. Harry Potter and The Ancient Greek Angle. Не е зле, при все елементарността си. Като цяло ме радва, че е една идея по-цинична от книгите на Роулинг, ако и да им отстъпва в кажи-речи всичко друго. Пърси е агресивно и простовато келеме, а не ококорен свестунгер като Хари :) Освен това книжката е доволно четивна - почнах я снощи и откарах до средата.
And you can't dance with a devil on your back...

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sat Feb 20, 2010 7:51 pm

Мда, съгласна съм. Пърси е доста свестен като за персонаж в тийн боза. Но книгата е прекалено предвидима. Пророчеството в нея е толкова болно лесно за разтълкуване, че чак е досадно и само като го чух,
Spoiler: show
знаех кой ще е предателят.
Не, че не съм си поръчала всичките 5 де :).
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Sat Feb 20, 2010 8:28 pm

Днеска почнах "Призрачните бригади" на Скалзи, продължение на "Войната на старците". Както върви нощес, най-късно утре ще я приключа.

Добавено: Изчетох я, уф че зор! Добро, макар и не толкова, колкото първата част - 6/10