Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Feb 23, 2010 1:13 pm

Нямало да има нов ориджин, Grey Warden of Orlais щяло да е бекграунд (това е според фак-а на официалния сайт), а продължителността я дават м/у 20 и 30 часа някъде, ако не се лъжа.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Feb 23, 2010 1:36 pm

Raz wrote:Мойте пет стинки за войн с два меча:
Истината е в кама и меч, не две ками. Особенно ако можете да сглобите къс Старфанг и гадовете са гг.
Още пет стинки за Лиланчето и елфът:
За нищо не стават... слагате на тяхно място Мориган и избивате с нюкове каквото ви трябва :wink:, останалото ще свърши главният ви персонаж. В моят случай боец с две оръжия - кама и меч + Уарденската Броня от Кийпа. Не правя никви критс, но в големе мелета винаги съм one man standing :)
Сигурен ли си че Лилиана ти е развита правилно?

При мен Лилиана отдавна изпревари Алистър в общо щети и води убедително с най-голям единичен удар, като плюс това добавя безценна аура за атака и защита. А иначе ако няма да играеш с критикали няма причина да си с меч и кама вместо с два меча .

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Feb 23, 2010 6:55 pm

RRSunknown wrote:Чудя се дали да преодърна експанда на DA за 53 лева. Ако е наполовина толкова дълга колкото оригинала ще си заслужава но ако е 5-6 часа - лошо.
Четох някакво интервю и ето неща които ми направиха впечатление:
1. Нов ориджин - командир от Орлей с който се почва ако не импортнеш
2. Възможност за многократен респек на талантите с една книга.
3. Обещават дължина
It'll be bigger than most retail games.
4. Нова територия and the
that it's a brand new area with all geography and climates
Добре как може разумно мислещ човек да се притеснява, че експандът щял да е 5-6 часа при условие, че се продава на цената на ОТДЕЛНА игра и навсякъде пише колко ще е дълъг? Честно? :wink:

Raz
Commoner

Post by Raz » Tue Feb 23, 2010 7:42 pm

RRSunknown wrote:
Raz wrote:Мойте пет стинки за войн с два меча:
Истината е в кама и меч, не две ками. Особенно ако можете да сглобите къс Старфанг и гадовете са гг.
Още пет стинки за Лиланчето и елфът:
За нищо не стават... слагате на тяхно място Мориган и избивате с нюкове каквото ви трябва :wink:, останалото ще свърши главният ви персонаж. В моят случай боец с две оръжия - кама и меч + Уарденската Броня от Кийпа. Не правя никви критс, но в големе мелета винаги съм one man standing :)
Сигурен ли си че Лилиана ти е развита правилно?

При мен Лилиана отдавна изпревари Алистър в общо щети и води убедително с най-голям единичен удар, като плюс това добавя безценна аура за атака и защита. А иначе ако няма да играеш с критикали няма причина да си с меч и кама вместо с два меча .
Виж са, героят ми е ефективен така направен и мачка. Теорията, че играта била "дълбока" и по-истинска с "роуг" ми се струва толкова нелепа, че не ща го коментирам просто.
Лиана по-принцип прави цифра повече щети от Алистър, мисля че и това е идеята. Проблемът ми с нея и другият роуг е че освен големите отрови и огнените бомби не ми помагат достатъчно в големите схватки, където се нуждая от AoE магии, тогава Мориган и Уйн са безценни. Докато с елфа и лианчето ми е малко мудно да бакстабвам в меле с повече от десет противника. Единствена полза намирам от Лианчето да ми отваря сандъците, щото това съм и дигал и да стреля с лък. Като в момента се сещам точно за два яки лъка , като по-якият е при джуджетата.

Едит:
Лианчето ми е вторият най-дразнеш персонаж след Иоменчето от Балдурса.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Feb 23, 2010 9:35 pm

аз б.т.в. нямам нито една AOE магия. Нито една.
В големите мелета където се нуждая от АОЕ просто прилагам уменията на боеца с две оръжия, които са - точно за АОЕ.
С елфа и аз не играя щото ще се припокрие с героинята ми, но Лилана просто е безценна с третата си песен и arrow of slaying.
Ако трябва да говоря за дразнене Стен е този който не ми върши работа, а Мориган откровенно ме дразни и не я ползвам за нищо.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Feb 24, 2010 7:26 am

Аз пък си карах предимно със Стен и Мориган, които ми вършеха перфектна работа наред с бабето/гейтака/голема (Алистър не ме интересува, защото е общо-взето недоразвита версия на основния ми персонаж, а джуджакът е просто си умира да умира). To each his own, I guess :roll:

А тия истории с "единичните удари" абсолютно не са ми забавни - за мен важното е персонажите да правят добри средни щети и да носят на бой, докато отзад ги подкрепя поне един маг. Като опре до бекстебване съм на същото мнение като Raz, а и дори да беше най-божествено развитата персонажка, Лилето просто ме отвращава като характер, та предпочитам да й гледам грозната мутра възможно най-малко. Освен това, както споменах по-горе, микро-мениджмънт на роугове е едно голямо "не мерси" за мен, особено при наличието на някакви безкрайни отегчителни дънжъни в по-голямата част на играта.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Feb 24, 2010 7:42 am

AlDim wrote:Аз пък си карах предимно със Стен и Мориган, които ми вършеха перфектна работа наред с бабето/гейтака/голема (Алистър не ме интересува, защото е общо-взето недоразвита версия на основния ми персонаж, а джуджакът е просто си умира да умира). To each his own, I guess :roll:

А тия истории с "единичните удари" абсолютно не са ми забавни - за мен важното е персонажите да правят добри средни щети и да носят на бой, докато отзад ги подкрепя поне един маг. Като опре до бекстебване съм на същото мнение като Raz, а и дори да беше най-божествено развитата персонажка, Лилето просто ме отвращава като характер, та предпочитам да й гледам грозната мутра възможно най-малко. Освен това, както споменах по-горе, микро-мениджмънт на роугове е едно голямо "не мерси" за мен, особено при наличието на някакви безкрайни отегчителни дънжъни в по-голямата част на играта.
То като стана въпрос за персонажи, аз май на второто си минаване няма да се занимавам изобщо с LI. Не знам как съм се занимавал в първото. Баси некефещите женски честно. Най-много да изчукам Wynne. Дано се постегнат малко и да направят малко по-дълбоки персонажи в експанжъна. Къде са Leliana/Morigan/Wynne, къде са Miranda/Jack/Tali... То и цялостно, като се замисля, диалози толкова страшно много, а character development-а нещо ми липсва . Или може би трябва да спра да сравнявам всичко с Mass Effect? :oops:

Между другото за сега в началото на играта не съм вдигнал Coercion и осъзнавам, че просто не мога без него. Баси... А си мислех, че няма кой знае какъв ефект на играта ми. Определено има полза. Щото 90% от народа в тая игра иска да ги убеждаваш за всяка втора простотия. Никакъв common sense нямат тия хора. :neutral:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Feb 24, 2010 9:01 am

Е то Dragon Age като цяло е на една-две светлинни зад Mass Effect във всяко отношение - история (да, дори швейцарското сирене на втория Mass Effect е по-добро от фентъзи бозата), персонажи, битки, визия, звук. Освен точенето на локуми може би. :lol:

Мориган си кефи обаче, нищо че реакциите й на действията ти са често дебилни (почти колкото на Стен).

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Feb 24, 2010 9:31 am

Отиди някъде и си пръсни мозъка чинно. Аз въобще не бих сравнявал игрите, например битките на Драгън Еидж ме кефят в пъти повече от шутърчето. И двете игри са адски добри и това е факт. А за историята - моля те не ставай смешен. Мас Ефект 2 има точно толкова "сюжет" (изключваме всички странични линии нали така) колкото ранен филм на Ван Дам/Сегал.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Feb 24, 2010 9:33 am

Алдим и Амикае
Вървете се прегледайте :wink: - Лилиана е тази която ме радва най-много от женските персонажи в играта като характер доакто ми идеше да удуша Мориган. Само това че била важна за сюжета ме е възспряло да я изхвърля като мръсно коте заедно със Стен.
От системна гледна точка Лилана ти носи
1. Аура - много полезна
2. Силна единична стрелба - срещу босове
3. Още един танк/dps към партито (мечката е уникално силна и води до лешарски тактики)
4. Scatter shot който ебава майката на групи и действа като AOE
5. Обезвреждане на капани
6. Отключване на сандъци и крадене = допълнителен приход.

За бекстаба - никой не ви кара да правите бекстаб, достатъчно е да си докарате крита над 50% и роуга почва прави големи щети дори и да не е позициониран.

Относно позицията - пълни глупости че само за роуга трябвало микроменижмънт - микро мениджмънт ти трябва за всички които правят нещо повече от 1-2 стандартни атаки/магии. Особено пък за решаващите магии при които може да поразиш твоите .

За Коершъна - пак не сте разбрали системата май - Коершъна е скил който зависи от кънинг и сила, тоест трябва ти само ако си магьосник - ако има точки сила/кънинг чековете става дори и да не си развивал коершън. И абсолютно можеш без него, тъй както можеш без да отключваш сандъци- просто ще загубиш бонусче.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Feb 24, 2010 9:46 am

Аз имам голяма слабост към Claudia Black, но пък можеха да направят Мориган една идея по-разнообразна и не толкова едностранчива. Писнало ми е да ми пада Loyalty за глупости.

Между другото наистина може би не е особено добра идея да сравняваме двете игри точно откъм персонажи. Щото още от началото в Mass Effect са си казали, че основното нещо са персонажите. Айде може да не е толкова силно изявено в 1-цата, но дори там пада голям фокус върху тях. В Dragon Age на практика имаш развитие на всеки един персонаж, но не е толкова детайлно, колкото е в Mass Effect и липсва имерсивността. За сметка на това в Dragon Age имаме повече взаимодействие със самия свят на играта, отколкото в Mass Effect. И това всъщност е едно от основните неща, които хората търсят в една ролева игра. Подходът на Mass Effect към ролевостта е много по-нов и различен, а новото винаги се посреща с противоречиви мнения. Особено в този жанр, в който прогрес не е имало горе долу до излизането на Mass Effect 1.

Лично аз от Mass Effect 1 съм обикнал този начин на roleplaying. Твърде много привикнах към невероятната имерсия на вселената на Mass Effect. Което изобщо не значи, че не се кефя на Dragon Age. Просто от двете избирам Mass Effect, като по-добро. Иначе форумите на BioWare са свидетелство, че тази тема е много противоречива. Страшно много хора искат BioWare да правят само игри тип Dragon Age, което мен лично ми се вижда доста нагло и нелогично.

Едит: RRS, мога и без него, но не ми е приятно без него. Благинка е. А не са много благинките сред скиловете там. И без друго от един момент нататък, каквото и да вдигаш не би имало значение. Поне да е нещо полезно. На Arcane Warriora сила не се вдига. Ще вдигна Cunning, колкото да вдигна 2-3 точки на Coercion и толкова.

Едит2: Освен това ми прибавя нещичко към ролевостта, а аз за това я играя тая игра. Ако ме интересуваха особено много дмг и статсове, щях да играя някое ММО. Oh wait... Аз наистина се зарибих на едно MMO от известно време! <3

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Feb 24, 2010 11:12 am

Значи първо да уточня - аз Масс Ефект изобщо не я слагам на масата, говоря само и единствено за Драгън Ейдж :). Темата коя от двете е по-добра и ми е леко безумна , тъй като двете са коренно различни като сетинг и концепция и не желая да правя сравнение.

За Коершъна - ами бате , ти го каза - скиловете са така направени че няма причина да не го вземеш, а само от кулата на маговете можеш да нагрухаш кънинг достатъчно за последното ниво Коершън (аз го оставих на две и не съм миснал нито веднъж). Дали ти отнема от ролевоста - едва ли, отнема ти просто някоя и друга опция при разговор - ако подобно на мен цениш диалозите ще вдигаш, ако не ги цениш - нищо не ти пречи да не го ползваш изобщо. Няма да ти намали броя куести или да ти направи играта невъзможна или да ти отреже 90% от опциите както би станало ако играеш Фолаут 2 с 2 точки интелект.

За персонажите - за това че нямало развитие - в момента Алистър при мен няма нищо общо глуповатия наивник в началото.

Специално в Драгън Ейдж ако съм магьосник освен коершън не виждам какво друго би ми било от полза. Зевран ми прави отровите, Мориган билките, Танка ми има комбат и сървайвъл. Лилиана има крадене и капани и то друго не остана.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Feb 24, 2010 3:31 pm

Muad_Dib wrote:А за историята - моля те не ставай смешен. Мас Ефект 2 има точно толкова "сюжет" (изключваме всички странични линии нали така) колкото ранен филм на Ван Дам/Сегал.
Което някак е по-зле от Надигналото се Древно Оркско Зло, което Трябва Да Победиш с Помощтта на Елфите, Джуджетата и Хората? :lol:
Реално и двете игри се съсредоточават почти изцяло върху отделните сегменти (в единия случай рекрутваме персонажи, а в другия - раси; каква е разликата?), а не цялостния сюжет (до голяма степен наподобявайки сериали), като Mass Effect 2 го прави няколко пъти по-добре. Това, че ти интерпретираш събирането на екипажа като "странично" занимание, при положение че всъщност е най-централното, е твой проблем.

RRS: "To each his own, I guess"

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Feb 24, 2010 3:44 pm

То ако разкажем така и Малазана ще излезе че е книга дет някви се бият и това е адски клишарското :)

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Feb 24, 2010 3:56 pm

Не можеш да разкажеш историята на Малазана с едно изречение :P