Мернах в книжарницата днес една книга, която е продължение на нещо, което имам, но не съм чел, и си дадох сметка внезапно, че и замислянето дали да не си я купя, и покупката на предната всъщност са основно провокирани от разкошните им корици (става дума за The Silent War и сега Gardens of the Sun на Paul McAuley, изданията на Pyr). Което ме накара да се замисля колко често всъщност корицата реално влияе на закупуването на дадена книга. На мен определено ми влияе от време на време. Факт е, че не е ТВЪРДЕ вероятно да си купя нещо от непознат автор, което не ми вдъхва доверие поне на ниво синопсис, независимо от кавър арта, а често и чета ревюта в Амазон (по правило - най-ниските оценки) преди да реша. Но примерно Mistborn  на Брандън Сандерсън беше нещо, което дълго време обмислях дали да не си взема, и това, което наклони везните, беше новото издание с нова корица, която отвяваше.
 Мернах в книжарницата днес една книга, която е продължение на нещо, което имам, но не съм чел, и си дадох сметка внезапно, че и замислянето дали да не си я купя, и покупката на предната всъщност са основно провокирани от разкошните им корици (става дума за The Silent War и сега Gardens of the Sun на Paul McAuley, изданията на Pyr). Което ме накара да се замисля колко често всъщност корицата реално влияе на закупуването на дадена книга. На мен определено ми влияе от време на време. Факт е, че не е ТВЪРДЕ вероятно да си купя нещо от непознат автор, което не ми вдъхва доверие поне на ниво синопсис, независимо от кавър арта, а често и чета ревюта в Амазон (по правило - най-ниските оценки) преди да реша. Но примерно Mistborn  на Брандън Сандерсън беше нещо, което дълго време обмислях дали да не си взема, и това, което наклони везните, беше новото издание с нова корица, която отвяваше.Та, ето ви за по-шаренко и анкета. Знам, че конкретно в Бг е тежко това с кориците, предвид, че и двете основни издателства за фентъзи и фантастика са... слаби в тях, но все пак потенциално има какво да се каже по въпроса
 К
К