Бял и черен списък на заведенията

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Tue Mar 16, 2010 10:55 pm

Moridin wrote:Явно доста хора сме фенове на етно-ресторантите, то нормално де :mrgreen:
В тази връзка, бих препоръчала и корейския до Елемаг в Изток, макар и малко скъпичък. Да предупредя само, че съм ходила там за последно някъде преди около година
VMITW!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Mar 17, 2010 9:32 am

Btw, аз съм ходила в Рамаяна само веднъж и не знам тогава като много цивилизовани ли ни прецениха, какво ли, но ястията не бяха и грам люти и като цяло безвкусни. Винаги може да сме попаднали на вечерта, когато готвачът е бил болен, разбира се...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Mar 17, 2010 10:55 am

Най-вероятно беше нещо такова - ходил съм два пъти в две други Рамаяни и всичко си беше наред :) Но онзи път наистина беше адски странно.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 17, 2010 11:30 am

Бтв Кохиноор на Хан Крум до Петте, пак индийски, не е никак лош. Веднъж бях, беше тъпкан до горе и леееко възскъп, но МНОГО вкусен!
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Mar 17, 2010 1:17 pm

Аз подкрепям Ади за Виченцото и Рамаяна. Като ходих във втория, си беше бая лютиво, имаше едно агнешко с някакъв сос, ТЪПКАН с пукани люти чушлета. Изкуших се да си поръчам го поръчам пак, ама без агнешкото и с повече чушлета. Падна голяма пот... А във Виченцо пастата е абсолютно гениална наистина.

Да добавя и всеизвестния Г-н Пица, най-вече заради пиците - много са прилични, а и цените са нереално ниски за толкова централно място. Обслужването, както всички знаем, е като в рандъм кръчма с обичайните отклонения нагоре и надолу, а атмосферата е определено най-вече като за големи компании.

Също - О, Шипка в Студентски град (в партера на 50 и някой блок беше, не помня). Цени като за Студентски град и твърде неочаквано приятна атмосфера като за местоположението си. Много яка пилешка супа със сметана и чеснови питки! Но това беше преди 3-4 години, сега може да се е развалило, не бих се учудил.

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Wed Mar 17, 2010 9:12 pm

СПОРКО

Култова рок-дупка с народни цени, ЯКА градина, ХЕВИ музика, посетители, вариращи от бели якички до притежателите на поне 20-тината мотори, паркирани на уличката в летни дни. Приятна кухня, неблестяща с нищо особено, но вкусна и евтина. Споменах ли музиката? Ако не съм, таблото вдясно от входната врата със закачените на него билети и покани от де що свестен концерт се е случвал в БГ и наоколо, може да ви ориентира.

Важно: за петък вечер, вечери около концерти или такива около празници би било предвидливо да се звънне едно телефонче и да се запази маса. Преди няколко години, когато открихме мястото с бивши колеги и си го заплюхме за по биричка поради близостта му до офиса, проблем с масите нямаше, ама нещо се поразчу напоследък.

Утре ще пиша за любимия ми BUTCHERS - днес не ми достига вдъхновение, а си иска.

(и се намира къде, викаш? ;р)
VMITW!

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Mar 17, 2010 11:24 pm

Подкрепям за Спорко, скоро бяхме там и ми хареса - храна, обстановка и музика, освен това имаше две разкошни и дрюжелюбни котки отпред, което автоматично им вдига рейтинга с поне пет единици :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Mar 18, 2010 7:01 am

Спорко е яко.

Намира се на:

ул. Георги Павлов 1

Срещу зала Универсиада уличката успоредна на булеварда ;)

Аре уикенда пак там ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Thu Mar 18, 2010 8:58 am

Xellos wrote:Спорко е яко.

Аре уикенда пак там ;)
+1. Аз, бтв, поне веднъж седмично след работа биропия там с момчетата ми от Прооптики.
VMITW!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 18, 2010 9:13 am

Чакай чакай не се ли казваше това Хаус ъф Рок или нещо такова?
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Mar 18, 2010 9:48 am

Лина си го беше обявила като Спорко, но може и да е известен прякор...
Лошото му е , че няма как да отделиш пушачи от непушачи там, ама...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Thu Mar 18, 2010 10:32 am

"Градината на рока" е старото му име, сега е "Спорко". Има си и интърнъл никнейм, но не е за форум, в който има и малолетни четящи :D

Що се отнася до отделянето на пушачи и непушачи, за неделя го дават над 20 градуса, та ако решим да е през деня, може и дворчето да става.
VMITW!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Mar 18, 2010 5:00 pm

Аре ;) И двете табели седяха като име там ;). Аре се организираме в друга тема че от рамстека там още дъхам на лук ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 20, 2010 6:08 am

За черния списък ОСТРО

[Ч] Виенска сладкарница на Дондуков

намира се на: Дондуков, точно на кръстовището с Левски
цени: дефинитивно скъпи за тая дупка, кафетата са от порядъка на 5лв.

Значи обяснявам бекграунда. На Московска в началото има една Виенска сладкарница, която за съжаление в момента е затворена, надявам се не завинаги, а заради ремонт на сградата, който тече. За мен това е с ОГРОМНА преднина най-добрата сладкарница в София. Да, няма фенси избор от осемстотин вида торти като в Романс или Двете фукли и т.н., малка е и нещата не са УАУ-вкусни, но са перфектни отвсякъде, шоколадът им е истински, а не на прахче и вода, и най-вече обстановката е НЕВЕРОЯТНА - все едно много хай-клас София от началото на миналия век. Стаите са разкошни, като в дворец, има пиано и обслужването е като в ресторант. Ако не беше затворена, остро я слагам в белия списък.

В София има още няколко виенски сладкарници (на Мария Луиза, на Цар Освободител.. май, и тази на Дондуков са поне тези, които знам) и подведен от името, отдавна бях решил да ги тествам.

Е, НЕМА ПО-ГОЛЕМА ГРЕШКА, БАТЕНЦЕ.

Плюсове: няма

Минуси: Това нещо на Дондуков е толкова виенска сладкарница, колкото кварталното кафе до кожарския в гара Искър. Най-долнопробно деветдесетарско кафене, което понеже се намира на пъпа на София, явно е решило, че това му дава неясните права да надценява всичко с по 100%. Кафета дето в Джимис (която няма претенции, а е на светлинни години напред) са по 4 лв тука са по 6. Торта не тествахме, но на витрината си личи, че са тип Лучаното до нас и на тоя хал си седят от столетия. Беше НЕРЕАЛЕН СТУД (не ми върви на климатици), навън беше по-топло февруари вечерта баси.

Но най-бруталното беше, че за пушачи бяха отделени три сепарета, които седяха ПРАЗНИ, а масите за непушачи бяха ПЪЛНИ с пушещи хора и на всички имаше пепелници. Е ВТФ БЕ! ВСИЧКИ сервитьорки пушеха на бара и обстановката сериозно беше бетер колата на оня негъра от Скери мууви. Ако не бяхме толкова назад с времето, щяхме да се изнесем веднага, но така се принудихме да гледаме още малко сеир.

Във всяко по-нормално заведение домакинските потреби са прибрани в килер. Тук точно до нашата маса се вееха парцали и блу меджик моп...

В тоалетната казанчето не работеше....

Никога, ама при никакви условия, не стъпвайте там, та дано фалират скоро, макар че ги гледам там от поне десет години ><
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 20, 2010 6:22 am

Всички го знаят, но

[Б] Бар на края на вселената

намира се на: Безистена между Граф Игнатиев и Хр. Белчев. Има и в студентски град, но не съм ходил в него
цени: 10-15 на човек за ядене пиене и салата

Без съмнение най-доброто място за ядене в центъра от категорията кръчмобарове и определено с няколко обиколки пред конкурентните му Диваци и темподобни.

Плюсове:
+ храната е безбожно вкусна и изключително разнообразна
+ нереално евтина за заведение в баш центъра на София
+ сандвичите им са нечовешки
+ имат пълен набор коктейли
+ менюто е супер оригинално направено в духа на Пътеводителя, при това го сменят постоянно, но пак запазват идеята. В началото разни елементи от интериора бяха доста инспирирани от филма, след това си придоби собствен стил, но още има по нещичко оттогава.
+ има доста стаи и сепарета, става за рождени дни
+ 10% намаление за хора с ISIC карти

Минуси:
- местата за непушачи са малко и са само маси със столове на тъпо място където всички минават. Би било яко ако имаше и от сепаретата за непушачи.
- въпреки че обслужването е доста качествено, си носи проблема на големите заведения - чакаш малко повече за храната, в сравнение с ресторант
- обстановката е готина, но малко футуристична и открита за моя вкус, не е много уютно, особено на споменатите маси.
- голямо е, но често е пълно (просто е твърде добро)
- извън уикенда паркирането често граничи с невъзможното - всичко наоколо е сини зони, при това заети перманентно. Обикновено се върти петнайсет минути на първа, докато намериш някой да излиза от мястото си и да се шмугнеш.

Плюсо-минус: След 10 часа става дискотека (по-скоро бар с денсинг). Ако отивате за това, е страхотно. Ако обаче замръкнете там и сте дошли да ядете, никак не е гот - не можете да се чуете и става тъмно.
This is it. Ground zero.