Dragon Age : Origins

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Mar 16, 2010 11:04 pm

Обаче на второ превъртане лично на мен Dragon Age ми хареса още повече от първото. На първото превъртане имаше един такъв момент, в който просто ми доскуча и исках да я довърша. Сега го няма тоя момент и ми е много по-интересна макар да съм минавал всичко вече. Може би се дължи на героя(Arcane Warrior/Spirit Healer), може би на това, че си правя по-забавни парти комбинации. Знам ли? Само знам, че ми идва точно в идеалния момент. Хайпвам се и ще превъртя играта тамън ден преди да ми пристигне експанжъна. И насладата не спира да тече! :mrgreen:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Mar 16, 2010 11:53 pm

RRSunknown wrote:Нямаше нужда да коментираш подготвеност при собствената ти реплика
Предметите от ДЛЦ-тата ОСТАВАТ ЗА ЕКСПАНДА!
Аз затова питах , и вече стана ясно. Сега се чудя какво друго освен разни точки предлагат преди да си я взема.
Я хубаво провери нагоре и сам виж, че съм написал в СЛЕДВАЩОТО ИЗРЕЧЕНИЕ, че не всички ДЛЦ-та важат за експанда. Репликата ми беше специално към теб, защото ми е дотук да се правиш на пишман-експерт за щяло и нещяло. Преди една седмица видях едно твое изказване на Форплей, в което споделяше как втория Ънчартед (който не си играл) бил като първия (който не си играл) и на теб геймплейно нямало да ти хареса (двете неща дето не си ги играл). И пак по-горе имаше яко безумия на кило - например "пиратските" предмети "дето дори Байоуеър не били измислили такива", при условие, че става въпрос за промоционални единични предметчета и за трите официални ДЛЦ-та, които ти не си играл.

Аз лично мисля да си насвиня елфа с пари преди да почна експанжъна:)))

Бтв нов герой започва на 18то ниво, а стар започва на каквото ниво си е отпреди, така че силно непрепоръчително е да се почва с нов според мен, ще има баси разликите откъм статове. Да не говорим, че новият герой няма да е минал през Фейда и т.н.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 17, 2010 12:04 am

излишно се палиш за неща които дори не помня (Ънчартед на която съм изгледал предостатъчно инфо за да преценя дали ще ми хареса или не ),но за Драгън Ейдж си мери приказките защото със сигурност съм разучил нещата достатъчно.

Много мразя заяждане от дребнав тип каквото се опитваш да покажеш в момента - първо с огромен шрифт пишеш как се запазвали предметите , след като те поправиха - след като Амикае те поправя и аз вмятам реплика която е абсолютно вярна - а именно че пиратските DLC-та наслагани наведнъж са абсолютна проба чийт равен на това да си измислиш предмети , ти се включваш пак с подигравателна реплика.

Да не става излишно напрежение не ми отговаряй. Няма смисъл.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Mar 17, 2010 2:54 am

И двамата сте големи терци. :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Mar 17, 2010 2:59 am

Най обичам класическото форумно неадекватно поведение "аз сега ще напиша една купчина глупости, само че ти не ми отговаряй, че да изглежда, че аз съм те затапил под предлог да пазим спокойствие във форума" :lol: :lol: :lol:

1. С огромен шрифт пиша че се запазват и в СЛЕДВАЩОТО изречение добавям, че някои не се запазват, погледни предната страница първия ми пост за експанда и тогава ми говори. Никой не ме е поправил, защото не съм бъркал:)
2. За абсолютната проба чийт понеже ти ги знаеш тези неща очевидно - всеки от предметите в разпространявания в интернет ДЛЦ-пакет е наистина съществуващ и е измислен от Байоуеър, просто е невъзможно да ги имаш всичките наведнъж (например трябва да си преордърнал играта на 3 места едновременно). Както и да е - въпросните предмети са многократно по-зле от предметите в трите официални ДЛЦ-та - Ostagar, Stone Prisoner, Warden's Keep и аз специално отдавна не ги ползвам (разбирай от 6-7ми лвл).
3. За Драгън Ейдж точно на мен можеш да ми спестиш нравоученията дали да си или да не си меря приказките, за разлика от теб съм пред второ превъртане и имам навъртяни вече 76 часа. Наистина, мислиш ли, че ще ми кажеш нещо, което не знам? :wink:
4. И плс нека не съдим дали една игра е добра или не е добра само по геймплейни филмчета, защото е леееекинко абсурдно.

Това е от мен. Ако съм прекрачил рамките на добрия тон - сори, но ми писна да се пишат общи глупости без да се говори за играта.

Raz
Commoner

Post by Raz » Thu Mar 18, 2010 1:36 pm

Абе я спрете да се флеймите и ми помогнете малко с експанда. Импортнах си героя, но ми липсват всички предмети от Wardens Keep DLC, но пък тези от Stone Prisoner, като например шлема си седят?

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Mar 18, 2010 2:13 pm

А не е трябвало да може, вероятно е бъг някакъв

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Mar 18, 2010 2:33 pm

Raz wrote:Абе я спрете да се флеймите и ми помогнете малко с експанда. Импортнах си героя, но ми липсват всички предмети от Wardens Keep DLC, но пък тези от Stone Prisoner, като например шлема си седят?
100 пъти вече написах, че остават само предметите от Stone Prisoner + Return to Ostagar. Кое не разбра?

Ще пиша по-късно по-дълго, вчера превъртях за втори път играта и прекарах вече два часа с експанда. Засега съм доволен, Андерс оунз)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Mar 18, 2010 5:27 pm

Тъкмо ми се обади момичето от озон. Утре трябва да пристигне моето. И от сега започвам да се чудя дали да ходя на университета? :mrgreen:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Mar 18, 2010 6:03 pm

Излязло е видео-ревюто на Геймспот - www.gamespot.com (има линк на първа страница). В общи линии 8мичка и като цяло играта е точно каквото аз очаквах - сравнително калпава история, но още от така благия и прекрасен геймплей на оригинала.

Моите впечатления досега от около 2-3 часа цъкане:

-Предметите в експанда са просто страхотни и още от вратата се намират неща, които са два пъти (И повече) по-добри от най-качествените неща в оригинала. Например ще споделя, че бронята на Кейлан от Завръщане в Остагар вече я вендорнах както и мечът и дагерът на Дънкан:)))
-Андерс е наи-правилно развитият мейдж до момента в света на Драгън Ейдж - хийлинг магиите на Уин + фрост магиите на Мориган = Оунидж!
-вкарали са стамина потове, което трябва отдавна да направят
-Runecrafting-ът също изглежда многообещаващо добре и направо ме е яд защо не си го сложих на роуга, че да го вдигна по-бързо, ами ще трябва да чакам Андерс да го вдига
-Двата други нови скила (за вдигане на кръвта и на маната) са супер изкуствени, макар и всъщност по-използваеми от 80% от старите скилове
-Всеки от трите класа има по средно 10 до 15 нови таланта и по две нови специализации = сами си правете сметката дали сега и без това прекрасните битки не са още по-яки
-Вече има сокети и на Брони
-Основната база може да се ъпгрейдва както в Асасинс Крийд 2
-Говорещия Даркспоун от филмчето и плъзналата по нета рекламка го освиткваш горе-долу на 40тата минута, което беше супер - значи ще се случват само други неща отттук насетне

Съвет за хората, които още не са врътнали оригинала: преди да превъртите и да почнете експанда се насвинете МНОГО с пари. Аз имах варианта да почна новата игра с около 400 голд, но предпочетох да си купя 3 предмета, които все още ползвам и са просто бруталяшки - Felon's Coat, Lifegiver пръстена и Andruil's Blessing (колана с +2 to all ot Magi Tower). Още след първия час има мърчант, които продава нек с +2 декс, +10 конст, +50 стамина +20% increased healing effects:)))))[/url]

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Mar 18, 2010 6:24 pm

Дали съм разбрал правилно - да продам ли цялата екипировка с която свърших оригинала и да остана по гащи за да почна с повече пари?

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Mar 18, 2010 7:22 pm

Май е все тая, аз доколкото разбирам си оставаш със старата екипировка (без някои от ДЛС предметите) т.е ще може да се свърши работата по разпродаването и след това.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Mar 18, 2010 7:27 pm

Много се надявам да има итеми за Arcane Warrior. Ще ми е тежко да си сменя Spellweaver за нещо с Str/Dex whatever warrior bullshit. Един хубав еднорък меч да има за Arcane Warrior. Само това искам.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Mar 19, 2010 2:49 am

Amikae wrote:Много се надявам да има итеми за Arcane Warrior. Ще ми е тежко да си сменя Spellweaver за нещо с Str/Dex whatever warrior bullshit. Един хубав еднорък меч да има за Arcane Warrior. Само това искам.
Има, спокс. Всичко има, итемизацията е оунидж.

РРС - продай всичко, к не можеш да носиш.

Raz
Commoner

Post by Raz » Fri Mar 19, 2010 11:06 am

Muad_Dib wrote:
Raz wrote:Абе я спрете да се флеймите и ми помогнете малко с експанда. Импортнах си героя, но ми липсват всички предмети от Wardens Keep DLC, но пък тези от Stone Prisoner, като например шлема си седят?
100 пъти вече написах, че остават само предметите от Stone Prisoner + Return to Ostagar. Кое не разбра?

Ще пиша по-късно по-дълго, вчера превъртях за втори път играта и прекарах вече два часа с експанда. Засега съм доволен, Андерс оунз)
Не съм чел предишните страници 8-) Вече ми е ясно, благодаря