Бял и черен списък на заведенията
Moderator: Moridin
Дочух, че този Суши бара на Денкоглу са го постегнали, ама не ми се рискуват 30-40 кинта за да проверя
. Някой ходил ли е напоследък на суши бар?

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
За белия списък:
Веда Хаус
намира се на: Гладстон и Христо Ботев, 5-6 метра навътре в Гладстон.
цени: широк диапазон, зависи много какво ще си поръчаш. Може да се обядва за 4-5 лева, а може да се хапне и за 20+.
Плюсове: вегетариански ресторант, готвят по аюрведа. Доста вкусно като цяло, и това го казва месоядно като мен. Имат огромно разнообразие от чайове, плодовите им са особено приятни.
В сряда има суши вечер и правят доста добро суши, цени около 10-15 лева.
Спокойна музика, идеално е да разпуснеш за 1 час в обедната почивка.
Вторият етаж е индийски стил, с масички на 10 сантиметра от пода и възглавници за сядане, там се ходи без обувки. В цялото заведение не се пуши.
Минуси: ами, вегетариански и аюрведична кухня. Не е за всеки, а и аз лично не си падам да ям чак толкова често там, повечето пъти като ходя съм по-скоро на чайче. Обслужването е малко бавно, а ако има повече хора може да се чака доста време да пристигнат яденетата.
Веда Хаус
намира се на: Гладстон и Христо Ботев, 5-6 метра навътре в Гладстон.
цени: широк диапазон, зависи много какво ще си поръчаш. Може да се обядва за 4-5 лева, а може да се хапне и за 20+.
Плюсове: вегетариански ресторант, готвят по аюрведа. Доста вкусно като цяло, и това го казва месоядно като мен. Имат огромно разнообразие от чайове, плодовите им са особено приятни.
В сряда има суши вечер и правят доста добро суши, цени около 10-15 лева.
Спокойна музика, идеално е да разпуснеш за 1 час в обедната почивка.
Вторият етаж е индийски стил, с масички на 10 сантиметра от пода и възглавници за сядане, там се ходи без обувки. В цялото заведение не се пуши.
Минуси: ами, вегетариански и аюрведична кухня. Не е за всеки, а и аз лично не си падам да ям чак толкова често там, повечето пъти като ходя съм по-скоро на чайче. Обслужването е малко бавно, а ако има повече хора може да се чака доста време да пристигнат яденетата.
Elves dig rocket launchers.
- Moridin
- Global Moderator
Доста е бавно обслужването, уви, както всички заведения с по един сервитьор (при това на бара нон-стоп седи една мадама и нищо не прави, защо??!?!!?!)
И си е според мен скъпичко като за обемите на храната. То от типа "био".... ;р И чайовете са по-скъпи от при Лили, а вкусът не е някаква разлика (затова пък носят цяла каничка за две чашки... но ако си сам, това малко те грее)
Иначе е наистина много вкусно и много приятна атмосфера.
От същия тип е Слънце и Луна съвсем малко по-нататък по Гладстон, на пресечката с.... ъмм... Княз Борис? Всъщност то е верига от три заведения, едното е чист магазин за биохрани, другото е полумагазин-полукафене + козметика и рандъм шитс, третото (за което става дума) е основно ресторант, но продават и за вкъщи - не е ужасно уютно, но има (уви едно-единствено) сепаре, което е вероятно най-гениалното място в цяла София!!!
Иначе менюто е подобно на Ведата, но по-бедно като опции и по-богато като обем
Няма чайове.
И си е според мен скъпичко като за обемите на храната. То от типа "био".... ;р И чайовете са по-скъпи от при Лили, а вкусът не е някаква разлика (затова пък носят цяла каничка за две чашки... но ако си сам, това малко те грее)
Иначе е наистина много вкусно и много приятна атмосфера.
От същия тип е Слънце и Луна съвсем малко по-нататък по Гладстон, на пресечката с.... ъмм... Княз Борис? Всъщност то е верига от три заведения, едното е чист магазин за биохрани, другото е полумагазин-полукафене + козметика и рандъм шитс, третото (за което става дума) е основно ресторант, но продават и за вкъщи - не е ужасно уютно, но има (уви едно-единствено) сепаре, което е вероятно най-гениалното място в цяла София!!!
Иначе менюто е подобно на Ведата, но по-бедно като опции и по-богато като обем

This is it. Ground zero.
- PrivateRaio
- Misting
Имаше преди няколко дни информация, че комина нещо се бил запалил или нещо такова. На пицарията нищо и нямало обачеPrivateRaio wrote:бах, какво е станало с Викторията?!? живея срещу нея и до преди няколко часа си беше ОК? Да не бъркаш с миналото лято, когато се запали входа на блока в който е пицарията?

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Поолял си се малко. И аз харесвам бара, ноMoridin wrote:Бар на края на вселената
Без съмнение най-доброто място за ядене в центъра от категорията кръчмобарове и определено с няколко обиколки пред конкурентните му Диваци и темподобни.
+ храната е безбожно вкусна и изключително разнообразна
+ нереално евтина за заведение в баш центъра на София
+ сандвичите им са нечовешки
-храната не е за всеки вкус (пилешка супа с доматен сос?) и не е толкова разнообразна
-не е и толкова евтина
-сандвичите не са чак нечовешки
-не сервират нормален хляб, а някакви минималистични сухари
-няма салфетки
-персоналът напоследък наглее
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Moridin
- Global Moderator
Чак пък "поолял"? Разбирам да го бях плюл.. според мен думата никак не подхожда за когато хвалиш нещо 
- не съм ял по-добри сандвичи (и с повече гарнитура!) никога
- естествено има по-вкусни заведения, но за мен това е едно от топ5 в софия. И определено Е разнообразна, съдейки по това, че мога да ида всеки ден в седмицата и да си харесам нещо различно (за разлика от мнозинството други заведения)
- по-евтина е от кръчмите в центъра дефинитивно - с десет лева си се наял със салата и ядене. Не е с МНОГО по-евтина (тип Спорко), но с достатъчно
- за салфетките не ми е направило впечатление, може
- персонлът не ми е наглял, понякога е незаинтересован, но това е голямо заведение все пак (не че е извинение) - отново има къде къде по-лоши (повечето)
- хляб не ям (освен в нечовешките сандвичи ;Р), тъй че не знам

- не съм ял по-добри сандвичи (и с повече гарнитура!) никога
- естествено има по-вкусни заведения, но за мен това е едно от топ5 в софия. И определено Е разнообразна, съдейки по това, че мога да ида всеки ден в седмицата и да си харесам нещо различно (за разлика от мнозинството други заведения)
- по-евтина е от кръчмите в центъра дефинитивно - с десет лева си се наял със салата и ядене. Не е с МНОГО по-евтина (тип Спорко), но с достатъчно
- за салфетките не ми е направило впечатление, може
- персонлът не ми е наглял, понякога е незаинтересован, но това е голямо заведение все пак (не че е извинение) - отново има къде къде по-лоши (повечето)
- хляб не ям (освен в нечовешките сандвичи ;Р), тъй че не знам

This is it. Ground zero.
Аз искам само да подкрепя Жоро с две ръце за Бара, Гибли нещо сериозно се е объркала или наистина не й допада
1. Сандвичите са най-добрите, които съм ял на ресторант в София
2. Има поне още 5 яденета, за които се сещам на прима виста, които са били просто страхотни
3. Цените на храната са под тези на околните кръчми, особено за количеството, което се предлага
4. Сервитьорките почти винаги са били доста любезни, единственият проблем е, че трябва да си ги викаш често

1. Сандвичите са най-добрите, които съм ял на ресторант в София
2. Има поне още 5 яденета, за които се сещам на прима виста, които са били просто страхотни
3. Цените на храната са под тези на околните кръчми, особено за количеството, което се предлага
4. Сервитьорките почти винаги са били доста любезни, единственият проблем е, че трябва да си ги викаш често
Честно казано, и аз имам спомен за една сервитьорка, която ни мразеше неистово, но иначе са били мили. И съм съгласна, че без да е кошмарно евтина храната е под средните цени за такова заведение. Иначе сандвичите са яки, но аз продължавам да не мога да намеря такъв, който да ми харесва съвсем.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Абе най-убаво си е домашното 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”