Политическа коректност и толерантност
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Ами аз съм имал сблъсъци с най-гадните от циганетата. Отделно сме дарявали 2 големи чувала със запазени дрехи и чудесни играчки. На времето до предприятието, в което работеше баща ми имаше огромен лагер цигани. Подарихме им тези чували с приятни нещица, на нас не ни трябваха. На другия ден дрехите бяха разкъсани, набучени на колове, а циганите бяха избягали на някъде. Това и до ден днешен не мога да го разбера. Баща ми казваше колко се радвали, като им дал нещата. Не разбирам защо постъпиха така.
Имам няколко познати цигани, които са от нормални семейства. Смея да кажа, че точно тези са доста по-работливи от българите. Дори в тях виждам повече надежда за цивилизованост, отколкото в средностатистическото бг със селски манталитет. Страшно ме е яд, че нормалните цигани срещат толкова проблеми с намирането на работа и с обучението си. Хората се заяждат с тях, гледат ги от горе с пренебрежение и презрение. Те с нищо не са заслужили това отношение.
Имам няколко познати цигани, които са от нормални семейства. Смея да кажа, че точно тези са доста по-работливи от българите. Дори в тях виждам повече надежда за цивилизованост, отколкото в средностатистическото бг със селски манталитет. Страшно ме е яд, че нормалните цигани срещат толкова проблеми с намирането на работа и с обучението си. Хората се заяждат с тях, гледат ги от горе с пренебрежение и презрение. Те с нищо не са заслужили това отношение.
- RRSunknown
- Elder God
Моето обяснение е че когато са в общноста си, гледат да се държат като останалите за да не падне статуса им в същата общност.
Иначе вземи един циганин - дай му храна , спалня , баня всеки ден, създай му работа от която не може да клинчи и забелязваш че се държи по същия начин по който се държат събратята му българи.
Иначе вземи един циганин - дай му храна , спалня , баня всеки ден, създай му работа от която не може да клинчи и забелязваш че се държи по същия начин по който се държат събратята му българи.
----------------------------------------------------------------------------------------Some Statistics wrote:In February of 2010, babes outnumbered men in the U.S. workforce for the first time, holding 50.3% of the nation's jobs
И защо сравняваш циганин-изключение със средностатистически българин?Amikae wrote:Имам няколко познати цигани, които са от нормални семейства. Смея да кажа, че точно тези са доста по-работливи от българите. Дори в тях виждам повече надежда за цивилизованост, отколкото в средностатистическото бг със селски манталитет.
С каква информация ни даряваш - че има поне един циганин, дето да е по стока от някой селски мухльо?
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
Не, Делюжън, не е същото, защото той не ти доказва нещо за средностатистическия циганин. Той казва точно това - че има изключения и това не бива да се пренебрегва. Може да се възприема и като подкрепа на това, че простотията на циганите идва от културата, а не от етноса, макар да не съм сигурна имал ли го е предвид. Пак питам - какъв ти е проблемът?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
ДъъъъMorwen wrote:Той казва точно това - че има изключения
Повечето статистически данни имат изключения. Това тебе изненадва ли те? Много ясно че има свестни цигани, високи индийци, ниски холандци, руси африканци, къдрави японци и тн .Това обаче продължава да не доказва нищо.
Look at the darkness...
...around me.
...around me.
Е как да не доказва? Нали бяха тъпи, гадни нехора? Сега изведнъж вече можело и да не са тъпи и гадни.dellusion wrote:ДъъъъMorwen wrote:Той казва точно това - че има изключения
Повечето статистически данни имат изключения. Това тебе изненадва ли те? Много ясно че има свестни цигани, високи индийци, ниски холандци, руси африканци, къдрави японци и тн .Това обаче продължава да не доказва нищо.
Просто стана приказка, че видиш ли нямали потенциал. Ами не е вярно. Имат и то доста голям. С повече търпение и упоритост броя на тези цигани ще се увеличи. Където е нужно да има толерантност, трябва да има. Не масово, не ненужно. За останалите, които всеоще живеят, като животни ще се прилагат по-строги мерки, ако е нужно. Но нищо не се прави. Не знам защо тропаме и църкаме, че били такива и онакива, като не се прави нищо по въпроса. Държавата ги е оставила през просото и така са си свикнали да живеят. Не знам какви претенции можем да имаме спрямо циганите? Претенции трябва да имаме към държавата.
Ъъъ... уат? 
Не, виж са, май не се разбрахме, ти явно реши че аз имам голям проблем и съм скочил на нож срещу поста му - невярно. Само казвам че аргумента му е ирелевантен и като такъв, нищо не доказва.
Аз съм от тия, дето вярват че расата е определяща за много неща, отвъд външния вид, доказателства мисля има колкото щеш.

Не, виж са, май не се разбрахме, ти явно реши че аз имам голям проблем и съм скочил на нож срещу поста му - невярно. Само казвам че аргумента му е ирелевантен и като такъв, нищо не доказва.
Аз съм от тия, дето вярват че расата е определяща за много неща, отвъд външния вид, доказателства мисля има колкото щеш.
Look at the darkness...
...around me.
...around me.