Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Apr 13, 2010 1:19 pm

"Нека ви обясня икономиката..."

...абе по принцип нямам нищо против изкуството и всъщност се радвам, когато в България има още повече музеи, и а дано действително в някой момент след години се стигне дотам те дори да са печеливши... ама някак си не ми се вярва да стане много бързо. Иска ми се - ама не ми се вярва.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Apr 13, 2010 1:29 pm

Усещам сега как София с един музей ще измести Флоренция след 2 години като топ туристическа дестинация... :D :D :D

Защо само Флоренция всъщност, нищо чудно и Париж да измести, какво са Айфеловата кула и Лувър в сравнение с музея на Бат Побойко?
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Apr 15, 2010 3:33 am

Хайде да ви позабавлявам малко.

Митинг в ПОДКРЕПА на правителството, подкрепен от ОСЕМ човека. ;)

http://www.btv.bg/videos/novini/video/1 ... tvoto.html
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 15, 2010 9:57 am

Аз за седем чух... :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 15, 2010 10:03 am

Super M wrote:Хайде да ви позабавлявам малко.

АХАХХАХАХАХ ФЕЙЛ!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 15, 2010 4:16 pm

Евентуалната ни бъдеща министърка на здравеопазването... мен наистина ме е страх какво ще стане, ако я изберат.
http://www.dnes.bg/bulgaria/2010/04/15/ ... hvam.89418
I don't wanna die

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Apr 15, 2010 4:20 pm

Е тва си е доказване на максимата - По добре да си мълча и да ме мислят за тъп, отколкото да отворя уста и да го докажа. :mrgreen: Изглежда доста залупена доколото чувам от разни познати доктори ама...
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Apr 15, 2010 5:30 pm

Super M wrote:Хайде да ви позабавлявам малко.

И аз като Морвето чух за седмина.

Но това не пречи на ББ да се нацупва всеки път, щом някой дори си помисли да го критикува и да го "захлупва" с мантрата: "Добре ве, аре па да излеземе на избори и да видиме!"

Бактън!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Fri Apr 16, 2010 7:04 am

Ето още за бъдещата здравна министърка, доста култово интервю от БТВ:

http://www.btv.bg/shows/neka-govoriat/v ... isova.html :wink:
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Fri Apr 16, 2010 10:55 am

Попаднах на една забавна статия и няма как да не я споделя с вас :lol: . Не смешно, но просто не мога да не се поухиля:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5473959,00.html
VMITW!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 16, 2010 11:06 am

Добре написано, ама да се смееш ли...
I don't wanna die

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 16, 2010 2:45 pm

Статията е наистина много добра. Само че аз вече тръпна в очакване да се окаже, че дефицитът вече е чукнал десетия милиард, защото предишното управление нещо пак е оакало, но не се притеснявам, защото в България все още има достатъчно места, на които можем да си построим българските Тадж Махал, Айфеловата кула или Версай, та все ше избием парите от туризъм.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Apr 17, 2010 12:20 pm

Статия от BNews.bg, ЗВЯРЪТ НА НОВИНИТЕ!!!!
Няма такава жалкост....
Експериментът на бТв да замени сериозната публицистика на Николай Бареков с шеги и закачки от сорта на "снощи се напуших яко с трева и ме тресна в главата" завършва с пълен провал. Дори Цолова, която дълги години се учеше на занаят в "Тази сутрин", се оказа далеч от класата на най-големите, които създадоха традицията в бТв.

Екранната половинка на Ани Цолова от "Тази сутрин" ще бъде сменена до дни. Съвсем скоро водещият на сутрешния блок на бТв Митко Павлов щял да бъде свален от екрана, съобщава в. "24 часа". Телевизията явно не можа да намери подходящ за стола на водещия, оставен свободен от най-голямата звезда в сутрешния блок. Безсилието да се запълни празнината на тв екрана в ранните часове, оставена от големите имена, е очевидна за изстрадалите зрители. Или както се казва: В историята след дълъг папа идва къс папа!

Аргументът за кадровото решение на ръководството бил, че Митко Павлов не се вписвал във формата на "Тази сутрин" след два месеца като партньор на Ани Цолова. Павлов седна в стола на Бареков на 1 март, а преди това мястото на популярния титуляр доста дълго се задържа празно и двойната роля на водещ бе поета само от женската му екранна половинка.

След пробата с Митко Павлов, който има по-скоро профил на водещ на забавни предавания и шоу програми, от бТв се убедили, че и самият той не се чувства комфортно в креслото на Бареков. Очаква се решение за нов водещ на "Тази сутрин" да се вземе най-рано след седмица-две, когато ръководителите на медията се завърнат от Кан, където в момента пазаруват тв продукция.

Сигурно било обаче, че ще се търси нова екранна половинка на Ани Цолова, защото и аудиторията на сутрешния блок имала нагласата да гледа сутрин мъж и жена водещи. За наследник на стола на Бареков се спрягали няколко имена, включително и бивш политик, но все още везните не наклонявали към никого категорично. Името на бившия политик, спряган за стола на Николай Бареков, почти сигурно е Емил Кошлуков.

Същевременно на жълтите павета слуховете са, че Николай Бареков се завръща в национален ефир с плеяда нови журналисти около себе си с предаване на живо, което ще се излъчва от центъра на София.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Apr 17, 2010 12:56 pm

Marfa wrote:Статията е наистина много добра. Само че аз вече тръпна в очакване да се окаже, че дефицитът вече е чукнал десетия милиард, защото предишното управление нещо пак е оакало, но не се притеснявам, защото в България все още има достатъчно места, на които можем да си построим българските Тадж Махал, Айфеловата кула или Версай, та все ше избием парите от туризъм.
Бтв майтапа настрана, аз наистина съм на мнение, че това, което трябва да направим, е ТОЧНО да построим българските Тадж Махал, Айфелова Кула (не, тя е грозна) и Версай и да си избием парите от туризъм, а не някви турции гърции и т.н. да ни го зимат.

Пари има, стига някой да си седне на гъза. Недоумявам как е възможно кандидатстване за проект да се готви ГОДИНА. Тия хора по час на ден ли работят, що ли... ясно че зависи от проекта, ама.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Apr 17, 2010 1:13 pm

Жоро, сигурно трябва, но не точно когато няма пари за раково болни. И това със стоте евро за билети във Флоренция е пълна глупост. Нито презстроената ни с мутробарок и тъпкана с автомобили столица е Флоренция, нито в самата Флоренция повечето хора оставят повече от свайсет, айде петдесет евро, ако са големи фенове за музеи. Освен това чисто исторически нашият ренесанс е бил една демо-версия, та няма много за показване от него.
А гърците и турците привличат туристи повече с море, отколкото с исторически туризъм. Е, Гърция има доста исторически, но ги привлича с обекти, а не с музеи.
I don't wanna die