Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Apr 20, 2010 10:37 pm

Roland wrote:Е как защо - ми хората забравят бе, Гибли, случва се :lol:
Не си остроумен, уви.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 20, 2010 10:44 pm

Yan wrote:
Roland wrote:Е как защо - ми хората забравят бе, Гибли, случва се :lol:
Не си остроумен, уви.
Извинявай, бели рицарю. Другия път ще се постарая да съм.
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Apr 20, 2010 10:57 pm

Уф защо всичко трябва да се приема като агресия, и ти кат Силвър почна. Питам я защо, защото и аз съм гледала филма и ми е интересно.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 21, 2010 12:40 am

Извинявай тогава. Просто с тоя една дума пост изглеждаше повече като раздразнение от ниския фактор информативност. Моя и на Ян грешка :)
And you can't dance with a devil on your back...

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Apr 21, 2010 10:21 am

Вчера изгледах Cargo. Някаква немска фантастика. Беше силен като атмосфера, но пък бавността и мудността ми дойдоха в повечко.
На някой да му е попадал?
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Apr 21, 2010 6:03 pm

Ghibli wrote:Защо?

Защото не го бях гледала от години, а покрай новото му изглеждане си припомних всякакви работи от периода, когато предпоследно го бях гледала...асоциативно и безповодно. :)
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Apr 23, 2010 3:25 pm

Up in the Air - Джорд Клуни си е добър, ама чак са се навих да го изгледам, а е рядко смислен филм насред шитовете дет пълнят нета напоследък.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Apr 23, 2010 7:57 pm

Аха, така е наистина.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Apr 25, 2010 9:45 pm

Masked & Anonymous -еми, успели са горе-долу да го докарат на ниво vague Dylan песен. :) Което ме израдва, въпреки че може да се желае още от филма.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Mon Apr 26, 2010 1:31 am

Не че съм много запознат с Джон Форд, но The Searchers определено не е това, което очакваш.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Mon Apr 26, 2010 3:22 pm

бозица си е, да. ама не по вина на режисьора. той американският уестърн, горкият, толкова си може. :)

incidentally, джон форд има доста яки неща, които не са уестърни.

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Mon Apr 26, 2010 3:47 pm

Stagecoach ми беше харесал. Иначе за този на толкова места пише, че е един от най-добрите в жанра си, пък и е бил любим филм на Леоне, вдъхновение за Скорсезе.. А то нещо като забавен, малък (анти)уестърн с добра кинематография.
Иначе не отказвам препоръки за прашни истории с коне и пистолети, дори по дух само. :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Apr 26, 2010 4:01 pm

Филмът има феноменална репутация сред критиците, но и мен не ме впечатли особено, може би очаквах твърде много.

И аз все се каня да пробвам нещо на Форд, което не е уестърн, но така и не съм стигнал дотам. Прочетох наскоро The Grapes of Wrath, така че може да пробвам филмoвия вариант.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Mon Apr 26, 2010 8:10 pm

Пак си изгледах Home,след като лигавите еко-шитни и шарении в Avatar ми дойдоха малко в повечко.

И тоя път ме побиваха тръпки като го гледах,някъв all time favorite ми стана тоя филм :)
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Mon Apr 26, 2010 8:41 pm

rodd1ck wrote:Stagecoach ми беше харесал. Иначе за този на толкова места пише, че е един от най-добрите в жанра си, пък и е бил любим филм на Леоне, вдъхновение за Скорсезе.. А то нещо като забавен, малък (анти)уестърн с добра кинематография.
Иначе не отказвам препоръки за прашни истории с коне и пистолети, дори по дух само. :)
бе то даже не е анти-уестърн.
от класическите американски пробвай на антъни ман някой. той има пет с джими стюърт, дето всичките са прилични.
от тия с репутацията май само high noon одобрявам, ама тва е въпреки че е уестърн. :)
disclaimer: аз уестърни (американски) не харесвам, та всичкият съвет да се зима със сол, етц.

Demandred wrote: И аз все се каня да пробвам нещо на Форд, което не е уестърн, но така и не съм стигнал дотам. Прочетох наскоро The Grapes of Wrath, така че може да пробвам филмoвия вариант.
the quiet man е ftw. :)