Насилието в училище

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Apr 21, 2010 9:28 pm

Чупили са му тиквата пак на хлапето. Днес едното момче, което вчера се заяждало с него, го напада в гръб, той се обръща и онзи му разкървява носа с 2 юмрука. Като изрично го питах и ми каза, че с нищо не го е предизвикал.

Казва ми, че в неговото училище нямало психолог и писал за помощ на ето този сайт - http://www.116111.bg/ .

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Apr 21, 2010 9:49 pm

Дано му помогнат.

Морве и Драгън, абе нашият психопат (лицето Игов т.е) нали имаше някакво странично занимание за оказване на помощ на деца с проблеми? Дали можете да му намерите координатите да ги дадем на това хлапе?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 21, 2010 10:54 pm

Ще се поинтересувам и ще пиша. А къде учи детето?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Apr 21, 2010 11:40 pm

79 СОУ Индира Ганди.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Apr 22, 2010 10:21 am

Amelia wrote:Я ти кажи като психолог как трябва да се постъпи в такива случаи. Какво да направят родителите на битото и биещото дете?
Всеки случай си е различен, как да говоря по принцип за нещо за което знам, че някой е казал в някакъв форум, че друг му е казал по сакйп... Тъпо би било, а и никой не може да избяга от своята гледна точка и да е обективен като разказва такива неща...
Не на последно място точно тоя казус ми е далеч от сферата на работа и по- скоро бих могъл да се изкажа общочовешки отколкото професионално.
Би трябвало да има система и да се работи с такива деца в такива случаи. За съжаление в България такава система няма и само тук таме има някой ентусиазиран училищен психолог, който се опитва да прави нещо (и в много от случаите не се справят добре).
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

bsb
Paragon

Post by bsb » Fri Apr 23, 2010 2:03 pm

Вярно, че го пише във вестник, но все пак:
Майка би учителка с вик: Овца, обирате банки!
Майка на второкласничка бе осъдена на 15 денонощия арест заради 2 поредни побоя над учителката на дъщеря си.
........
Та и на учителите не им е лесно.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Apr 23, 2010 2:07 pm

често се случва.

mamut
Smallfolk

Post by mamut » Wed Apr 28, 2010 2:30 am

Аз съм въпросното хлапе от темата.. нападателя, който ми "заби" юмрук в носа е наказан. Понеже имах лечение точно от страната, която той ме удари сега трябва да го продължа. Общо взето никога не съм бил агресивен към някой или арогантен, за да го предизвикам, но ето че близо 20 см по-нисък и около 30kg по слаб ме удари в носа, без да го провокирам. Въпроса е там, че предния ден същия "бияч" започна да се "дърви" тоест да отправя заплахи и да се държи като един истински мъж пред приятелчетата от класа му. Не му мълчах, даже обратното, държах се всякаш не може да ме провокира да го набия(макар че си търсеше боя). Другото при мен е, че имам социялна фобия(може би сте запознати със сиптомите и знаете какво ми е държението) и гледам да отбягвам подобни ситуации, дори до скоро си мълчах, дори и да ме обиждат с какви ли не цинизми. Е до една степен съм я презвамогнал, видях(че и почуствах) физическата агресия - просто не реагирах, зарди кръвта и може би от страх. Хубавото е, че сега съм склонен да се защитавам при такива ситуцаии. Както и да е, "малко" се отплеснах. Като цяло ще гледам да се справям с агресията НА ОСТАНАЛИТЕ и да придобия самочуствие(това е и причината за социялната фобия). Благодаря ви на всички за постовете.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Apr 28, 2010 8:28 am

Поздравления :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

mamut
Smallfolk

Post by mamut » Wed Apr 28, 2010 1:27 pm

А да, друго което забелазях да се коментира в темата е "новото поколение" или наборите ми. На кратко описано при момчетата е така:
Причината за агресията, ароганстноста и като цяло поведението им е в основа на родителите(не учителите). Тоест, въпросните "гаменчета" нямат родители или един от родителите липсва. От страх на това, което се е случило го "избива" на коплекс за малоценност и почват да търсят внимание от хората (познайте как).
Защо са опасни? Те не мислят, няма какво да губят избиват си копмлексите на всеки 2-ри с едно на мисъл, че ще го бият и ще се докажат като мъже.
Какво е лошото за такива като мен? Има риск да създадат социялна фобия или малоценност от обидите, агресията - така убиват самочуствието и жертвата я избива на депресивни мисли ИЛИ и тя става като тях(един от тях). При момичетата е много просто.. те просто са "кифли" - бъдещи курви. Слагат парфюма на баба/мама, червилото, дънките от илианци и супер секси прашките от зайо байо. По този начин те придобиват самочутсвие и се мислят за повече от това, което са. Тоест и те имат комплекс са малоценност и го избиват на "курволяк", агресия и малко от тях арогантност. При тях също причината е родителя или липса на такъв. Добре де, нямат родител, няма контрол - хубаво, ами от къде се учат да се държат така? Имитиране на "големите" от сайтовете за запознанства, американски филми.. За да се спарвяш/справям с подобни "кифли и гаменчета" трябва да падаш на тяхното ниво и да ги биеш по точки(тоест да не им мълчиш), ако пък почнат с "ей не знаеш кой съм и какво ще ти направя","такива като теб знаеш ли колко са ми минали през ръцете" и сягат за бой, просто не трябва да седиш като труп(както направих аз) ами да действаш. А ако пък толкова много имате страх - бойни изкуства, мен специялно това би ми вдигнало самочуствието и не бих се страхувал ако стане въпрос за бой, естествено ще пробвам с думи(ама пък те са много остроумни и..) почват с бой, но ако знаеш някое бойно изкуство хич няма да те грее дали Пешо и Христо имат 5 сантиметвори рамена и могат да се бият. Дано пострадалите като мен да прочетат поста и да се борят с такива уроди, дори и първите 1-2 пъти да паднете. А да друго, което забарвих да кажа е, че гаменчетата се хвалят на приятелчетата си - "абе наеш ли кво момиче изчуках", "казах и да ми лапа, тя БАТЕ 10 минути не мога да е отделя", "копеле наеш ли с ква мацка излизах" etc.

ПП: Съжелявам за правописните грешки, но бързах.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 28, 2010 1:44 pm

mamut wrote: За да се спарвяш/справям с подобни "кифли и гаменчета" трябва да падаш на тяхното ниво и да ги биеш по точки(тоест да не им мълчиш), ако пък почнат с "ей не знаеш кой съм и какво ще ти направя","такива като теб знаеш ли колко са ми минали през ръцете" и сягат за бой, просто не трябва да седиш като труп(както направих аз) ами да действаш. А ако пък толкова много имате страх - бойни изкуства, мен специялно това би ми вдигнало самочуствието и не бих се страхувал ако стане въпрос за бой, естествено ще пробвам с думи(ама пък те са много остроумни и..) почват с бой, но ако знаеш някое бойно изкуство хич няма да те грее дали Пешо и Христо имат 5 сантиметвори рамена и могат да се бият.
Знам, че това в момента ти изглежда правилен начин, но не съм съвсем съгласна.
Защото ако го правиш така, то значи и за теб всичко опира до закона на джунглата - кой кого може да набие по-зле. Е, бъди сигурен, че колкото и бойни изкуства и фитнес да си тренирал, винаги има някой който бие по-зле от теб. А дори ти да биеш по-лошо, нямаш особена сметка, ако и двамата се пребиете взаимно.
В смисъл, да понякога се опира до момента, в който той тръгва да те удря и ти нямаш друг изход освен да отговориш. Ама това трябва да ти е последно убежище. Ако става твърде често, неминуемо някой ден ще пострадаш повече, отколкото си мислиш. (И дори повече, отколкото ако не си му отговорил, защото съпротивата спира някои хора, но други само озлобява повече.)

Въобще, аз пак ще кажа - гледай да смениш училището при кандидатстването, това може да е голямо предимство за теб.

Каква е тази "социална фобия"? В смисъл, доста хора точно в тези години не са особено контактни, това не е непременно фобия, просто другите не им допадат. При теб нещо по-силно ли е?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Apr 28, 2010 1:57 pm

Да се защитиш при бой не е падане до ниско ниво а здрав разум. Падане до по- ниско ниво може да има ако жертвата угажда на насилниците с цел да им се хареса или да придобие поведение подобно на другите.

bsb
Paragon

Post by bsb » Wed Apr 28, 2010 2:01 pm

Morwen wrote:....... колкото и бойни изкуства и фитнес да си тренирал, винаги има някой който бие по-зле от теб. ......
А ако няма "някой", ще се намерят "някои". Така че бойните спортове - боксът е много ефективен, между другото - не са окончателно решение. Помагат много, но срещу няколко души със сопи, бухалки, прътове арматурно желязо или ножове става трудно :)
Аз лично не разполагам с решение и се надявам никога да не се оказвам в подобна ситуация.

mamut
Smallfolk

Post by mamut » Wed Apr 28, 2010 2:21 pm

Morwen wrote: Знам, че това в момента ти изглежда правилен начин, но не съм съвсем съгласна.
Защото ако го правиш така, то значи и за теб всичко опира до закона на джунглата - кой кого може да набие по-зле. Е, бъди сигурен, че колкото и бойни изкуства и фитнес да си тренирал, винаги има някой който бие по-зле от теб. А дори ти да биеш по-лошо, нямаш особена сметка, ако и двамата се пребиете взаимно.
В смисъл, да понякога се опира до момента, в който той тръгва да те удря и ти нямаш друг изход освен да отговориш. Ама това трябва да ти е последно убежище. Ако става твърде често, неминуемо някой ден ще пострадаш повече, отколкото си мислиш. (И дори повече, отколкото ако не си му отговорил, защото съпротивата спира някои хора, но други само озлобява повече.)

Въобще, аз пак ще кажа - гледай да смениш училището при кандидатстването, това може да е голямо предимство за теб.

Каква е тази "социална фобия"? В смисъл, доста хора точно в тези години не са особено контактни, това не е непременно фобия, просто другите не им допадат. При теб нещо по-силно ли е?
Ами просто така е в нашето училище, може би и в други. Ето ти една ситуция: вървиш си и те почват "ей зубар", "ей балък", "ей дебел" и т.н. В такава ситация ако си мълчиш така ще е всеки път като те видят. МНОГО се съмнявам човек, който е тренирал някое бойно изкуство(бокс примерно) да скача на бой първи и да се прави на мъж. В такава ситуация просто нямаш особен избор(ако има споделете :) )

За съжеление нямам особено добри оценки за да сменявам даскалото. Пък и аз и да избягам от тия агресивни гамени все ще се намерят други, какво правим при такава ситуация(било то в болница, влак, улица, блок,...)?

До колкото социялната фобия http://www.evropea.com/social_phobia.html е описано. Може и малоценност да е при мен, но в по лек етап. Пак казвам, че горе-долу я превазмогнах от както почнах да не им мълча и по-често да разговарям за нещо си с някой си(просто ей така).

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Apr 28, 2010 2:29 pm

mamut wrote:А ако пък толкова много имате страх - бойни изкуства, мен специялно това би ми вдигнало самочуствието и не бих се страхувал ако стане въпрос за бой, естествено ще пробвам с думи(ама пък те са много остроумни и..) почват с бой, но ако знаеш някое бойно изкуство хич няма да те грее дали Пешо и Христо имат 5 сантиметвори рамена и могат да се бият.
Ще те посъветвам след като не си тренирал, да не пишеш такива постове, защото ще подведеш някого. Бойните изкуства наистина биха ти вдигнали самочувствието, в това спор няма. Майсторите бойци, които познавам, са с високо самочувствие. Въпросът е, че за това трябват ГОДИНИ. Поне половината от захващащите се с бойни изкуства се отказват в рамките на първите три месеца. Като установят, че в рамките на няколко седмици няма да усвоят абсолютно нищо, което да им е полезно в бой, хората се махат. А за да се научиш да се биеш, трябва време и тренировки. Много време и много тренировки. Тренирал съм айкидо три години сравнително усилено, но въпреки това не бих казал, че се бия добре. Дори обратното, доста бих се позамислил, преди да вляза в сбиване. Извън залата не ми се е налагало много и да пробвам, де.
Пиша това, защото е ужасно често срещана грешка. Родителите си мислят: "Тормозят ни детето, дай да го запишем на карате/джудо/таекуондо/айкидо, че да се научи да се защитава." И бъркат много. Да не говорим, че това ученик да каже "Записах се на карате" понякога е еквивалентно на "Ела ме пребий". Друг ученик би отговорил "Нали си каратист бе, я да те пробвам! На ти един!" И се започва сбиване, и тъй като на каратистчето нищо не му е влязло в главата от бойното изкуство, яде бой. Дори по-лош от преди да започнат да го тормозят.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”