Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Apr 29, 2010 11:46 am

Честито на печелившите, Побойко все пак ще вдига ДДС, както и се очакваше:
http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/04/29/8 ... go_svalim/

Но няма страшно, като има ефект от антикризисните мерки, ще го свали на по-малко от 20%. Тоест на кукуво лято... :roll:

Най-абсурдният момент обаче е в края на материала:
Борисов поясни, че е било пагубно за Станишев да управлява с царя и с Ахмед Доган и допълни, че той не е могъл да вземе нито едно решение. "Направих си труда и гледах стенограмите от старите Министерски съвети. Идеите и мисленето на Станишев са били правилни", заяви още Бойко Борисов.
Това след 5 години непрестанно плюене...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Thu Apr 29, 2010 12:39 pm

Мня, всяка заповед е предпоследна при бате ти Бубойко. Аз лично ще изчакам до 6 май, преди да честитя ново ДДС ;)
Elves dig rocket launchers.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Apr 29, 2010 12:59 pm

Good point, нищо чудно пак да се окаже в ролята на спасител от нещо, което сам е обявил, че ще направи два дни по-рано.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Apr 29, 2010 2:26 pm

Тоя все повече и повече ми прилича на неуместно пораснал пинчер. Лае, лае, лае, лае, лае, а при първата крачка, кяото някой направи към него, вече е свярн зад ъгъла, откъдето продължава да лае.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Super M
Warmage

Post by Super M » Fri Apr 30, 2010 3:20 pm

Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Apr 30, 2010 3:21 pm

Ми все някой трябва да я наблюдава...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Apr 30, 2010 4:02 pm

Е не....
Това е най- голямата гнусотия.
Как може точно тоя да назначат? Абе тия луди ли са....
Между другото е невролог, а не психиатър...
И за съжаление му се носи много лоша сава...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 30, 2010 5:32 pm

Е какво му е? Таман е в чудна комбина с шефката си. Като дупе и гащи са си двамката.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

bsb
Paragon

Post by bsb » Sun May 02, 2010 12:09 pm

Разбира се, долното значи точно толкова, колкото и предишните изказвания по темата, т.е. нищо:
Правителството ще направи всичко възможно данък добавена стойност да не се увеличава. Добрата новина съобщи специално за "Труд" министър-председателят Бойко Борисов в 19 часа вчера.

Възложил съм да се потърсят всички варианти, за да се избегне увеличението на налога, категоричен е премиерът. В момента кипял усилен труд, за да се спази заръката на Борисов.
А пък сравнението на Marfa с пинчера малко по-рано започва да става все по-уместно.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon May 03, 2010 9:49 am

Marfa wrote:Е какво му е? Таман е в чудна комбина с шефката си. Като дупе и гащи са си двамката.
Ммм... Не знам, ама неофициалният му прякор е "господин 30%". А 30% си е много.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed May 12, 2010 2:53 pm

Тъй!

След като се успокоих душевно с един обилен обяд (постинга в темата за гърците направо ме развълнува, особено покрай дебатите за новите лични карти), сега да взема да драсна два реда за абсурда, свързан с новите документи за самоличност, с който се сблъсках челно в понеделника!

Та в срядата преди четирите почивни дни решавам аз да си зачистя портмонето от всевъзможните хартийки (без номинална стойност), дето по неизвестен ми път се размножават безконтролно из отделенията, без да предават същото свойство и на парите, уви, и установявам с ужас следнотоооо - на мен на 8-ми май ми изтича срока на личната карта :shock:

И кво да правя? Беж при шефа, спешно един ден отпуска си взех понеделника, и драс към Кърджали. Починах си при домашните и, припомняйки си опашките по гишетата от минали години, реших че за да не губя време във висене да взема да ида аз по-ранко, да речем към 6:30 - 7:00ч (гишетата отварят в 8 и нещо), че да мина по рано и да хващам после пътя за София...

Уви!

7 без 20 паспортна служба беше вече ОБСАДЕНА от над 150 човека!!! Които към 8:00 станаха поне 200, и продължиха да растат до обяд!!!

И не говорим просто за опашка от културно стоящи хорица, чакащи примирено да им дойде реда!!!

Говорим за тълпа от N на брой турци, от които 99 % над 60 години, от които 99.9% едвам говорещи български, и почти всичките навлечени с по пет ката дрехи и забрадки на жега от 25-27 градуса!!! Викащи, каращи се, бутащи се, спорещи, МИРИШЕЩИ!!! Такова цивилизовано нещо като опашка нямаше - имаше ТЪЛПА! Едни се бутаха напред с оправданието, че се редели вече седмица на опашката. Други ръгаха наоколо и не пускаха никой с довода, че се били наредили от 3 сутринта, и трябвало да са първи! Една групичка размахваше списък от имена, писан на ТУРСКИ, на хвърчащ лист от тетрадка, и се караше с останалите че трябва да са с предимство, понеже предния ден чакали цял ден и накрая затворили бюрата под носа им - бяха си направили списък и сега претендираха да са с предимство! Отделно имаше хора, които се редяха на опашка с по 5-6 паспорта в джоба - след малко подпитване осъзнах, че 2/3 от тълпата пред мене се реди от името на цялата рода - дойде ли им реда, цялата фамилия от по 4-5-6 човека се набутва вътре с довода, че било техен ред...

Към 10 часа вече ме болеше главата от шума, към 11 ми идеше да припадна, към 13:00 вече даже и Master of puppets, надути до дупка в слушалките на mp3 плеъра, не успяваха да заглушат какафонията на караниците, викането, и крясъците!

В два и нещо, след като от 7 сутринта не бях мръднала и на метър напред, вече не издържах - теглих им майните на всички и си тръгнах :cry:

Кво като ми е изтекла картата, дреме ми - и без туй не ща да ми взимат пръстови отпечатъци, а тормоза просто не си струва да се пъна!! Един господ знае кога ще събера кураж пак за да се боря с тая тълпа, ама не вярвам да е скоро... :neutral:

bsb
Paragon

Post by bsb » Wed May 12, 2010 3:13 pm

Тъй като срокът на документите за самоличност в България е удължен с шест месеца, това упражнение е било малко излишно. Просто трябва да се поизчака още малко, може пък опашките да понамалеят. Аз поне смятам така да направя :) А личната ми карта изтече преди месец, шофьорската книжка изтича скоро (поне в КАТ май става бързо), но аз не бързам със смяната.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed May 12, 2010 3:15 pm

Моите съболезнования. Тъкмо по тия гишета за документи нямаше ли машинки за номерца, скоро не съм ходил, но имам спомен че у роден Пазарджик бяха сложили такава екстра.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed May 12, 2010 3:18 pm

http://www.dnes.bg/izvanrelsi/2010/04/30/502.90255
Разказ на една журналистка, която пише много забавни неща как си е сменила документите.
Пък на мен някъв крадлив пич през 2006 ми направи услугата (както се оказа впоследствие) да ми свие картата и моята не изтича сега 8-)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed May 12, 2010 3:37 pm

И да изчакам, и да не чакам, няма да се оправи положението :cry:

В Кърджали винаги е било така, с настъпването на пролетта турците масово са се стичали тука за смяна на документите. Опашки винаги е имало, един път не съм се редила без да вися поне по 3-4 часа. Преди обаче човек можеше да си купи бланката и да ходи да си я попълва вкъщи. И имаше едни предприемчиви лелки отвънка, дето срещу 5 лв /примерно/ попълваха документите на неграмотните турчаля, та нещата някак вървяха. Сега обаче е кошмар!

Тия неграмотни хора се редят упорито, карат се, пререждат се, надвикват се, и когато накрая се доберат до гишето, не могат да си напишат името на български! За подпис да не говорим! И задължително прекарват с тях и някой роднина дето знае български, щото някой трябва трябва да им превежда обясненията къде да си драснат кръстчето /подписа/.

А за такива екстри като номерца - забрави! Не и при нас в Кърджали, за другаде не знам...