Kick-Ass

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 12, 2010 5:59 pm

РРС, аз и не критикувам мнението ти, затова и сложих смайли.

Просто мисля вече да ползвам мненията за Wanted и Kick-Ass като лакмус за преценка дали да обръщам внимание на нечий филмов вкус. :)

Роланд, какво ти става? :neutral:
Last edited by passer-by on Wed May 12, 2010 6:01 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed May 12, 2010 6:01 pm

Wanted ми е екстремно тъп филм б.т.в. Не виждам защо се сравнява с настоящия.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 12, 2010 6:02 pm

Защото форплейци са се прехласнали по двата точно еднакво и даже са им писали еднаква оценка, както споменах.
А и двата са по Миларови творби. И както каза по-назад Гънслингъра, "философията" на "посланията" е доста сходна.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed May 12, 2010 6:05 pm

Не видях никакво послание в Kick Ass ( не съм и търсил ), всъщност дори не знаех че има реален, рисуван комикс по който е правен филма.
Смешното във филми е натрупването на абсурдизми от тематиката за супергероите в комбинация с бруталноста съчетана с дебилизма на главния персонаж.

Edit: Гаврата с персонажи като Спайдърмен и Батман също беше в основата на хумора.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 12, 2010 6:12 pm

Тъжното е, че тоя тип пародиране обикновено се прави от хора, дето грам идея нямат ЗАЩО тия герои са толкова обичани, и съответно се провалят гръмотевично...
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 12, 2010 6:13 pm

Абе филмеца е "опит" за пародия... ама при мене не му се получи и 2 минути кеф да има.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed May 12, 2010 6:16 pm

Roland wrote:Тъжното е, че тоя тип пародиране обикновено се прави от хора, дето грам идея нямат ЗАЩО тия герои са толкова обичани, и съответно се провалят гръмотевично...
Може би затова е добре да се гледат от хора които също нямат идея защото супер героите са толкова обичани :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 12, 2010 6:18 pm

Ми тогава за кво да гледаш пародия за тях? В смисъл, истинската пародия се получава само като се прави от хора, които обичат онова, което пародират. Затова на "Муувитата" никога не им се получава - щото хващат най-малоумния повърхностен слой и ебават на автоматика.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 12, 2010 6:28 pm

Ще се цитирам набързо от Форплей понеже за мен този крап трябва да се авойдва отдалеч противно на първоначалния ми ентусиазъм:
На мен лично въпросният аниме фийлинг ми дойде малко в повече и 8-годишното, громящо мафиоти, ми беше уей туу мъч. Поне да бяха избрали някакво девойче на13-14, за да не създава чак толкова бутафорно впечатление добре щеше да е.
А като сюжет ако на вас това ви е достатъчно - без коментар, Марк Милар е може би един от най-слабите комикс автори лайк ЕВЪР.
И не мисля, че търся хамбургски салам във Виенска сладкарница (или по-скоро обратното), има една купчина абсурдни и пародийни неща, които съм приемал радушно. Kick-Ass ми беше ужасно безвкусенпо всички параграфи и дори да го бях гледал в коч компания, а не с жената, не мисля, че щях да се засмея където и да било.
Няма такава пръчка честно.

Бтв във Форплей цитат на някакъв :
А вече и в Shadowdance сте (сме) известни като хората, които не разбират от кино, защото харесват(м)е Kick-Ass и Wanted. evil6

Е, we saw that coming. Все пак "излишното насилие" не понася на повечето душици там...
без коментар за последното.

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Wed May 12, 2010 6:32 pm

Уонтед едва го издържах, това същото ли е?

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed May 12, 2010 6:34 pm

А вече и в Shadowdance сте (сме) известни като хората, които не разбират от кино, защото харесват(м)е Kick-Ass и Wanted. evil6

Е, we saw that coming. Все пак "излишното насилие" не понася на повечето душици там...
E все пак да се замислим че говорим за човека според който целодневния циклеж на Старкрафт развивал ментално.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 12, 2010 6:35 pm

Не, щото е правено от тотално други хора, зомфг @_@ Хора, ае едно ниво над ПЪЛНАТА дилетантщина излезте в коментирането си на филми, деба!

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Wed May 12, 2010 6:42 pm

След толкова сравняне ми се стори, че изначалният материал е от по-голямо значение.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 12, 2010 6:43 pm

Ще предам на Шекспир като сравняваме Ромео + Жулиета с ДиКаприо и Дейнс и аниме-адаптацията...

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Wed May 12, 2010 6:50 pm

Духовит си.