Новините в ShadowDance
Moderator: Moridin
Новините в ShadowDance
...вече са отделни от списанието и ще се ъпдейтват регулярно, като желанието ни е под "регулярно" да се разбира "минимум веднъж на два дена, а и по-често". Можете да ги откриете на заглавната страница на списанието.
Last edited by Roland on Wed Jun 23, 2010 6:38 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...
Това е правилният подход, а още по-правилният - да се смени целия формат към постоянно ъпдейтване, вместо да се кара по вече крайно антикварната система а-ла книжно списание. Опитът ми е показал, че това е единственият наистина практичен формат, защото с него се привлича постоянен поток от читатели, проверяващи съдържанието редовно, вместо такива, които се вясват веднъж годишно да видят дали са изпуснали нещо. А в случая на Shadowdance така може да се избегнат 2-3-те (и нагоре) месеца без нищо ново.
Едно по едно, пък И НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ
Новините си беше крайно време, другото според възможностите на работническата класа. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Е, може пък причината "всички останали" да правят нещата по другия начин да е просто защото е далеч по-адекватен.
Не виждам смисъла от използването на непрактичен за интернет формат само заради едното цепене от останалите. Не е и трудно за имплементиране - системата е същата като тази за новините, която е вече направена.

Квот АлДим каза си го мисля и аз то доста време. За книгите е ок да има ревюта брой след брой, но за филмите си трябва да е като новините. Понеже сега ползата е нула - чета секцията филми само колкото да видя какво са писали за филми, които вече съм гледал преди седмици и които вече почти никой няма да гледа.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Като начало, когато има няколко ревюиращи ще е тъпо да се пускат ревюта през седмица примерно.
Освен това според мен пускането веднага бачка за сайтове, които имат много материали за публикуване. Аз по-скоро ще изчета 4-те интересуващи ме неща в брой, в който има още десет, отколкото всеки ден да чеквам има ли нещо ново и в повечето случаи да се оказва или че няма, или че то не ме интересува. Разбира се, може да има уведомления по имейл, но мисля, че няма нещо по-досадно от непрекъснатия спам от сайтове.
Освен това, Алдиме, с риск да прозвуча рязко - това го обсъждахме и гласувахме лично, защо се обсъжда и тук?
Освен това според мен пускането веднага бачка за сайтове, които имат много материали за публикуване. Аз по-скоро ще изчета 4-те интересуващи ме неща в брой, в който има още десет, отколкото всеки ден да чеквам има ли нещо ново и в повечето случаи да се оказва или че няма, или че то не ме интересува. Разбира се, може да има уведомления по имейл, но мисля, че няма нещо по-досадно от непрекъснатия спам от сайтове.
Освен това, Алдиме, с риск да прозвуча рязко - това го обсъждахме и гласувахме лично, защо се обсъжда и тук?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Прав си, че не го гласувахме; не си прав за това, че не го обсъждахме - обсъждахме го, и мисля, че за момента е достатъчно да се каже това. Вярно е, че тук донякъде го обсъждат читателите (което, само по себе си, е хубаво нещо!), но все пак ми се иска и от АлДим малко повече да беше представено като предложение, а не като Единственият Правилен Начин(tm).
Може да бъде обсъждано отново, да. Не мисля, че ако бъде обсъждано отново *веднага*, резултатът ще е много по-различен
Също така ми се струва, че решението в крайна сметка ще е добре да бъде взето от екипа.
Може да бъде обсъждано отново, да. Не мисля, че ако бъде обсъждано отново *веднага*, резултатът ще е много по-различен

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- RRSunknown
- Elder God
С риск да съм в офтопик - преди да се прави промяна към премахването да броевете е редно да се направи търсачка защото без разделение на броеве посмъртно човек няма да може да намери нещо което го интересува ако го е изпуснал в момента на публикуването му.
Last edited by RRSunknown on Mon Jun 07, 2010 1:00 pm, edited 1 time in total.
Не знам какво рискуваш, но аз съм повече читател, отколкото писач в списанието и мога да ти кажа, че го поглеждам най-много два пъти годишно и никога не съм гледал нещо заради ревю на Shadowdance, единствено си сравнявам мнението с вашето някой-друг месец по-късно.Освен това, Алдиме, с риск да прозвуча рязко - това го обсъждахме и гласувахме лично, защо се обсъжда и тук?
Всъщност новина всеки втори ден и статия всяка седмица е повече от добре. И това е абсолютен минимум предвид колко хора има в екипа. При такава програма всеки трябва да пише по една статия на два месеца, за да се поддържа това съвсем прилично темпо. Което е някъде наполовина от силно намаленото темпо В МОМЕНТА (за сравнение - брой 66 има 14 статии + новини при работа от 2 месеца, най-вероятно повечето свършена в последния момент).
С други думи аргументите ти не са особено валидни, особено от математическа гледна точка. Но ако предпочиташ да си защитаваш ревностно старото, просто защото е старо и си му свикнала - твоя работа.
QFT. Отнема ми векове да намеря каквото и да е на сайта, пак заради непрактичния му формат.преди да се прави промяна към премахването да броевете е редно да сенаправи търсачка защото без разделение на броеве посмъртно човек няма да може да намери нещо което го интересува ако го е изпуснал в момента на публикуването му.
- armageddon
- Forsaken