Световно първенство по футбол - Южна Африка 2010

За най-важните акценти в кърлинга и турнирите по спортно оригване!

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jun 29, 2010 10:38 pm

Двеста милиона имах предвид но съм изпуснал три нули.

Мача засега оправдава очакванията отвсякъде.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jun 29, 2010 10:40 pm

RRSunknown wrote:Мача засега оправдава очакванията отвсякъде.
Моите ги надминава, че имах някои опасения. :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Jun 30, 2010 9:48 am

Matrim wrote: Немците и те поизпуснаха бая през първото полувреме. Показаха, че могат да играят комбинативен футбол и да вкарват много голове. А и да приемем, че положенията са били наравно, добрата реализация е ключова част от играта, така че за мен е абсурдно да кажеш, че двата отбора показали едно и също, защото едните си вкарали положенията, а другите не. Те да не ги вкарват на случаен принцип баси.
Ако гледаме играта им като цяло, англи§аните си играха прили§но като за национален отбор и мисля, §е италианци, немци и французи с много, много по-малко са стигали до финал...
Глупости. Защитата на Англия в този мач беше трагична, кога отбор с такива комедианти отзад е стигал финал?
Добре да кажем, че на терена бяха равностойни, просто единия отбор вкара повече от положенията си. Но манталитета загубилия да се изкарва трагичен, а победителя - страхотен според мен е нелеп. Колкото до защитата - тя беше перфектна до този мач - в групите (заради които е и голяма част от плюенето по Англия) си спомням точно едно положение допуснато от нея - където Демпси мисля размина Карагър отляво. Срещу Германия, където беше най-добрия английски мач повлияха контузиите на Кинг и Фърдинанд, както и наказанието на Карагър.
Още две неща - каквото и да мисля за играта на Англия, факт е че ако Меси не изпусне 3 дузпи на финала Рун-оф е разочарованието на първенството - абсолютно трагичен и незабележим. И второ - бтв преди първенството единствения ми залог беше за световна титла на Германия. :)
===============
(ЮАР, наши дни)
Вчера Ла Фурийката пак игра доста под нивото си и пак плесна почти безпроблемно португалците. Особено като вкараха гола и се успокоиха, просто се видя колко е епична разликата между отборите. :)

Иначе евала на японците и парагвайците. Гледах само продълженията, но евала, рядко има такъв манталитет - обикновено отборите се затварят и се мишат продълженията, тия се разцепиха да тичат, страхотно играха. Жалко за Япония, заради едната греда си тръгнаха, но и двата отбора заслужаваха да продължат. Бтв според мен японския вратар се поиздъни - при всички дузпи се хвърли предварително, последните 3 просто го чакаха и биеха в средата на вратата...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 30, 2010 10:22 am

португалците са жалки гъзове ;Р
не че гледах мача, но фактите са си факти!
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Jun 30, 2010 10:54 am

Категоричен и обоснован както винаги. :) Не, че не съм съгласен де. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Jen
Paragon

Post by Jen » Wed Jun 30, 2010 11:05 am

Аз пък не съм съгласна. В смисъл, съгласна съм по-принцип, ама снощи хич не бяха чак толкова жалки гъзове.
Фен съм на Испания и много се радвам, че продължават, но истината е, че през повечето време (до гола всъщност) Португалия ми стоеше по-добре – излизаха в атака с два-три светкавични докосвания, докато испанците с това безкрайно разцъкване непрекъснато губеха острота. Съвсем по барселонски, все едно имат психологическа преграда да изнесат топката с по-малко от 55 подавания. Какво като владението е 70 на 30 процента, ако не беше станал този гол?
Но пък головата атака Иниеста – Шави – Вия беше красота, особено пасът с пета на Шави. Нямам търпение да ги видя тези тримата заедно в Барселона. Вия е чудовище, няма за него криви джаболани, няма слаб крак, няма трудна дистанция! Изобщо не му беше мястото във Валенсия толкова време.

И сега, понеже това е отборът на Испания, а не друг, нищо чудно да паднат на четвъртфинала от най-лесния от всички възможни противници
Corwin wrote:...каквото и да мисля за играта на Англия, факт е че ако Меси не изпусне 3 дузпи на финала Рун-оф е разочарованието на първенството - абсолютно трагичен и незабележим.
А Хлапето къде ще го сложим, преди или след Руни?
Last edited by Jen on Wed Jun 30, 2010 12:26 pm, edited 1 time in total.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jun 30, 2010 11:11 am

С това разиграване обаче бавеха времето и ужасно изнервяха португалците.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jun 30, 2010 11:24 am

Абе кажете го направо - играха, като путки. Не се хвърлиха да се надиграват с Португалия, а бавеха играта цял мач. С такава игра ще отпаднат на четвърт финала.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Wed Jun 30, 2010 11:45 am

Наистина им беше слаб мача на испанците, обаче след гола, който беше 60 минута имаха 3-4 чисти положения срещу.. 0? и си пресираха португалците като пичове.
Първото полувреме наистина португалците играха много стабилно, но имаха само едно разминаване с глава, другите им положения бяха след две изпускания на Кайсията, докато португалския вратар трябваше бая да си спасява (2та удара в началото, още един по земя + корнера Шави по земя - Торес).
Jen, Торес все пак прави някакви удари, има оправданието, че не игра почти цял полусезон, а и не се очакваше от него толкова много, колкото от Руни.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Jun 30, 2010 2:04 pm

Мда, Барселона истински ме плашат с Вия, а пък ако земат и Сеск, положението става критично.

Торес беше контузен дълго време, нормално е да не е във форма и дори така, пак прави разни работи на терена, за разлика от дебелия Пеле(изключително надценяван играч).
Look at the darkness...
...around me.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jun 30, 2010 8:00 pm

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 30, 2010 8:53 pm

Аз го фанах на повторението ;Р
This is it. Ground zero.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jun 30, 2010 11:27 pm

Moridin wrote:Аз го фанах на повторението ;Р
Show off! :P

penzata
Forsaken

Post by penzata » Thu Jul 01, 2010 1:43 am

Нека го кажа така: Испания-Потугалия беше най-скучния мач, който гледах не само на осмина-финалите, ами изобщо. Скука, скука, скука. Надявам се да покажат по-добра игра срещу Парагвай, иначе ги отписвам като цяло за финалите.
The hardest battles are fought in the mind.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 01, 2010 9:23 am

Да ти имам критериите за скучност :)