Пречат ли личните отношения във форума?
Moderator: Moridin
Благодаря за отговорите; почти, да не кажа съвсем, ги разбрах всичките :) Май повечето неща са ясни и без да се коментират чак толкова? Все пак искам да обясня защо пуснах тази тема. Поводът наистина беше онази зачезналата, защото в нея поне двама казаха онова, което съм сложила в кавички в първия пост горе. Всичките дадени от вас примери тук се отнасят за нещо друго, въпреки че думите може да се изтълкуват и по този начин. Но на мен все още ми се струва, че тогава се имаше другото предвид, а не скандалите и чата. Надявам се въпросните хора да си кажат :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Lubimetz13
- Mistborn
Ами понеже тука ми се струва подходящо, ще взема да ви разкрия някои свои болежки и сълзи. Според мен личните отношения, независимо какви са, трябва да стоят във форума, в темата, на своето място. Дори и да не са съвсем възпитани и пристойни, те се превръщат в част от всичко останало - тяхното отстраняване или преместване някъде си осакатява форума. Както в един разговор обидите, веднъж изречени, не могат да се изрежат, сгънат и пъхнат във вътрешния джоб, понеже не били представителни, така и в един форум това не би трябвало да бъде извършвано. Не говоря за разните сладки пубери, които се регистрират навсякъде, където законът им го позволява, и оставят след себе си кратка, но мазна следа от неграмотни псувни. При тях това е неизбежно - банът си е интернет вариантът на "Панадол бебе" за тези нещастни създания. Говоря за останалите - онези, които си имат причина за всяка своя дума, понякога основателна, понякога - не чак толкова. Техните отношения не би трябвало да избиват като нефт върху повърхността на форумните вълни, но веднъж превърнали се в проблем, подходът "Забранявам ви да си говорите, ПЪК!" изглежда малко неправилен. Е, поне на мен ми изглежда неправилен, но това е и една от причините, поради които звездите не ми предрекоха бляскаво бъдеще в администраторското поприще. С други думи, не смятам, че споровете между юзъри трябва да се игнорират, трият или осъждат като ерес. По-скоро да се... ърм, решават, вместо да възникват отново и отново. Това не е работа на админите, но те могат поне да подпомагат този полезен процес.
В тази връзка, не мисля, че разните бани и тоалетни са добро хрумване. Там идиотщината, вместо да агонизира в предсмъртни гърчове под самодоволните погледи на модераторите, се барикадира, взима постоянни заложници и започва да вдига разгулни купони със заварените припаси вкусен сапун и опияняваща тоалетна хартия. Погледнете форума на ГВ-то - кенефът си е супер интересно място сам по себе си, ама аз не мисля, че действа точно по предназначение. Не знам дали ще сработи тук, това си е ваша работа - но лично аз щях да го заключа. Не го казвам като предложение, само като част от мнението си.
В най-добрите си традиции не успях да кажа нищо, затова пък го направих дълго...
В тази връзка, не мисля, че разните бани и тоалетни са добро хрумване. Там идиотщината, вместо да агонизира в предсмъртни гърчове под самодоволните погледи на модераторите, се барикадира, взима постоянни заложници и започва да вдига разгулни купони със заварените припаси вкусен сапун и опияняваща тоалетна хартия. Погледнете форума на ГВ-то - кенефът си е супер интересно място сам по себе си, ама аз не мисля, че действа точно по предназначение. Не знам дали ще сработи тук, това си е ваша работа - но лично аз щях да го заключа. Не го казвам като предложение, само като част от мнението си.
В най-добрите си традиции не успях да кажа нищо, затова пък го направих дълго...
Не смятам, че повечето от регистрираните юзъри на този форум ще почнат да ръсят простотии само за да попаднат във въпросния "кенеф". За последния мисля само като алтрнатива на абсолютното заличаване на постове от модераторите, против което съм аз самият(не казвам, че е особено нужен, но ако нещо ще се модерира, то по-добре да попадне там отколкото да бъде безвъзвратно изтрито).
Никъф кенеф нема тука. Ни алманах, ни нищо. Сапун ще има за всички.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Btw, извинявам се, пропуснах да отговоря на Воланд:
Условието да си "от семейството" не е да познаваш някого от 4-5 години, а да си говорите добре. Дори от 2 поста може някой да ти стане симпатичен. Аз харесвам много хора в този форум, които не съм виждала. Но някои неща, например клюкарстването, стават по-добре на живо :)А моя милост, дето е с 60 поста и не е от семейството (сиреч не ви познавам от 4-5 години) що да чини?Да одим да берем гъби?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?