Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Thu Jul 15, 2010 11:58 pm

The Night of the Hunter и се чудя как може така правопрорционално направо да си затъпява с напредването на сюжета, а почна толкова добре и на места доста впечатлява с кадри.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Jul 16, 2010 12:03 am

Аз като го гледах, доста се учудих защо се води за някаква голяма класика при толкова малоумния през голяма част от времето сюжет. Иначе визуално е доста добър, но не чак толкова, че да компенсира сюжета.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Fri Jul 16, 2010 12:19 am

Има разни детайли и малки моменти, като измиването на ръцете в началото на филма, които може би биха провокирали повторно гледане. Докато в началото си мислех, че е някакво кино тип bad trip/bad dream, към края ми се струваше, че е просто недодялан.

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Fri Jul 16, 2010 2:36 am

че на кой му трябва сюжет, когато има мичъм и лоутън в извратенo-налудничава комбинация.
а класика е, щото е уникален. и е overacted, overdirected & over the top. с една дума: awesome. :)

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Jul 17, 2010 2:26 pm

Гледахме Repo Men и Valhalla Rising. Някой ако е гледал ще ми е интересно да обменим мнения :)

Valhalla Rising - нещо различно от стандартните филми и дори само заради това си струва да се гледа. Ако можете да го понесете обаче, защото е доста жесток. Почва с едни брутални причинявания на смърт и тежки телесни повреди, но това трае кратко и нататък се продължава с духовни мъчения. В късните си части напомня малко на "Агире, гневът Божи", само че Агире е по-жизнерадостен :)

Repo Men беше за утеха след горния - смятайте колко е тежък наистина, че да се утешавам с история за изтръгване на органи от живи хора :) Личи си, че авторите на филма са се постарали да не залитат в захарността и им се радвам за това, също така не залитат в излишна стандартна антиутопичност и за това също им се радвам. Имаше една много красива сцена със сексуално нарязване на живи тела накрая; Джуд Лоу си отмъщава на бившата за проблемите в реалния живот; Форест Уитакър е стопил теглото на един възрастен човек от себе си от момента, в който го бях виждала последно и си е все така добър; Лив Шрайбър е много готин като гнусен специалист по продажбите - изобщо филмът бива :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Jul 17, 2010 2:39 pm

"Valhalla Rising" го спрях след една твърде гнусна сцена, в която
Spoiler: show
Микелсен разпра корема на някакъв и му изкара карантиите, докато онзи си беше още жив.
Това в спойлера е просто гадно, бтв, затова съм го скрил. Иначе имам доста сериозен толеранс към кървищата, обаче тук нещо не ми понесе.
А за "Repo Men" чета предимно хубави неща. Ще взема да го гледам в скоро време. Разправят, че бил по-кървав от "Суини Тод". Това вярно ли е?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Jul 17, 2010 3:19 pm

Не знам, не съм гледала "Суийни Тод". Но според мен не беше много кървав.

За спойлера - това май беше последното твърде гнусно нещо от физическите жестокости във филма, като се замисля. Ако събереш сили може да пробваш нататък. Там вече е духовната болка.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sat Jul 17, 2010 5:07 pm

Успях да погледам малко филми преди да почна работа отново :)

Repo Мen - добра фантастика, изчистена визия и малко повече кървища, но ми дойде сравнително освежаващо в тази суша откъм приятни заглавия :)

И туиста беше доста умел - и неочакван :)

http://www.imdb.com/title/tt1053424/

8/10

А-Теам - много добър екшън - отдавна не бях попадал на такъв представител, върна ме към 80-те, когато Рамбо и компания счупваха всичко живо :)

Лиъм Нийсън си прави тежкарската роля, но и останалите не отстъпваха (особено откачалката-пилот). Преди много време бях гледал сериала по който е правен и имам някакви смътни спомени, но този филм определено си заслужава да се гледа що се отнася до графата "екшън" :)

Сега още повече се надъхах за "The Expendables" :)

http://www.imdb.com/title/tt0429493/

9/10

Just another pandora's box - пародия на всички по-известни китайски филми излезли в близките години - като се почне от "House of Flying Daggers" се мине през "Kung Fu Hustle" и се стигне до "Red Cliff" - на места съм се давел от смях, отдавна не бях гледал такава адска простотия - е, онези които гледат повече martial arts movies ще оценят подобаващо бъзиците, но останалите ще трябва да намерят забавление другаде :)

http://www.imdb.com/title/tt1612143/

10/10

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jul 17, 2010 10:39 pm

Аз на Valhalla -та не му се израдвах особено, предимно защото не ме хвана в настроение, а и не е моят сорт за разказване на филм. Иначе оценявам факта, че е 'различен'. За гнусен, да, но така или иначе не мога да кажа, че ми беше ЗОМГ-отврат.

Repo-то е добре направен и ужасно забавен с изключително яко темпо и свеж сценарий откъм реплики. Просто текстът е жизнен по много приятен начин. Шрайбър ме дразни, защото това е обичайното му амплоа и вече почва да ми блудкавее по начина, по който Питър Сарсгард ми блудкавее последните филми (те са взаимозаменими де...).

Ениуей, изгледах The Sorcerer's Apprentice...ми...недейте, хора. Не е чак толкоз зле като Еърбендъра, ама недейте!
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sun Jul 18, 2010 1:47 am

Хм, аз пък на The Sorcerer's Apprentice му се зарадвах - когато около три минути след началото осъзнах, че гледам на практика детски филм, е, може би Young Adult, но не повече от това. Забавен си беше :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 18, 2010 2:25 am

YA = детски филм бтв. Смисъл, всичко не-рисувано е YA.

Как да е, ако и Кейдж, и оня екскремент в главната роля не ми бяха толкова невъобразимо неприятни, сигурно щях да рискувам. Ама са ми, та няма.
And you can't dance with a devil on your back...

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sun Jul 18, 2010 2:28 am

Ммм, аз все пак правя разлика между филми, правени за деца под 12-13, и филми, правени за същества между 10 и 17 :) Както и да е де :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 18, 2010 2:32 am

Кво да ти кажа, съдейки по последните YA неща, дето се появяват, май само ти я правиш тая разлика :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

rodd1ck
E'lir

Post by rodd1ck » Sun Jul 18, 2010 2:38 am

My Darling Clementine (1946)
Искам още уестърни с Хенди Фонда. Няма Джон Уейн, Клинт Истууд, Джеймс Стюърт, Гари Купър.. Той е човекът. 8-)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jul 18, 2010 3:41 am

Днес с жената гледахме Easy Rider. Много як и много друсан филм, който има какво да каже, нищо че го казва прекалено директно. Лафа за свободата беше особено добро попадение:

Кътването на сцените беше опит за добавяне на още друсаност, ама не съвсем сполучлив такъв.
Spoiler: show
Billy: What the hell is wrong with freedom? That's what it's all about.

George Hanson: Oh, yeah, that's right. That's what's it's all about, all right. But talkin' about it and bein' it, that's two different things. I mean, it's real hard to be free when you are bought and sold in the marketplace. Of course, don't ever tell anybody that they're not free, 'cause then they're gonna get real busy killin' and maimin' to prove to you that they are. Oh, yeah, they're gonna talk to you, and talk to you, and talk to you about individual freedom. But they see a free individual, it's gonna scare 'em.