Butcher's corner

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Wed Apr 21, 2010 7:23 pm

Няма. То и по тези тука няма. Ма то в Бг не ни е много вътре в диетата морската храна, та не е голям дерт.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Pugsley
Moderator
Posts: 3447
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:14 pm
Location: Отзад
Contact:

Post by Pugsley » Wed Apr 21, 2010 11:04 pm

Жените, на които по принцип им пука, какво ядат докато са бременни, ше си намерят информацията. И да го пише на етикета, майките дето пушат, докато са бременни, няма много да го отчетат.
Love & peace
The purpose of art is to make the imagined seem real, the impossible seem possible. Pornography has much the same purpose. ...
My Anime list

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Apr 22, 2010 12:05 am

Оф, пушенето пък как се изкопа... Добре, а майките които не пушат? На повечето хора не би им хрумнало, че рибата може да е опасна.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9062
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Tue Jun 01, 2010 3:08 pm

Търся някакъв начин да си поръчам от германия/италия/австрия нутела за палачинки, гофрети и ягодово фондю. Ако някой обясни, че полския боклук която внасят в Бг е същата - върни се да си ядеш кренвиршите FF-вкус за 2.40 моля.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
thunder
Forsaken
Posts: 3376
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:18 pm
Location: София

Post by thunder » Tue Jun 01, 2010 3:20 pm

за фондю купи някакъв чист млечен шоколад, натроши го на парчета, добави мляко (кондезирано е идеално) и това в съда за фондю в микровълновата. Естествено съдовете за шоколадово фондю са керамични, с метални в микровълновата не става - в такъв случай импровизирай;) Става по-добре от Нутела - гаранция.

за гофрети и палачинки - no idea
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20432
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Jun 01, 2010 3:20 pm

Виж по-скоро рецепти за домашен ;р Не в важно върху какво ще се лепи после ;)

Ех, Коцето превари :)

Микровълнова - два съда: една купа с вода по голяма и 1 със сместа (така де на водна баня). Аз и меда така си отзахаросвам.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
thunder
Forsaken
Posts: 3376
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:18 pm
Location: София

Post by thunder » Tue Jun 01, 2010 3:32 pm

абе проблема на горното е, че отива много нормален шоколад за да се направи един течен :) За фондю е супер, но за палачинки май трябва повече количество. Правили сме в нас и домашен от захар, какао, масло и мляко. Обаче точни пропорции не помня
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9062
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Tue Jun 01, 2010 3:36 pm

Дреме ми на ... за домашния. Немската нутела убер алес. Няма толкова плътен лешников вкус. Та някаква идея откъде човек може да си земе един вагон от нея?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Cruelty
Paragon
Posts: 536
Joined: Mon Jan 01, 2007 8:06 pm

Post by Cruelty » Tue Jun 01, 2010 3:37 pm

Друг вариант е ганаша - заливаш натрошен качествен шоколад с гореща сметана и бъркаш докато стане лъскаво. Май беше 1:1 съотношението.
В Метро има едни големи блокове шоколад на ION 2.5 кг и белгийски 5 кг. Изтрайва доста време в хладилник, но е добре да се яде в рамките на седмица. Само го притопляш за да може да се маже. И е доста по-добро и от немската Нутела, ако ползваш качествени продукти.
Като се прибера ще ти изровя рецепта за домашна Нутела, води се добра, но не съм я пробвала лично.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Tue Jun 01, 2010 3:45 pm

Хора, човекът си иска нутелата, която има специфичен вкус, не някакъв (бил той и добър) домашен шоколад. Не че не ми е интересно за домашния шоколад, ам това ми мяза на развален телефон вече:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20432
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sat Jul 10, 2010 11:15 am

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
Interpreter
Forsaken
Posts: 3462
Joined: Sun Aug 07, 2005 5:57 pm
Location: тук - там

Post by Interpreter » Sat Jul 10, 2010 11:45 am

добре де, последното не звучи толкова зле.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20432
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Sat Jul 10, 2010 11:52 am

тъй де, стига да не е само пр ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9062
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Post by The Dragon » Thu Jul 15, 2010 8:50 pm

Открих шунката натура на Тандем. Доста по суха от пражката, и с невероятен вкус - не отстъпва на доста от немските които съм опитвал.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20432
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Fri Jul 16, 2010 10:03 pm

Диетата която до сега не ме е подвела :)
Spoiler: show
Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests