Starcraft 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Aug 10, 2010 5:37 pm

Само мога да ти кажа да си помислиш много добре за Ghosta. Това е един от юнитите, срещу които най-много се реве и искат да го нерфнат. Просто е зъл и тва е. Срещу зерг не толкова, но срещу Протос направо си ебало майката с тва EMP. :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Aug 10, 2010 6:05 pm

Изрично съм написал в прав текст
само и единствено срещу протос заради ЕМП-то.
Кое не ти стана ясно? :lol: Освен Протос има ощедве раси срещу които е много до напълно безмислен. Протос и Зерг почти нямат юнити, неизползваеми срещу някоя от трите раси, докато Теран имат два.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Aug 10, 2010 6:11 pm

С почти нищо от написаното не съм съгласен - или сме играли различни игри или и аз не знам. Разбира се аз мога да говоря от гледна точка на зерга и на гледани риплеи.
Last edited by RRSunknown on Tue Aug 10, 2010 6:15 pm, edited 1 time in total.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Aug 10, 2010 6:14 pm

Muad_Dib wrote:Изрично съм написал в прав текст
само и единствено срещу протос заради ЕМП-то.
Кое не ти стана ясно? :lol: Освен Протос има ощедве раси срещу които е много до напълно безмислен. Протос и Зерг почти нямат юнити, неизползваеми срещу някоя от трите раси, докато Теран имат два.
Добре де, нека точно от юнити да не се оплакваш. Теран играеш - aka най-силната раса в момента. За всичко, което другите 2 раси могат да ти хвърлят, имаш по 2 отговора. Ghosta прави половината юнити на Протос безсмислени. Аз нямам нито един такъв юнит. Протосите също нямат. На мен не ми пречи толкова, но срещу Протос прави мазало.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Aug 10, 2010 6:18 pm

Две думи за гоуста защото чета ламерски изказвания
Първо EMP-то е в малък рейднж, може да му се бяга а щитовете на протосите се зареждат в пъти по-бързо от преди.
Второ - освен че маха щитовете точи енерагията и постоянно го виждам по риплеи да я точи на Медиваци и Темплари.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Aug 10, 2010 6:38 pm

Аз за 187 игри съм видял ЕДИН-ЕДИНСТВЕН хай темплар, да правилно прочетохте, така че хайде да не си говорим за риплей. Също така всичко, което написах са лични впечатления от игра, а не от гледане играта на други хора.

Също така хайде да се въздържаме от квалификации - изрично направих уговорката, че нещата които говоря не са абсолютната истина и са моята такава на този етап от впечатление ми в сребърната и предимно златната лига. Също така искам да отбележа, че РРС е доста прав за немногоякостта (да, това е ДУМА:))) на ЕМП-то. По приказките на Амикае едва ли не биеш ЕМП в средата на протоската армия и после печелиш, а това тотално не е така. Да не говорим, че ваденето на гоуст не е чак толкова бързо и в ранен стадий на развитие (ака 60% от игрите ми, а коне и повече) въобще не се занимавам с такива филми срещу протос.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Aug 10, 2010 7:20 pm

Никой не ти говори за ранен стадий. Както и да е. Мен Ghosta не ме бърка ни най-малко. Бъркаме еднотипността на расата ти. Всяка игра се чувствам париран на всеки ход. Всяка моя единица е лесно контрирана. А тия танкове са пълен ташак.

Значи, ако аз не искам да бия с бейнлинг бъст, ако искам да си играя на макро срещу Теран, пък бил той и нууб - почти нищо не мога да направя. Ако на неговите танкове/маринки/мародери/медиваци му изкарам Brood Lords, той лесно си вади Викинги, които тотално правят лордовете незащитаеми, освен ако не са в ядрото на армията ми от хидри/роучове. Ултралиските стават на паста от тоновете мародери, хидрите не могат да припарят заради танковете. Медиваците хийлват, като за световено и могат да му разхождат почти цялата армия през цялата карта, правейки експандите изключително трудни. Изобщо вече и на говната ми им писна едно и също всяка игра срещу Теран. Търтлинг, докато изкарат достатъчно маринки, мародери, танкове и медиваци, след което натискане и мачкане. Ако междувременно някой се опита да направи нещо по въпроса(въздух демек, щото входа си го блокирал с танкове+детектор) - еми просто можеш да избереш от няколкото начина за париране, като например кули, викинги, още маринки и т.н.

Аре близард да балансират, ако обичат.

Дано на турнира се падна срещу теран възможно на най-късен етап. Че освен единия бейнлинг бъст, просто не виждам какво ще му направя. А в моя поток е терана, който спечели предния турнир. Дано го бие някой протос, щото на мен трудно ще ми се получи.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Aug 10, 2010 10:05 pm

Abe forumut izskuchnq pokrai toq Starcraft :lol:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Aug 11, 2010 10:56 am

AlDim wrote:Abe forumut izskuchnq pokrai toq Starcraft :lol:
Фейл и то скучен фейл :lol:

Към Амикае: Аре да не точно баш така. Просто На Зерга Теран му е труден, ама не е непостижим мач, с достатъчно харас всичко се постига, както и с множество експанди. 70тина % зергове ги бия, но другите имам чувството, че ми правят емнайсе хиляди единици и то различни и въобще е маса тегаво. По земя срещу ъпгрейдвани Маринки и Мародери с Медивакове наистина трудно има какво да ме притесни - ултрата ти е бая нависоко в дървото, наземна битка със Зерг досега не съм губил, ако не направя тъпа грешка. Харас с Муталиски е бая болка принципно например.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Aug 11, 2010 11:12 am

Колко пъти си ставал жертва на инфестори и роучове по земя ?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Aug 11, 2010 11:29 am

Уф скука е с компа само. Междо другото редактора за картите е яка работа. :twisted:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Aug 11, 2010 2:55 pm

Айде и аз налазих платинума. С доста cheese, но как да е. Явно така искат да ги пера, така ще ги пера. :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Aug 11, 2010 3:17 pm

Аз известно време няма да играя че са срязали кабела по който тече нета до човека от който вземам безжично.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Aug 11, 2010 4:48 pm

Айде вече съм 2-ри кръг. Ще играя срещу Теран тоя път.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Aug 11, 2010 5:07 pm

Баси колко си обичам расата, току-що един протос ме накцва мощно, ама очевидно цъка пича, и аз съм си приготвил МММ, ама скаутвам и гледам ЕБАНИ КОЛОСИ (известни още като Дъ Бейн ъф МММ), так 4 бързи викинга и се приключи с колосите, после му килвам ФЕ-да, после убих още 4 колоса и той си се отказа като пич :lol:
Обожавам Adaptability-to на Теран:)