Starcraft 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Aug 17, 2010 3:08 pm

Ъъ това последното за кого се отнася?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Aug 17, 2010 3:18 pm

Corwin wrote:Ами не съм видял досега да кажеш нищо смислено, освен мрънкане, че терана е ОП и рандъм генерирани опитващи се да бъдат кул изречения.
Резултатите от турнирите са представителни, защото там играят най-добрите играчи, които са представители на расите си.
Другия линк, който ти дори не си погледнал явно също показва, че резултатите във всички лиги са почти равни между различните раси.
Още какъв е точно останалия антиеър терански мек освен торовете дето така смазва мутите. И коя точно раса изобщо може да се опре на Зергския въздух? И още - коя раса точно може да ти дойде с нов лимит, 30 секунди след като си избил предния?
Кое не разбираш, приятелю? Защо говориш глупости. Нов лимит 30 секунди след като си ми избил предния ще дойде, ако съм на 3 експанда. Нали разбираш, че срещу теран това е проблема, да оцелееш до mid/lategame, и тогава - ЗАБЕЛЕЖИ - имаш ШАНС да биеш, не си по-добре, а имаш шанс.

Стига си ми изреждал какво има расата ми. И стига говори глупости за въздуха. Твоите Феникси мачкат, къвто и да е въздух да изкарам. Corruptors са ефективни само срещу тежки единици, като батали, кариери, колоси и т.н. За останалото са безсмислени, а муталиските стават на паста от Фениксите и са малко по-силни от Викингите. Но докато аз имам възможност да вадя муталиски, онзи вече идва с една голяма ТОПКА МММ и трябва да мисля за оцеляване, не за въздушна доминация.

Изобщо аре не ми говори със статистики от 2 турнира, а с факти, каквито нямаш, защото си нямаш понятие от Зерг. Виж аз си имам понятие от Теран и Протос. Защо? Защото за разлика от Протос/Теран, аз трябва да ви познавам расите in and out за да имам шанс да победя. Няма планове, няма идеи, с които влизам в игра. Планът свършва до 15 хачери и от там, квото видя, че правите. Обзалагам се, че ако хвана Теран, ще са ми нужни съвсем малко игри преди да почна да мачкам поголовно. За Протос не мога да претендирам, защото не ги намирам за елементарна раса, но въпреки това е раса, която също познавам доста добре и също смятам, че ще ми е много по-лесно да вляза в Диаманта с нея.

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Tue Aug 17, 2010 6:17 pm

RRSunknown wrote:Аз защо само 20% играят зерг ? Едва ли е случайно.
Просто в сравнение с другите 2 раси зерга въобще не е noob friendly.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Aug 17, 2010 8:43 pm

Зергите определено са по-трудни за по-небрежните и несръчни играчи като мен, много занимавка се иска, за да си поне приличен играч. Постоянно следене на енергията на цариците и люпене на ларви точно навреме, занимавка с разпространението на крийпа, повече нужда от експанди и масирано макро и т.н. С протосите, с които аз играя, поне за мен е доста по-лесно да докарам някакво горе-долу прилично ниво за моята сакатост с мишката, без да се занимавам с толкова неща, които са ми тегави.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Aug 17, 2010 8:58 pm

Някакви митове са това - аз нямам никакви проблеми с ларви, крийп и макро. Тегобата е съвсем другаде и много често зависи от късмета.

Както казва най-добрия ни играч от forplay.bg (22 диамант)
Зерг има възможност да е агресивен, но, за съжаление, това важи само за НЯКОИ карти (Мета, СС, отчасти Блистъринг), където има възможност да го залееш от рано и няма нужда да се биеш на противни чоукове. Специално СС е толкова мута френдли, че е обидно дори, и ако знаеш точен билд можеш да контролираш и картата, и играта. Но в 90% от случаите зерг е просто крайно изнасилван ърли-гейм и няма друг избор освен да защитава експанда си. Сен и Чек са малки изключения, но И тяхната хегемония настава след Леър. Просто зерг не притежава достатъчно дебели Тиър 1 юнити, с които да тормозиш някой, който просто не прави грешки в защитата си. Спийдлингите важат единствено. ако хванат добър съраунд, а тесните рампи на почти всички карти изключват тази възможност.

Та зерг може да диктува играта, да, но НЕ и в ърли гейм, просто защото той тогава обикновено е ПРИНУЖДАВАН да теква в определена посока (2-гейт насочва към бърза газ и роучове, реактор хелион води до задължителен спийд + спайнове, мародер пуш също те води в горната посока, освен ако не ти се рискува с бързи хидри, но те обикновено стават бавно, а като излязат линговете ти нямат спийд => пак се връщаме на вариант 1; 1/1/1 оупънинга ти дава малко място да дишаш, но пък може да спре всичко което ти му доставиш).

Просто зерг страда от липса на разнообразие в тека и това го прави по-пасивна и праволинейна раса в началото. Не че е недостатък, де, има много играчи, които знаят как да играят покрай това, защото то не е точно слабост. Просто иска друга нагласа и е трудно да се усети от геймъри, които са свикнали да играят по-стандартни раси
Едит:
Teran изнасилва протоса tester (един от най-добрите играчи изобщо)
http://www.youtube.com/watch?v=222a87X9t5c
гледайте и двете игри.

излишно е да споменавам че ако на мястото на терана беше зерг щеше да е умрял 10 пъти при същите ситуации.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Aug 18, 2010 7:07 pm

Голям цирк по ESL TV. TLO vs MadFrog. 2 - 0 за TLO, като тотално смаза MadFrog. А MadFrog игра брилянтно. На края на интервютата го питат, какво можеше да направи за да контрира терана. Отговор: "Нищо не можех да направя.". А тоя игра перфектно, скаутна максимално бързо ранните рийпъри, контрира ги, контрира хелионите, харасна перфектно, имаше страхотно микро, но нищо. Баншита, Викинги, Торове... GG.

После дори MadFrog каза, че в момента нещата не са балансирани, но не коментира повече. :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Aug 18, 2010 7:59 pm

Спокойно - като излезе Heart of the swarm друго ще е :)

Ей сега си запазих един риплей - Steppes of War половин час мъка докато се предаде жалкия теран. 4 бази срещу стартовата му, тотална доминация по полето и просто не мога да му вляза в шибаната база. Сложил си 5-6 кули да ми неутрализира Червея и муталиските, изкарал викинги танкове и няколко тора и ми пише в чата - Ти ела влезни , аз ще си стоя. Наложи се да текна до Бруд лордове преди да се предаде след като напирах нон стоп с хидри , зерглинги (имах голям излишък от минерали муталиски в продължение на 15 минути без да постигна успех. нон стоп означава по 30 ларви на всеки 2 минути заредени в единици.

Maverick
Smallfolk

Post by Maverick » Wed Aug 18, 2010 10:52 pm

RRSunknown wrote:Спокойно - като излезе Heart of the swarm друго ще е :)

Ей сега си запазих един риплей - Steppes of War половин час мъка докато се предаде жалкия теран. 4 бази срещу стартовата му, тотална доминация по полето и просто не мога да му вляза в шибаната база. Сложил си 5-6 кули да ми неутрализира Червея и муталиските, изкарал викинги танкове и няколко тора и ми пише в чата - Ти ела влезни , аз ще си стоя. Наложи се да текна до Бруд лордове преди да се предаде след като напирах нон стоп с хидри , зерглинги (имах голям излишък от минерали муталиски в продължение на 15 минути без да постигна успех. нон стоп означава по 30 ларви на всеки 2 минути заредени в единици.
Подобни игри имам всеки ден :lol: Днес например срещу протос, никакъв начин да се влезе, ама не му дадох и шанса да излезе. Още малко ми остана до силвъра ::facepalm:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Aug 18, 2010 10:55 pm

Добре, БЕЙНЛИНГИ НЕЩО, АЛА-БАЛА? :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Aug 18, 2010 11:07 pm

Muad_Dib wrote:Добре, БЕЙНЛИНГИ НЕЩО, АЛА-БАЛА? :lol:
Точно 2 хелиона в началото на играта правят всякакъв бъст невъзможен. А по-нататък танковете също елиминират тази заплаха. И така.

Смешно е много. Дори на нашето аматьорско турнирче на HWBG Open. Вече всички зергове отпаднаха. За сега има 5 терана, 2 протоса и 1 рандом. Те тва е. :lol:

Днес гледах как Artosis просто бива мачкан от MorroW. Грозна гледка. :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Aug 18, 2010 11:44 pm

Поне 50-ка бейлинги пратих - нищо не направиха.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Aug 20, 2010 1:09 am

Не бях играл известно време и ме наритаха днес. Ще трябва тия дни да се стягам, но ще имам и работа. Проклятие.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 20, 2010 10:04 am

Аз почнах работа във вотрник и сега всеки ден съм от 9 до 18 и ми е адската мъка за Старкрафта, защото ме сърбят ръцете да цъкам, миналия ден направих един мач и ме обу жестоко някакъв в миръра с бързите 10 мародера на 5та минута......

Преоценявам бункерите тия дни:)

Бтв дайте някакъв благ сайт за риплей и стратегии, аз се кефя на тийм-ликуид.нет и така.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Aug 20, 2010 10:06 am

Честита работа - сега ще видиш има ли време за сериозен гейм :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 20, 2010 10:51 am

На 10 минути от вкъщи ми е пеша, така че май ще се намери, приятелката ми се прибира 2 часа след мен :lol: