Гледахме
The book of Eli, който въпреки трейлъра се оказа свестен постапокалиптичен филм с идея (хехе, това си е направо оксиморон). Имаше и красиви кадри. Идеята (тм) беше от типа, които обикновено не харесвам, но така беше поднесена, че нямах нищо против това да е в крайна сметка смисълът на филма. Доста добър.
Shutter Island - интересен ми се видя. Хубав старомоден филм - мистерия. Жалко, че се засякоха с Inception, защото наистина се натрапва сравнение, а те всъщност нямат много общо. Стана ми интересно защо Скорсезе е решил да направи точно такъв филм точно сега.
Между другото, докзателството, че американците са идиоти е налице във форума на ИМДБ в разделите за въпросните два филма, където има по 20 теми, посветени на въпроса какво всъщност е станало*, с аргументи за и против "алтернативните" тълкувания
*ако вече сте гледали, четете спойлера
- Spoiler: show
- Илай: Ама той сляп ли беше? Не бе, не беше сляп, само можеше да чете брайлово писмо. Не бе, сляп е. Не бе, не е сляп. Ама сляп е... и т.н.
Островът: Поне 20 теми със спорове героят луд ли е или не. В една от които има десетина подробно развити точки, които обясняват как Ония са го наблюдавали и следили и накрая са успяли да го хванат в капана. Ааааааа...
Гледахме и
Чиракът на магьосника, доста добър полудетски филм с няколко прежалими недостатъка. Съжетът е клиширан, но реализацията всъщност е интересна. Главният недостатък беше момичето на нашия - ужасна е, по външност и изражение е като руса версия на Кристин Стюарт, гледа по същия начин и има горе-долу същата изразителност (съревноваваща се с тази на дъска за гладене). Та, като се изключи въпросната тъпа девойка, филмът е страшно свестен и чак забавен. И има приятен за гледане Никълъс Кейдж, което не бях виждала от години.