Полезни съвети при писане на разказ от двама автори
Полезни съвети при писане на разказ от двама автори
En taro Adun, noble forumers!
С една колежка сме решили да напишем кратък романтичен фентъзи разказ. Никой от нас не е работил в екип преди и много ще се радваме , ако някой от вас може да ни даде някой насоки. Мерси предварително.
May Adun be with you!
С една колежка сме решили да напишем кратък романтичен фентъзи разказ. Никой от нас не е работил в екип преди и много ще се радваме , ако някой от вас може да ни даде някой насоки. Мерси предварително.
May Adun be with you!
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
Здрасти :)
Идеята не е ли да пишеш както ти идва? Не че съм в позиция да давам съвети...
Иначе, ако преведеш началното изречение - но пък нали затова има Гугъл... О, ужас!, още един от Онези :)
Идеята не е ли да пишеш както ти идва? Не че съм в позиция да давам съвети...
Иначе, ако преведеш началното изречение - но пък нали затова има Гугъл... О, ужас!, още един от Онези :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
En taro Tassadar, new one
In my experience има два начина за писане на общ разказ (и изобщо за общ текст) - единият е да си разделите частите, които всеки да напише, като после ги напаснете една по друга и всеки добави свои забележки или предложения, или добавки към частите на другия.
Другият вариант е просто единият да си клати краката и да дава мъдри съвети, докато другият пише;)

In my experience има два начина за писане на общ разказ (и изобщо за общ текст) - единият е да си разделите частите, които всеки да напише, като после ги напаснете една по друга и всеки добави свои забележки или предложения, или добавки към частите на другия.
Другият вариант е просто единият да си клати краката и да дава мъдри съвети, докато другият пише;)
And you can't dance with a devil on your back...
Ох, тези протоси...:Р
Може, разбира се, и да се съберете двамата и да го пишете заедно в реално време, обаче ще стане девет пъти по-бавно, ако въобще стане. Вариантите на Рол са доста по-смислени.
Можете и да си разделите разказа на две линии (ако подлежи на нещо такова) и така да не зависите толкова много от вдъхновението на другия.
Може, разбира се, и да се съберете двамата и да го пишете заедно в реално време, обаче ще стане девет пъти по-бавно, ако въобще стане. Вариантите на Рол са доста по-смислени.
Можете и да си разделите разказа на две линии (ако подлежи на нещо такова) и така да не зависите толкова много от вдъхновението на другия.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
ами... тва щото ако имате подобен стил ли, как да го кажа...
ако се съберат 2-ма автори, които пишат по съвсем различен начин ше си личи кои какво е писал и ще стане гадно.
Ама пък затва иде другия ти вариянт с клатенето на краката ;Р
а за ЛоК убии ме не бих разбрал, че сте го писали така
))))))
ако се съберат 2-ма автори, които пишат по съвсем различен начин ше си личи кои какво е писал и ще стане гадно.
Ама пък затва иде другия ти вариянт с клатенето на краката ;Р
а за ЛоК убии ме не бих разбрал, че сте го писали така

-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
- JaimeLannister
- Forsaken
Странно...
И на мен (нас) м/ни се въртят някакви подобни идеи относно писането, ама изобщо не се бях замислил, че трябва толкова сложно да звучи като план. В смисъл, сядаме и пишем. Обменяме идеи, избираме най- добрата. Пишем, който се справя по- добре получава повече работа....
То се получи май нещо като идеята на Рол....
А колкото до стар крафта, ми ние сме навсякъде. Жалко ми е понякога, че протосите са толкова слаба раса...
И на мен (нас) м/ни се въртят някакви подобни идеи относно писането, ама изобщо не се бях замислил, че трябва толкова сложно да звучи като план. В смисъл, сядаме и пишем. Обменяме идеи, избираме най- добрата. Пишем, който се справя по- добре получава повече работа....
То се получи май нещо като идеята на Рол....
А колкото до стар крафта, ми ние сме навсякъде. Жалко ми е понякога, че протосите са толкова слаба раса...
- JaimeLannister
- Forsaken
Виж ся, като човек, който изобщо не го интересуват версия 1.2.3.4.5 и какви точно промени в цената на зерглинга въвежда, който ИЗОБЩО не го вълнува мултито на играта, турнирите или про-гейминга, казвам, че няма по-кефеща раса в играта от Протосите. От *много* професионална гледна точка могат да са си колкото искат слаби, така и така професионализирането за мен е деградация за всяка игра и утрепване на всякаква магия, която евентуално може да носи.
And you can't dance with a devil on your back...