The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
elle_fr0st
Commoner

Post by elle_fr0st » Sun Sep 12, 2010 11:36 pm

Ще излиза сериал по Locke & key така че който не го е чел да почва :)

http://joehillfiction.com/

<3 <3 <3
"I'm Gentleman Death in silk and lace, come to put out the candles. The canker in the heart of the rose."

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed Sep 15, 2010 1:06 am

Изчетох Battle Pope на Киркман.Доста забавен комикс, който прилича на Chronicles of Wormwood, но не е толкова груб и е повече екшън ориентиран.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Sep 27, 2010 9:31 am

Уикенда прочетох All-star Batman and Robin Vol. 1 на Франк Милър и Джим Лий, за който единственото хубаво нещо, което може да се спомене е прекрасният арт на Лий. Взех си комикса напосоки малко, тъй като съм си Батман-фенбой и се кефя стабилно и на Милър, но толкова слаб сценарий не съм очаквал. Батман е някакъв брутален убиец-психопат, които мори корумпирани ченгета, води шизофренични монолози и само дето не изнасили Робин....Междувременно сюжет буквално няма, защото се редуват купчина развлачени и/или несвързани епизоди, дори наченки на някакъв финал няма....Въобще тотално avoid отвсякъде, добре, че е великолепният арт, но нищо друго няма в това ТПБ....

Иначе минах първите 6 TPB-та на "B.P.R.D." и съм доволен - от 3то натам започва основна и то доста интересна история, артът е окей бе да е връх, сценарият си е на Миньола, който и в БПРД е крайно кадърен и въобще оттук натам очаквам да се развива само добре, само да имам пари да си взема останалите седем:)

Също няколко думи цялостно за Jack of Fables, където свърших 6тото тпб (т.е. това което е преди The Great Fables Crossover) - готина поредици, която понякога е прекалено остроумна за собственото си добро, но е пълна с много хумор и качествени лафчета. Забавно ранообразие, ако го четеш успоредно с Фейбълс, но нищо повече, сюжетът понякога е жестоко изсмукан от пръстите и прекалено бутафорен, за да има suspension of disbelief.....Може да го погледнете, но иначе е само за Фейбълс колекционери:)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 07, 2010 2:48 am

And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 15, 2010 6:55 pm

Gondry
Scholar

Post by Gondry » Sat Oct 16, 2010 10:56 pm

Muad_Dib wrote:Уикенда прочетох All-star Batman and Robin Vol. 1 на Франк Милър и Джим Лий, за който единственото хубаво нещо, което може да се спомене е прекрасният арт на Лий. Взех си комикса напосоки малко, тъй като съм си Батман-фенбой и се кефя стабилно и на Милър, но толкова слаб сценарий не съм очаквал. Батман е някакъв брутален убиец-психопат, които мори корумпирани ченгета, води шизофренични монолози и само дето не изнасили Робин....Междувременно сюжет буквално няма, защото се редуват купчина развлачени и/или несвързани епизоди, дори наченки на някакъв финал няма....Въобще тотално avoid отвсякъде, добре, че е великолепният арт, но нищо друго няма в това ТПБ....
Все едно си ми превел ревю на чуждестранен критик. Немаше нужда.

Комиксът е деконструкция, да не кажа пародия. Сигурно щеше да се възприеме по друг начин, ако не пишеше "Frank Miller" отпред, което сигурно те кара да очакваш Батман епики. Еми, не е това целта.

B.P.R.D. не знам дали да чета. Ако екранизацията включва Райън Рейнолдс, това означава, че той няма да играе Deadpool. А аз сега чета лийкналия преди два дни сценарий и е адски добър.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Oct 16, 2010 11:13 pm

На мен пък страшно много ми харесва All-star Batman and Robin, едва ли не всяка страница и всяка реплика ме кефеше. Всичко е тотално over the top и се е получила една много радваща гавра с цялата ДС вселена. Батман е откачен социопат, Уондър Уомън е ненормална мъжемразка, Блек Кенъри е просто чивт цици, прикрепени към ритащо тяло, за слабостите на Грийн Лантерн да не говорим. Въобще адско е, аз и на хартия си го имам и с кеф си препрочитам по някой брой от време на време :)
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 17, 2010 5:57 pm

Gondry
Scholar

Post by Gondry » Sun Oct 17, 2010 7:38 pm

Нали няма да се обидиш, ако ти кажа, че имам чувството, че постваш едно и също ревю отново и отново, нали?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 18, 2010 1:59 am

Мне, така си е отвсякъде. Ама то не са точно ревюта тия ентрита, по-скоро прогрес репорт.

Vash
Paragon

Post by Vash » Thu Oct 21, 2010 1:35 pm

Все едно си ми превел ревю на чуждестранен критик. Немаше нужда. Комиксът е деконструкция, да не кажа пародия. Сигурно щеше да се възприеме по друг начин, ако не пишеше "Frank Miller" отпред, което сигурно те кара да очакваш Батман епики. Еми, не е това целта.
It's the Goddamn Batman! :lol: Не, The Dark Knight Returns е деконструкция, докато All Stars в най-добрия случай е комедия на нивото на Freddie Got Fingered. За съжаление имам чувството, че това въобще не е било целта и по-скоро Милър се е превърнал в пародия на самия себе си. Не че това е твърде тъжно де, освен DKR не съм впечатлен от нищо негово май.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Oct 22, 2010 9:19 am

Gondry wrote:
Muad_Dib wrote:Уикенда прочетох All-star Batman and Robin Vol. 1 на Франк Милър и Джим Лий, за който единственото хубаво нещо, което може да се спомене е прекрасният арт на Лий. Взех си комикса напосоки малко, тъй като съм си Батман-фенбой и се кефя стабилно и на Милър, но толкова слаб сценарий не съм очаквал. Батман е някакъв брутален убиец-психопат, които мори корумпирани ченгета, води шизофренични монолози и само дето не изнасили Робин....Междувременно сюжет буквално няма, защото се редуват купчина развлачени и/или несвързани епизоди, дори наченки на някакъв финал няма....Въобще тотално avoid отвсякъде, добре, че е великолепният арт, но нищо друго няма в това ТПБ....
Все едно си ми превел ревю на чуждестранен критик. Немаше нужда.

Комиксът е деконструкция, да не кажа пародия. Сигурно щеше да се възприеме по друг начин, ако не пишеше "Frank Miller" отпред, което сигурно те кара да очакваш Батман епики. Еми, не е това целта.

B.P.R.D. не знам дали да чета. Ако екранизацията включва Райън Рейнолдс, това означава, че той няма да играе Deadpool. А аз сега чета лийкналия преди два дни сценарий и е адски добър.
То бива пародия/деконструкция/гавра или както искаш го наречи, но не оправдава тоталната липса на каквато и да е фабула....А и малко надценяваш Милър, ако трябва да съм честен ;)

Gondry
Scholar

Post by Gondry » Fri Oct 22, 2010 9:37 pm

На чисто сценарно ниво Милър създава някои най-добрите Батман комикси. Друг е въпросът, че страда от Jeph Loeb-синдрома. Иначе на мен вероятно любим ми е Arkham Asylum, но най-вече заради арта на МакКийн, Морисън само се замотава с някакви символи и философии, които и до края не избистря като хората. Казвам го, защото и той чисто като Батман-комикс е доста слаб, реално погледнато. All-Star е слаб Батман комикс, но представлява едно нелошо майтапче за някои глупости в DC юнивърса. Всеки друг поглед върху комикса е ненужен и води до естествено разочарование.
Vash wrote: Не че това е твърде тъжно де, освен DKR не съм впечатлен от нищо негово май.
Muad_Dib wrote:А и малко надценяваш Милър, ако трябва да съм честен ;)
Наистина ли е нужно да споменавам Year One?

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Oct 23, 2010 11:05 pm

Наистина ли е нужно да споменавам коя година е писан Year One?

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sun Oct 31, 2010 5:18 pm

Изчетох всичко излязло на Scalped на Jason Aaron.Супер добро.Само едно сравнение ще дам.Като The Wire с индианци е.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In