Евровизия

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jan 28, 2005 10:41 am

Как ли? Ми с повечко парици, банани в ушите и известна доза безочливост и наглост. Но докато не си чула Ел. Ей, Релакс, Войсиз юнайтид и Сашка Виттау нищо не си чула!:Р
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sat Jan 29, 2005 10:09 pm

Не знам да тъжа ли или да се радвам по този повод :) Беше ми неприятно, че изтървах самия конкурс, но като чух избраните...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Feb 02, 2005 1:27 pm

Ами аз също не гледах това (просто не намирам дума за да изразя пълното си презрение) нещо, но като видях рекламния клип, си казах че това не само не съм го чувал, ама и не искам да го чувам.

То вярно че Евровизия по принцип си е фестивал за боклучести песнички, ама чак ли пък толкова не се намери някой тук да изпее нещо свястно?! Пълна скръб ... ма що и се оплаквам, явно такъв ни е манталитета.

Поне да бяха пуснали някаква чалга, там поне пари се въртят и нещата може би ги правят професионално. То наистина много селски излиза, ама като няма друго ...
This signature is not yet rated

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Feb 02, 2005 1:39 pm

О, песента на Слави и Софи си носи чалгарщината и още как! И ако това не се чува още на 3-тия такт аз главата си режа... наистина не знам какво да кажа, освен че е ушеизбодно :P :P :P

От друга страна трябва да си помислим какво целим с този конкурс. Дали да грабнем приза или пък целта е доброто представяне на българската песен, щото според мен едното няма много общо с другото, нали? Ако ме разбирате... :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Seagrave
Farmer

Post by Seagrave » Tue Feb 08, 2005 11:53 am

Ха...ха...ха доживях да чуя смертелната :twisted: критика за нашият изтъкнат и възхваляван "Глас на народа" - Слави Трофонов. Явно някои хора в средите на музиката не можаха да преглътнат обидното му участие в конкурса и решиха да покосят крехките му(меко казано) надежди за световна слава. Певческият му талант беше публично осмян - " по- добре да бяха изпратили АЗИС, поне може да пее човека и няма да се излагаме" :shock: . Горкият толкова беше потресен от коментарите, защото снощи демонстрира КОЛКО, АМА КОЛКО Е ОБИДЕН И ТАКА ГРОЗНО НЕДООЦЕНЕН :twisted: . Не бе пожалена и ромската перла С.Маринова - "има страхотен глас, нищо против.....но да отиде на конкурса Ромска Евровизия" и т.н.
Аз лично смятам че песента, която може да бъде избрана(от така постното меню) поне би могла да бъде на английски. По тази причина бих се спряла на КАФФЕ или Гравити - като няма риба и ракът е риба.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sun Feb 13, 2005 9:54 am

Хм...
Гледахте ли какво стана вчера? Какво мислите?
......
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Feb 13, 2005 12:44 pm

Аз го гледах и хич не ми и развълнува станалото. Беше си ясно, че конкурсът е уреден, че всичко си е корупция до дупка. И без Слави на всички им беше ясно или поне щеше да им се изясни, след като покажеха вота. Но Дългия пак се постара да се сложи в центъра на вниманието. Нищо лошо де, постъпи добре, особено за имиджа си... Само дето така нищо няма се промени, а и много ме съмнява, че и Слави не си е пускал смс-и за себе, макар и явно да не е разчитал да си купи вота. Стана ми смешно обаче - кой е бил толкова прост, че така да се олее - 60% за Каффе при положение, че останалите имаха по 2-3 процента. Знаем си, че сме корумпирани, ала уви, още по-лошото е, че даже не се скрива тази корупция, а се развява като байряк пред публиката. Дали от некадърност, дали от арогантност не мога да проумея. А избраната песен си е пълна боза, става за слушане, но пък такъв невероятен имидж ще ни създаде в Европа, че...
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

sauron
Paragon

Post by sauron » Sun Feb 13, 2005 6:01 pm

xxами в интерес на истината, нито една от 12-те песни не ми хареса, единствено ми беше леко забавен онзи бладеж Ya-Ya, но като цяло има много по добри български песни. Но както и да е, изобщо не съм му фен на дългия и ниговата песен не струваше, но все пак добре че каза на глас, това което цъфна, въпреки неговите си корисни съображения. Но си е много нагло зо 5 часа за тези да им нафраскат 60000 гласа, като преди са имали сумати дни. Абе излагация пълна :cry:
P.S. А знаете ли каква беше тази идиотка водеща? Изпили ми нервите, такава простотия :<

Voland
E'lir

Post by Voland » Wed Feb 16, 2005 10:32 am

По-добре Каффе отколкото Слави - не мога да го трая, навсякъде се вре. Само от кафемашината ми не е изскочил още :evil: Иначе каффе наистина нагло се оляха с гласуването...

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Feb 16, 2005 12:45 pm

Voland, как бе? Слави кефи. :) :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Feb 16, 2005 6:11 pm

Мене пък нито песента на Слави Трифонов, нито на Каффе ме изкефиха - нищо особено не са. Иначе Каффе си ме радват тотално, ама наистина изглежда адски нереално да са по-популярни от Слави Трифонов. Разправят, имали фен клубове по страната и т.н., ама то и в София има хора, които не знаят кои са, така че да не се правят на интересни.

Абе тъпа работа, не че толкова ме е грижа за тоя глупав конкурс - в крайна сметка повечето неща там са боклучести, направих си труда да хвърля едно ухо на Евровизия 2004. Само ми е гадно, че всичко у нас завършва със скандал. Доколкото разбрах, подобни неща са се случвали в други страни, и там просто са взели решение да повторят конкурса. Съмнявам се, че у нас хората ще стигнат до такова елегантно решение.

Voland
E'lir

Post by Voland » Wed Feb 16, 2005 9:17 pm

Именно най-тъпото е че всичко свършва със скандал. Инемаше нужда от тия демонстрации на Слави. Аз гледах само 20-ина минутки, но ми стана някак обидно че публиката си тръгна накрая и че така свърши церемонията

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Wed Mar 02, 2005 10:07 am

Знам, че сигурно не ви пука особено за този конкурс, ама случайно вчера гледах "Господари на ефира". Оказва се, че песента "Lorrein" на Каффе има на практика същия припев (само тоналността беше различна), като една песен на Руслан Мъйнов от 2001 г. Излиза, както казаха от предаването, че Слави Трифонов е победил сам себе си, и то нечестно :)

Най-големият куриоз, обаче, е че изглежда има трета песен, от 1999 г., която има същия припев - не казаха коя е тя, днес трябва да съобщят. Изводът е, че у нас май още не сме дорасли за свестен музикален бизнес ...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Mar 02, 2005 10:11 am

И аз го гледах:) Ама не, беше мега, просто. Не мога например да си обясня някои прости нещица, като например Дългия как не успя толкова време да забележи ушеизбощата прилика между двете парчета. В смисъл, като продуцент и авер на Мъйнов, мисля че няма начин да не е открил приликите, нали? Става нещо гнило тука, да знаете!Image
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Mar 02, 2005 1:12 pm

В интерес на истината в момента се завихри голям скандал из разни форуми (пък и не само) на тази тематика - от кога са крали Каффе. И след първоначалните обвинения че е от Деси Слава, не само се оказа че последната е крала от немската метул група Ксандря, но се засече и именно тази песен на Руслан.
Най пълно по темата (това от вчера, де, т.е още няма песента от 99та) тук, ако случайно някои се интересува : http://www.stars-magazine.hit.bg/br21/eurovisia.htm
Изводите - бе то е ясно че у нас се краде, ма чак пък толкоз, лелемале. Чак почвам да се плаша вече.