Обаче!
Колкото автори толкова и типове магьосници... Честно казано мислех си да анализирам разни типове магьосници, например тия тип "Гандалф" ака "добрия старец с бялата брада, който спасява помага на доброто момче от село да спаси света". Само че така и не се наканих да дочета "Властелина" докрай, тъй че по-добре да не си отварям устата за него:)...
Обаче наистина ми е някакво супер странно като се опитам да си спомня магьосниците, които най-много са ми се набили в тиквичката... -нелепите Ковчежник и Ридикили, да не говорим за Ринсуид, в паметта ми са натикани на един рафт със Зед от "Меча на иситната" и Белдин от "Белгариадата", Гандалф...
Искаше ми се да говоря и за подценяването на жените във това отношение...не знам забелязали ли сте колко често тия типове магьосниците презират жените и/или ги смятат за недостойни за учението им??? Как да не ти се прииска да им спретнеш един хубав преврат и да ги поведеш към щастието чрез политика на матриархат... но (не)здравословния феминизъм е друга тема, затова няма да я зачеквам тук...

Та споделете и вие за преживяванията си с магьосниците;)