Шоджо: циклично ухажване с нищожен КПД между (минимум) двама аутисти, което се катализира от няколко социални ивента и празника.
Японците са изумителни.

Иначе Kimi ni Todoke, както повечето такива неща има потенциал да е безкрайно яко, но страда от това, че мангаката не знае кога да спре. Тея сапуни рядко могат да са повече от 25 пълноценни епизода (и квато там се пада еквивалентната бройка манга чаптъри) и в тях е почти задължително да се абстрахираш от главната двойка. Кво ти абстрахираш - добрата стратегия там е като главните двама са на екрана, да стискаш очи, да запушваш уши и да крещиш "НАНАНАНАНАНАННАНАНАНАНАННАНАНАНА" с всичка сила. Страничните персонажи обикновено стават и осмислят гледането, докато не скапят и тях. В случая с Kimi ni Todoke и двамата главни се търпяха до едно време, даже кефеха, ама аутизмът твърде бързо взе да ми идва в повече.
НИЩО НЕ СЕ СЛУЧИ В ТОВА АНИМЕ, ИМА МАНГА КОЛКОТО ЗА ОЩЕ ЕДИН СЕЗОН, ТЯ ОЩЕ ИЗЛИЗА, СЕЗОНЪТ СЕ ГОТВИ ДА ИЗЛЕЗЕ И ТОЙ, И ТАМ СЪЩО НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА, ПРЕДИ МАЛКО ПРОВЕРИХ!!!!!
Иначе мангата е доста грозна и постна, обаче Production I.G са направили визията убийствена, както винаги. Има някои доста гениални попадения, хрумки и прозрения. Хареса ми повече от Lovely Complex, определено. Ама май ми хареса по-малко от първи сезон на School Rumble.
Сега се чудим да си причиним ли Clannad, дето и покрай него пищят колко е добро. Преди това обаче ще реанимираме с Nodame Cantabile: Finale. Тамошните аутисти са толкова по-яки и не си въртят ежедневието около Коледа и Св. Валентин и училищните фестивали! Може би щото са в университет, все пак, и щото анимето е джосей, а не шоджо...
ПП. Александър нещо се смахна и сега се напиня да гледа романтични анимета. Като му наблюдавах овчия възторг по Тодокето, му казах да ходи да гледа и Туайлайт. Съвсем чистосърдечно му го предложих - мисля, че ще му хареса. Той ме замери с шише...