и все пак ако погледнем нагоре в темата ще видим защо ми беше препоръчана тази книга ( все пак аз съм причината да се водят тези спорове и ако не взема някакво участие в тях ще е просто грехота )
I wrote:
Имам само три вкусови изисквания:
1. Нека да е фентъзи
- мисля че по тоя параграф няма спор
I wrote:2. Предпочитам книги в които виещите се гарвани не означават просто поредният пруп зад ъгъла а имат дълбоко символично значение
- това липсва
I wrote:3. Предпочитам книг с ясно изразени и колкото се може по-пълни описания на света
4. Колкото по-развинтено, толкова по-добре ( но все пак не прекалено )
смятам че това е основната причина да ми препоръчате тази книга. в това отношение Хоб добре се справя - и трябва да кажа, че освен известният интерес към съдбата на Фиц - дали ще стане човек-вълк ( не ми казвайте ), да чета по-нататък ме подтикнаха основно две неща:
1. Моментите на самосъжаление и безизходица на главните герои, които обожавам във всички книги
2. Претопените - макар да имам известни предположения за какво става въпрос ще съм доста доволен ако все пак накрая разберем аджеба как и що тея пирати правят това....
п.с. - относно сабята - просто реших да разсъждавам, изхождайки от предното твърдение на учителката.....
и така и не разбрах защо Хаджи димитър не бе приет сред безбройните орди берсерки на Один...
...