Джо Аберкромби

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Apr 09, 2011 10:09 pm

В крайна сметка си взех гласът на острието и засега изглежда че високата цена се оправдава.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Apr 11, 2011 10:13 am

Жалко че толкова бързо изчезва Едит бутона.
Този Джо Абъркромби ми навява силни мисли че е духовния ученик на дяда си Робърт Джордан. Вече съм на близо 2/3 от книгата и досега не се случило нищо съществено - просто си текат описания на всекидневието на персонажите. Което мен ме устройва но все пак се забелязва.

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Mon Apr 11, 2011 11:15 am

Честно казано, Логън и Глокта ми бяха достатъчно интересни персонажи, за да се изкефя на макс на първата книга. Втората за мен беше леко по-отегчителна на моменти, въпреки майсторското развитие на отделни личности; а третата просто оправда всичко, поне за цинично копеле като мен!
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

Томек
Scholar

Post by Томек » Mon Apr 11, 2011 11:56 am

абе мудно си върви, няма какво да се лъжем :lol:
изглежда това е основна черта на фентъзитата писани последните 20 години. ако някой автор напише книга със стегната фабула автоматично получава етикет "повърхностен" и/или го слагат в отдел young adult.
Бих се радвал някой да ме обори.
Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем, ни в ясно време, ни в буря. Идем да убиваме под слънце и луна. Какво зората?

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Apr 11, 2011 2:24 pm

RRSunknown wrote:Жалко че толкова бързо изчезва Едит бутона.
Този Джо Абъркромби ми навява силни мисли че е духовния ученик на дяда си Робърт Джордан. Вече съм на близо 2/3 от книгата и досега не се случило нищо съществено - просто си текат описания на всекидневието на персонажите. Което мен ме устройва но все пак се забелязва.
И аз забелязвам някакви много полярни мнения по тоя въпрос. За мен лично книгата си е супер така, за други пък нямало действие.
Иначе чашата преля защото Пингвините правели ревизия и ОЩЕ не са докарали втората така че сега като се прибирам от английският ще си я купя от Алфата.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Apr 11, 2011 2:39 pm

Това не е мнение а наблюдение върху неоспорим факт.
Историята може да се систематизира с простото изречение "Нещо се готви"

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Apr 11, 2011 2:44 pm

История и сюжет са две различни неща :)

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Apr 11, 2011 2:49 pm

^What he said. И пак казвам че е лицемерно хора прочели всичко излязло на Джордан да се оплакват от мудност.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Apr 11, 2011 3:42 pm

Аз не се оплаквам - споделям наблюдението си. Просто ми направи впечатление че книгата е доста обемна а като ме питаха за какво става дума се затрудних да отговоря с повече от едно изречение.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Apr 11, 2011 5:02 pm

Започнах и аз първата, so far so good :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Apr 13, 2011 10:41 pm

Прочетох я - към края загатва за потенциала който евентуално ще се разгърне във следващите части. Много силни, кинематографични сцени имаше в последните 60-тина страници.
Но като цяло съм зад мнението на Alvinator - всичко беше увертюра безмислена без следващите книги.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Apr 13, 2011 10:49 pm

RRSunknown wrote:Прочетох я - към края загатва за потенциала който евентуално ще се разгърне във следващите части. Много силни, кинематографични сцени имаше в последните 60-тина страници.
Но като цяло съм зад мнението на Alvinator - всичко беше увертюра безмислена без следващите книги.
Това спокойно може да се каже за Задругата на Пръстена и повечето трилогии.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Apr 13, 2011 10:52 pm

Не съм съгласен. Няма как да ме убедиш че в Гласът се случва Нещо сюжетно.
Иначе утре си поръчвам двойката.

AVAR
Smallfolk

Post by AVAR » Thu Apr 14, 2011 1:23 pm

Томек wrote:абе мудно си върви, няма какво да се лъжем :lol:
изглежда това е основна черта на фентъзитата писани последните 20 години. ако някой автор напише книга със стегната фабула автоматично получава етикет "повърхностен" и/или го слагат в отдел young adult.
Бих се радвал някой да ме обори.
Не знам дали това -Пол Хофман" Лявата Ръка на Бога "е изключение но на мен ми се видя много стегнато пълен екшън..Даже на моменти исках да е по описателно. Макар историята до тук само загатва какво има да става по нататък не ми се видя нито повърхностно нито банално. "въпреки ,че винаги могат да се търсят аналогии и подобия."
2те книги на Patrick Rothfuss например ми изглеждаха много по разтеглени от който и да е том на колелото но все пак ми харесва историята.Сега дочитам Joe Abercrombie - [The First Law 03] - Last Argument Of Kings но не виждам излишни неща които да разводняват особено повествованието само малко акцентът върху едни или други събития ми се стори не много както ми се иска но Аберкомби по -добре си знае.

raylight
Sorcerer

Post by raylight » Sun Apr 24, 2011 12:49 am

На мен първата книга и втората ми харесаха, не смятам, че се случиха малко неща. Развитието на героите е не по - малко ценно от битки, магии и катаклизми. Не ми доскуча в нито един момент, при това цинизмът и другите елементи не от моя стил не ме дразнеха изобщо, което си е постижение на автора, някои други не го умеят това :)
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.