A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Apr 17, 2011 8:34 pm

This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Apr 18, 2011 9:51 am

Ок, ясно е, че всичко живо ще го хареса, но за огромно съжаление, пилотът не е нищо особено. По-зле е от Рим, а за доближаване до The Sopranos, Deadwood, The Wire и Boardwalk Empire не може и дума да става.

Наистина гнусните неща са две:
1. Музиката е абсолютно отчайваща, както и предполагах, което за тоя жанр е убийствено. Звучи като някаква stock library помия, която разсипва всеки намек за атмосфера. Там около пристигането на Робърт беше особено нетърпимо. Основната тема е смехотворна. Фак.
2. Не че е голяма болка, защото ще се прескачат, но началните надписи са върхът на безидейната посредственост. И като си представя, че имаше ревюта, които ги възхваляваха... Явно не са гледали Carnivale.

Поне няма кой знае колко актьорски издънки, за щастие.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Apr 18, 2011 12:27 pm

Mда, ако съдя по изказването на Силвъра, значи епизодът ще е мега як.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Vash
Paragon

Post by Vash » Mon Apr 18, 2011 2:01 pm

Аз мисля, че е напълно прав за музиката от това което чух от клипчетата. Мога да приема да е просто ок, но в сцената с краля много агресивно ПРЕЧЕШЕ. На коментарите повечето хора обсъждаха това и не мога да разбера как може такъв идиотизъм да е минал при положение че с другите неща явно са се справили добре.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Bimbaldy
Commoner

Post by Bimbaldy » Mon Apr 18, 2011 2:24 pm

Мен пък ме зариби началната музичка.

Gondry
Scholar

Post by Gondry » Mon Apr 18, 2011 2:50 pm

Епизодът ми хареса много, а не беше и съвсем очаквано, защото много си изпатих от оувърхайпнатия Walking Dead, на който също харесвам първоизточника.

Е, това, че тук съм чел книгата и то доста наскоро, мисля, че ми помогна много да оценя колко правилен е подходът, атмосферата, каста.

Всички актьори играят с голямо желание и разбиране към персонажите си. На външен вид евентуално разминаване при мен имаше с Роб и Санса, но за всички останали си казваш, че по-правилни актьори може и да няма въобще, баси.

Радвам се и за нещо друго- че сериалът не е толкова бавен, колкото можеше да бъде. Диалозите на Мартин са посбити, оставяйки само същината. Като за един епизод, и то първи, разказаха достатъчно.

Сериалът е направен по правилния начин от правилните хора, а безумно яките неща тепърва предстоят.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Apr 18, 2011 3:35 pm

И ние го изгледахме, доволни сме :) Много красиво всичко, началото беше много яко в интерес на истината, с моделите на градовете и т.н. :P Имаше прилично количество голотии, изобщо кеф :) И на мен много ми хареса актьорската игра, който си го мразя от книгите и тук така си играе ролята, че да изпитвам същите чувства :) Та така, ще чакаме всеки понеделник да си зяпаме :drool:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Apr 18, 2011 4:41 pm

Изгледах го и аз и ми хареса адски много, но имам малко, де да знам, забележки. Две, по-точно. Едното - музиката. Не толкова че беше некадърна, колкото че звучеше като нещо рециклирано от отпаднали мелодии за "Властелинът на пръстените", а е и брутално забравима - вече не я помня, макар че изгледах епизода буквално преди няколко минути. Все пак не мисля, че чак толкова скапва действието, но както и да е.

Второто, което ми е и по-сериозен проблем, е целият натурализъм. На моменти имах чувството, че създателите на сериала нарочно ми въвират в очите голи сцени и кървища, само и само да видя как не ги е страх да ги покажат. Сега, не съм очаквал нещо, което да се вмести в рейтинг PG или PG-13, но нямаше да ми показват
Spoiler: show
прехвърчащи черва по време на сватбата на Кал Дрого и Денерис
, а и, според мен, при
Spoiler: show
обезглавяването на дезертьора
можеше да се подходи малко по-кротко.

Иначе визия, актьори и т.н. бяха страхотни.
Last edited by tigermaster on Mon Apr 18, 2011 5:02 pm, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Apr 18, 2011 4:59 pm

Като за начало добре, но музиката е напълно безлична и леко скопява атмосферата. Жалко.

Иначе моите критики са си, както и подозирах спрямо Lena Headey. Тази актриса просто не мога да си я представя, като Церсей. Джайм е идеален, но Lena е някаква никаква. За сега ми е абсолютна дупка.

От почти всичко останало съм доволен, макар да ми се струва, че за всеки не чел книгите, нещата ще изглеждат леко ръшнати. Да видим какво ще стане по-нататък.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Apr 18, 2011 6:38 pm

Лена има две сцени/реплики на кръст за да се покаже като Церсей, нека я оставим да се покаже малко по сериозно, преди да бъде отсвирена. Мен лично ме кефи. Откъм каст единствено не ми харесва Кейтлин - както беше отбелязано, вижда ми се пракелно възрастна актрисата за тази роля. И да не е, има едно такова излъчване като на миловидна пенсионерка. Иначе актрисата не се справя зле в ролята, просто не се вписва в нея чисто визуално по възрастовия признак.

Епизода беше много добър като цяло. Актьорите са яки (с изключение на Кейтлин и тези които нямаха голяма възможност да се изявят в пилотката или просто не участват в нея). Музиката обаче наистина е супер безлична до степен по добре да я нямаше, разликата нямаше да се забележи и част от бюджета е можело да бъде спестен/пренасочен в някоя по спешно перо, като кастването на нещо по-младо за Кейтлин :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Apr 18, 2011 6:56 pm

Санса исках да я полея с катран и да я запаля още след втората реплика. Предполагам това означава че са и уцелили каста.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Apr 18, 2011 7:00 pm

На мен Ленчето по-скоро ми допадна. Имаше някво много подходящо гнусно излъчване точно като слезна от каляската си на високи токчета и направи гримаса "еби му и ТКЗС-то". Иначе като актриса съква, много ясно, но ще свикнем.

Тайгър, момент, ти този музикален буламач да не би да го сложи в едно изречение с Властелина (независимо как). Човек, и подход, и звучене, и всичко е коренно противоположно в двете неща. Това на Троновете е типичното конвейрно недоносче, дето в Remote Control го съчиняват за има-няма половин час. Самата мисъл обаче, че на продуцентите им е харесало и са тръгнали в тая посока е много притеснителна. Тва значи, че тоя сериал не се прави от кой знае колко умни хора и в някакъв момент ще почне да личи по гнусен начин, усещам...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Apr 18, 2011 7:12 pm

И аз си харесах Лена. Виж, Сансата пък не ми допадна много - предполага се да е тъпа задръстена лигла, а не тъпа задръстена въртиопашка. За Кейтлин каквото се каза - услуга ли някаква са й дължали на тая баба, че са я взели за ролята на жена в детеродна възраст, не знам, ама не ми пасва.

Иначе на мен много ми хареса. Музиката си ми беше просто безлична, но не чак до степен да ме накара да си нарежа вените и вероятно нямаше въобще да й обърна внимание, ако не бях изчела хейта. Действието, според скромното ми мнение, компенсираше напълно. И надписите не ме издразниха. Всъщност, да си призная, нещата, които ама наистина ме издразниха, бяха черните вежди на Визерис, както и КАКВИ БЯХА ОНЕЯ НЕГРИ ДОТРАКИ БРЕ?! :x :x :x :x :x :x Само Орфей липсваше! Ето това вече наистина беше безумно.

Всичко останало ми е добре. Дори и баба Кейтлин мога да преглътна. В края на краищата героинята наистина предполага да предизвиква антипатия, а тая наистина добре се справя със задачата. Но негрите и веждите - не. Човек все пак някъде трябва да удари чертата. :mrgreen:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Apr 18, 2011 7:21 pm

Ако трябва да съм сериозен, единственото сравнение между музиката на властелина и тази на троновете, което бих направил, би било споменаването, че музиката на Джаксъновия филм я помня вече десетина години, след като съм го гледал, а тази на дискутирания в момента епизод вече съм я забравил, въпреки че го гледах преди няколко часа. Помня само нещо като барабанен ритъм, когато пристигна кралят, и това е, общо взето. Иначе ужасна бих нарекъл само музика, която откровено ми пречи да възприемам действието. На "Игра на тронове" беше просто тъпа и безлична.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Apr 18, 2011 7:37 pm

Ужасна музика не значи само безлична, деривативна и рециклирана до болка. Ужасна музика значи и тази, която е противоположна на музиката, която трябваше да имат тези серии. Хората просто не могат да си представят колко по-различно щеше да е преживяването им, ако вместо тая безвкусица, всяка "къща" си имаше собствени характерни инструменти и теми (а защо не и цялостен подход), които да се развиват от герой в герой. Тва беше златен шанс някой кадърен да се развихри и най-сетне на ТВ екран да видим нещо с наистина cinematic qualities. Ясно е, че при тоя бюджет не можем да говорим за някакво качествено CG или първокласни (че дори и второкласни) актьори. Затова единствената възможност оставаше подхода в музикално отношение и те се насраха баш там.

Това ми е болката (в тази връзка - Марфа, да ти имам проблемите...)