F1 за нова машина :)

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Apr 20, 2011 11:49 am

AlDim wrote:
при него проблемът е Т3300. Но пък е с 3гиги рам.
Processor e v puti po-vajen ot RAM-a pri vsichki polojeniq. Ednoto mojesh da go upgrade-vash super lesno, a drugoto - ne. Da ne govorim, che ASUS-a e s DDR2, a Lenovoto - s DDR3.

A Athlon II e dobre (izbqgvai starite Turion-i), no ne chak kolkoto P6200. Otkum integrated video AMD naistina e malko po-dobre ot tiq na Intel, no za obshti neshta nqma nikakvo znachenie i za novi igri ne stava tui ili inache.

Vuobshte, ako mojesh, nalitai zdravo na Lenovoto v laptop-bg.

Btw dosta me shokira, che vsichkite tiq sistemi ne vurvqt s Windows... Edva li ne ti kazvat, "mi izpiratstvai si go". :shock:
Бате в България сме все пак, не виждам на какво се дължи "шокът" ти :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Apr 20, 2011 12:02 pm

В БГ съвсем умишлено се предлагат серии без софтуер с цел гонене на цена.
б.т.в. Малко офтопик но ето едно сравнение на което се вижда с просто око показател който е ултра важен но няма да ви покажат в описанието на модела. Една от основните причини никога да не се доверявам на статистики и числови показатели а да разравям по -подробно инфо за конкретния модел който трябва да разгледам.

http://www.youtube.com/watch?v=1E9P1hMc ... r_embedded

Едит: Ей сега си чатих с една позната от HP която ми каза че за българия се пускат предимно продукти на тестови партиди и/или на настройката на производствените линии. Просто няма за какво да си говорим...
Last edited by RRSunknown on Wed Apr 20, 2011 12:16 pm, edited 2 times in total.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Apr 20, 2011 12:12 pm

Е, без да искам да запалваме голяма лоша дискусия и флеймове и какво ли не, просто ми се иска да отбележа, че и по света, и в България, и сред моите познати има хора, които са доволни от факта, че могат да си купят точно мъничко нетбуче или нещо малко по-голямо от това, да му сложат едно Ubuntu и то да може да прави всичко, за което ще им трябва точно това нетбуче - сърфиране, четене, дори от време на време и гледане на филми (доколкото хардуерът го позволява :)). Та всъщност не е съвсем неоправдано продавачът да гони още малко продажби, като свали допълнително цената :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 20, 2011 1:49 pm

Взех леновото и искам да благодаря на Ян, Сашо, Радо и всички, които помагаха :) мерси!
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Apr 20, 2011 7:20 pm

Честит да ти е, определено е най-добрият вариант.

@RRS: това с екраните е доста по-дълбока работа. Последните години просто няма наистина хубави екрани за лаптопи, дори при почти всички високи модели, защото куцо и сакато гони само цена с TN дисплеите. Дори за монитори почти не може да се намери нещо по-добро от TN на пазара, докато преди години си бях взел един велик high-end BenQ с перфектни viewing angles и перфектни цветове. Най-добрият екран на лаптоп, който съм виждал, беше на някакво 5-6-годишно Fujitsu, което поправяхме в сервиза. Сега в най-добрия случай са ярки, но останалите им качества отдавна за заебани.
За всеки случай, ако лаптопът е дръвце, и най-добрият екран на света няма да го оправи.

Иначе проблемът е, че цените за лаптопите без Windows в БГ пак са бая по-високи от такива хем с Windows, хем с по-добри specs тук. Всъщност тук е невъзможно да се купи компютър без Windows по магазините.

А Ubuntu е добра система, но версиите, които съм пробвал все са били бъгави и разни иначе супер елементарни неща могат да се правят само през конзолата, която въобще не е за общия потребител. Да не говорим, че софтуерът, който може да се пусне на Linux без разни шашми като Wine е доста ограничен. Нито става за игри, нито за бизнес, нито за графичен или уеб дизайн със софтуер Adobe и т.н.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Apr 20, 2011 10:00 pm

В Германия почти с 30% са по-евтини същите модели отколкото в България тъй че не е само кандаска тенденция явно.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Apr 21, 2011 1:21 am

AlDim: за Ubuntu-то - че си има бъгове, има си, като всяка ОС ;) За нещата, които могат да се правят само под конзола, както и за ограничения софтуер - по принцип би ми било интересно да продължим този разговор на живо, но все пак ще отбележа, че конкретно в случая говорех за нетбук и за донякъде ограничения кръг от задачи, за които си купуваш такова малко животинче :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Apr 21, 2011 4:55 am

RRSunknown wrote:В Германия почти с 30% са по-евтини същите модели отколкото в България тъй че не е само кандаска тенденция явно.
Less for more - the Bulgarian way! :lol:

@Roamer - emi moje da pogovorim za Ubuntu kato se vurna v BG sled 2 sedmici.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 21, 2011 8:15 am

@АлДим - мерси, той не е за мен, де, аз не отговарям на профила :mrgreen:

за Убунтуто - абе кефна ме мене га го пробвах навремето като се появи, но при все искреното ми желание, така и не успях да отделя време да се обуча сериозно да цъкам линукса, въпреки че вече ползвам компютъра почти изцяло за брауз и за уеб-програмиране, които не искат уиндоус.
This is it. Ground zero.

LCF
Commoner

Post by LCF » Thu Apr 21, 2011 11:06 am

RRSunknown wrote:В Германия почти с 30% са по-евтини същите модели отколкото в България тъй че не е само канадска тенденция явно.
А интересното е, че и програмите са по-скъпи, което съвсем няма логика. Тук (Германия) ЕСЕТа с нов лиценз е по-евтин от продължението в България (10-20% е по принцип разликата между продължение и нов лиценз). Да не говорим за допълнителните 30% намаление за студенти! Просто е срамота такива цени да слагат за в България! :evil:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Apr 21, 2011 8:12 pm

Знам, че е малко в страни от темата, но последно време и разпространителите на игри в България, са решили да увеличат цените. И са го сторили, като цените са с около 20-30 лева нагоре за нови заглавия. Например следпреордърна цена за нормалното издание на Дюка - 99 лева. След преордърна цена за нормалното издание на The Witcher - 89 лева. Това за PC.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Thu Apr 21, 2011 8:23 pm

След 120те лева за неколекционерското издание на Stacraft 2 вече нищо не може да ме учуди :twisted:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jun 19, 2011 8:52 am

Търся варианти да си подкарам стереото от лаптопа към 5+1 колонките... под 100 кинта ако може. Гледам някакви странни usb външни саундкарти с 3те жака ама нищо конкретно колко качествено.

TOSHIBA Qosmio X500-13R
http://brosbg.com/TOSHIBA-Qosmio-X500-13R-product-2421
(стерео жак за слушали и микрофон само) иначе хубави колони ама 2, пък и старите си ме кефят.

към
PHILIPS 5.1 Multimedia Speakers, 90W Music Power, Output power (RMS) 35W, 5.1 Surround (черен, оранжев и зелен жак)

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbi ... =in&slg=en
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jun 19, 2011 9:33 am