Търся...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Sun May 01, 2011 8:55 pm

The Dragon wrote:Някой да знае чай който е приятен на вкус и без подсладители/захар?
Оле... в къщи се пие чай като за световно.
От зелените чайове повечето имат прияетен вкус само докато са прясно сварени и след 4-5 минути придобиват горчив привкус.

От черните мога да препоръчам всички индийски чайове, които могат да се намерят у нас - досега не съм попадал на лош индийски чай. Арабските също са добри. И едните, и другите обаче задължително се пият с мляко. Не сметана за кафе - мляко.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon May 16, 2011 5:52 pm

Някой може ли да даде линк за сайт на български в който се обяснява работата и устройството на различни оръжия? Защото в Уикипедия английските термини ми идват в повече пък ми е интересно. Или евентуално където са преведени термините от английски на български.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jun 03, 2011 9:34 pm

Някой случайно наскоро да е имал ортопедични проблеми и да е трябвало да си купува специални обувки в София? Ако знаете подобен магазин, където да има повече от 3 модела за дами - свиркайте смело. Мерси предварително.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jun 03, 2011 9:50 pm

Има една верига магазини Foot Comfort в София - техни магазини имаше някъде по Ботев между 5-те кьошета и пл. Македония. И май имат магазин точно срещу министерство на Земеделието. И на други места из столицата съм виждала, но не помня къде. Та Александър си е взимал оттам единствените ортопедични обувки, за които говори с много любов. Вече години наред търси подобни и не може да намери, включително във въпросните магазини, щото явно моделите след тоя не са толкова добри. Сега докато си бяхме в Бг пак се пробва там, ама обувки не купи, така че вероятно не е намерил такива по неговия вкус. Ти все пак погледни там - може да си намериш нещо.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Fri Jun 03, 2011 10:47 pm

Защо вместо обувки не пробвате с ортопедични стелки. Аз имам такива, силиконови са и ти правят отливка на стъпалата. Доволен съм от тях. На Orthoteh са. Магазина им беше в страни от Александровска на ул. Григорович.
The hardest battles are fought in the mind.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jun 04, 2011 12:35 pm

Мдам стелките са си добра опция предвид цена и местене в обувки. :thumbsup: Иначе да тия Foot Comfort имат и стелки там на Шол май яки.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Jun 04, 2011 4:44 pm

Мисля, че имаше някакъв на Раковски между Славейков и Патриарха. Не от страната на фонтана, а от другата, близо до завоя. Също и на Фритьоф Нансен, мисля, но нямам идея колко модели предлагат.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jun 06, 2011 8:35 pm

Мерси много на всички. Стелките не са вариант, доста е специфичен проблемът, така че ще дирим обувки.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Jun 26, 2011 5:43 pm

Търся рецепти за студени супи за през лятото, лесни за правене тип таратор. Може и леко по-сложни де, ще накарам майка ми да ме научи. :mrgreen: Без рецепти с авокадо!!!! :evil:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jun 26, 2011 5:53 pm

Claymore47_Fen wrote:Търся рецепти за студени супи за през лятото, лесни за правене тип таратор. Може и леко по-сложни де, ще накарам майка ми да ме научи. :mrgreen: Без рецепти с авокадо!!!! :evil:
Имаше си тема за готвене. Butcher's corner. Можеш да я потърсиш. Иначе за бърза супа - взимаш едно свинско бонфиле, нарязваш го на кръгчета, леко начукваш, омешваш в една паница зехтин, сол, черен пипер и малко чесън(може и без последното) и омазваш така получените кръгчета. Мяташ на скарата на най-висока температура, за да се запечатат и от двете страни пече по около минута и след това допичаш на бавен огън. Цена - 7 лева на паница :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jun 26, 2011 5:59 pm

Скъпичко ;р

Студена супа - Гаспачо примерно

http://vkuhniata.wordpress.com/2009/09/29/gazpacho/
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Jun 26, 2011 6:04 pm

10x. А това трябваше да е едит ама форума по някаква причина ме изхвърли на два пъти при две минути престой... :shock:

И един проблем който не е точно за тук, но... :P . МП3-та ми й има нещо май. Лявата слушалка на слушалките ми не работи на МП3-та, а на чужд телефон, компютъра и лаптопа работи. :roll: Оправя се обаче когато стисна в основата на кабела с показалец и палец и малко наклоня надясно. Та се чудя дали може да се поправи или ще се купува нова МП3-ка.

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Sun Jun 26, 2011 7:51 pm

Claymore47_Fen wrote:10x. А това трябваше да е едит ама форума по някаква причина ме изхвърли на два пъти при две минути престой... :shock:

И един проблем който не е точно за тук, но... :P . МП3-та ми й има нещо май. Лявата слушалка на слушалките ми не работи на МП3-та, а на чужд телефон, компютъра и лаптопа работи. :roll: Оправя се обаче когато стисна в основата на кабела с показалец и палец и малко наклоня надясно. Та се чудя дали може да се поправи или ще се купува нова МП3-ка.
Това на мен ми намирисва на смяна за слушалки, не mp3-ка :)
Пробвал/а ли си да включиш слушалките в лаптопа/телефона и да ги претиснеш/завъртиш малко да видиш дали няма пак лявата слушалка да не работи?

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sun Jun 26, 2011 8:22 pm

Не, но включих на сестра ми слушалките в МП3-та и при тях дясната не работеше, а като я питах ми каза че принципно си работят. Така че е доста вероятно да е от МП3-та.

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Sun Jun 26, 2011 8:44 pm

Е, в такъв случай гадно. То че може да се оправи, може. Ама сигурно ще излезе по-евтино направо нова да си вземеш (не разбирам много, ще трябва някой по-компетентен да се изкаже).