The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 11, 2011 10:53 pm

Е, това се компенсира от финала на осми сезон и съответно на целия сериал, особено последните кадри. :wink:

Пък и ако човек е изгледал първите седем, осмия ще го мине безпроблемно.

За мен качеството на сезоните образува пирамида, ама не мога да я начертая тук.
Представете си сезони 1 и 8 в основата (добри), 2 и 7 на второ ниво (много добри), 3 и 6 на трето ниво (чудесни) и 4 и 5 на върха (страхотни).
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed May 11, 2011 11:38 pm

За мен осми е много по-зле от всички други. Били е една от най-дразнещите героини в историята на телевизията.
Spoiler: show
Половин сезон без Лио, защото видите ли нямали кинти да плащат едновременно заплатите на Браян Краузе и на патката играеща Били ! ВТФ?!?

Хенри/Пейдж е единственото хубаво нещо в този сезон.

Не съм сигурен как да подредя сезоните. В първите два много ме кефеше Фийби, но откакто се залюби със Спайк 2.0, I mean Коул, тръгна надолу горката и така и не възвърна форма. Четвърти и пети ме радват, защото Пайпър и Пейдж са страхотни в тях, но пък има твърде много Коул. Добре, че все пак се оттърваха от него, че сериозно мислех да зарежа сериала.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 11, 2011 11:44 pm

Интересно, на мен 4 и 5 ми бяха най-силни точно заради тоя, дето те дразни. Аз се издразних по-скоро как
го разкараха - беше адски out-of-character за Фийби да му обърне гръб след като той многократно проявяваше чудеса от саможертва да си остане добър, а трите патки не му помогнаха овреме - по-точно ту една от тях помагаше, ту се дръпваше, после пак. Особено накрая, когато имаше някакъв шанс да се оправят нещата. Но разбирам, че Джулиан Макмеън вероятно не е трябвало да остава по-дълго, било по негов избор, било по сценарно решение. Но тъпо се получи.

А Пайпър поначало ме радва, тя ми е любимката.

Иначе някои сестрински или любовни лигавщини си ми лазеха по нервите отвреме навреме, но какво да се прави - жени. :P :mrgreen:

Историята компенсира за мен с изброените по-назад неща, плюс пътуванията във времето и в алтернативни светове, които забравих да спомена.

За осми сезон допускам, че знаеш-кой като старо присъствие вероятно е вземал повече от новодошлата, пък и авторите са търсели разнообразие. А и един друг актьор съвсем отпадна пак за икономии. :wink:
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed May 11, 2011 11:52 pm

Е, то така става като
не могат да решат даден герой зъл ли е, добър ли е, неутрален ли е, possessed от някой лош или от всичко по малко. Charmed не го бива много-много в създаване на сиви герои и затова цялата сюжетна линия с The Source и Коул си беше пълна бъркотия от противоречия. Покрай Бъфи ми бе дошло до гуша от даване на хиляда шанса на всеки втори злодей, затова цялата работа с Коул ме дразнеше от самото начало. В един момент даже отидох на ИМДБ да видя дали няма актьорът да напусне сериала по средата и беше голяма радост като видях, че точно така ще стане :).

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed May 11, 2011 11:57 pm

Те като цяло си го бяха решили, но явно в един момент са преценили
че Коул няма да остане до края - било защото актьорът не ще, било защото им е дошъл друг акъл. Иначе можеше да стане доста красиво и морално със злодея, спасен чрез любов. Специално в тоя сериал имаше шанс да стане по-приемливо от Спайковата история. В този смисъл не смятам, че Коул = Спайк. Имат прилики, но любовната част тук е по-добре аргументирана според мен.
The Best of Mozart

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu May 12, 2011 12:13 am

В този смисъл не мисля, че Коул = Спайк. Имат прилики, но любовната част тук е по-добре аргументирана според мен.
Може би, но както е казал поетът - "The only way is up". :) Още в трети сезон беше страшно безотговорно от страна на Фийби да излъже сестрите си, че Коул е умрял. А и сериалът вече си имаше много по-добра история за забранена любов в лицето на Пайпър и Лио.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 12, 2011 12:24 am

Да, ама другата история си беше между двама добри. :P

Иначе ме радва тя много с цялото си развитие.
The Best of Mozart

Mother
Misting

Post by Mother » Thu May 12, 2011 9:21 am

passer-by wrote: Един от най-подходящите сериали за зареждане с добра енергия при сдухано настроение.
А! Само с това ме спечели да го пробвам :)
А и щом героите са свежи и приятни и филма не се взима на сериозно ще му хвърля едно око като привърша риуотча на Бъфи/Ейнджъл.

ПП:За Castle съм сигурен че ще го гледам само заради Нейтън Филиън (Въпреки че Firefly не ми хареса, актьора е просто прекрасен)
За Bones съм със смесени чувства - не си падам по полицейски сериали, CSI примерно не мога да го дишам, но пък Дейвид Бореаназ мама му стара играе все пак....
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 12, 2011 1:19 pm

Дръпнах си последния сезон на The Shield, който досега така и нямах време да изгледаме, а го хвалят. Ще драсна като имам впечатления.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 12, 2011 4:46 pm

Mother wrote:За Bones съм със смесени чувства - не си падам по полицейски сериали, CSI примерно не мога да го дишам, но пък Дейвид Бореаназ мама му стара играе все пак....
Болдваното важи в пълна сила и за мен и точно затова харесвам "Боунс" - защото не е типичен полицейски сериал (по същата причина се кефя дори повече на NCIS). А щом те радва Дейвид Бореаназ, имай предвид, че комбинацията му с Емили Дешанел е чудесна. Тествай го, ще видиш. :wink:

При Чармд имай предвид, че тръгва малко дървено, но набира сила по-нататък. Малко като Бъфи и Ейнджъл всъщност, та имай малко търпение. :)
The Best of Mozart

Mother
Misting

Post by Mother » Thu May 12, 2011 5:01 pm

passer-by wrote:
Mother wrote:За Bones съм със смесени чувства - не си падам по полицейски сериали, CSI примерно не мога да го дишам, но пък Дейвид Бореаназ мама му стара играе все пак....
Болдваното важи в пълна сила и за мен и точно затова харесвам "Боунс" - защото не е типичен полицейски сериал (по същата причина се кефя дори повече на NCIS). А щом те радва Дейвид Бореаназ, имай предвид, че комбинацията му с Емили Дешанел е чудесна. Тествай го, ще видиш. :wink:

При Чармд имай предвид, че тръгва малко дървено, но набира сила по-нататък. Малко като Бъфи и Ейнджъл всъщност, та имай малко търпение. :)
С Ейнджъл беше тежко ама вече бях зарибен по чарактерите. Колкото до Бъфи, се зарибих още от първия епизод и никога не съм имал проблема да "издържа до по-готините серии" Търпелив съм, не се притеснявай, когато почна да го гледам ще дам някакъв фийдбак
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 13, 2011 9:55 pm

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat May 14, 2011 11:27 pm

Изгледах си финалът на Смолвил!
Много беше якичък, страшно много ми хареса. Е, не бих казал, че оправдава гледането на десет сезона guilty pleasure историйки, но все пак е категорично сред най-добрите епизоди. Остави ме с много приятно чувство, надъха ме, накара ме да се усмихна. Направо ми иде още веднага да си поръчам някой и друг Супермен комикс. ^^
Колкото и детски и посредствен да беше сериалът, все пак ще ми липсва, в последните години свикнах да си го тегля редовно… А Ерика Дюранс беше най-страхотната Лоис Лейн евър :)
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun May 15, 2011 10:07 pm

(Courtesy of Armageddon)
In other news, NBC обявиха програмата си за новия сезон.

Grimm откакто му видях описанието ми мяза на rip-off на Fables (комикса), дано да става и ако става, дано се задържи (има надежда, NBC май имат по-ниски изисквания към рейтингите си от другите 3 големи телевизии).
Жалко за 17th Precinct, ама беше ясно, че двата са твърде близки по тематика и само единият максимум ще бъде одобрен.
Last edited by passer-by on Sun May 15, 2011 11:52 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun May 15, 2011 11:36 pm

Видео откъси към въпросните
NBC не обявяват нищо особено интересно. Grimm, предпочетен пред 17th Precinct, може и да се получи интересен, зависи в коя насока ще залитнат - митология vs процедурни разследвания, и тн. Но както казвах, впредвид силната конкуренция от други неща на подобна тематика по същото време, т.е поне 3 сериала (Grimm, Supernatural, Fringe) ще делят крайно малка аудитория, която вероятно ще подпише отпътуванията и на 3те. Колкото и последните два да са в (евентуално) последните си сезони. Евентуално Smash може би ще е интересно, ако докато дойде време за премиерата му, Glee не е откалазало всички потенциални зрители от концепцията за музикален сериал.

NBC имат привидно по-ниско изискване откъм рейтинг, поради по-ниския общ/среден рейтинг на канала.