A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon May 16, 2011 5:58 pm

Почти съм убеден, че имаше ако не същата, то поне подобна сцена между Церсей и Робърт. Ако не се лъжа, точно в там тя решава да
Spoiler: show
го разкара от картинката

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 16, 2011 6:12 pm

Е, то ясно, че се вдъхновяват от книгата, но сцените в сериала са доста по-сбити и същевременно ефикасни - тук 17 години брак ти ги обобщиха в няколко минути. А това в спойлъра ти цялата сцена направо го крещеше накрая.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon May 16, 2011 8:04 pm

Ице, не съм видела. Не да съм пренебрегнала от зло чувство!

Са, за неразбралите! Внимание, спойлери!
Ренли и Лорас се плющят. Ренли е хубавец, но не и женкар, а Лорас е като излязъл от девичи сън, но не е мъжкар. Когато Ренли се юрва да завладява Железния трон, Бриен му се обрича във вярност, става част от Кралската му гвардия и пр., щото е грозна мъжкарана, ама е влюбена. Когато Сянката, сътворена от Мелисандра убива Ренли пред очите на Бриен, Лорас изпада в диво отчаяние и изтребва забравих колко бяха там рицари от скръб. После става рицар от Кралската гвардия, което, както обяснява впоследствие Кутрето на малко по-малко русата Санса, облекчава баща му да се чуди какво да прави такъв син, за когото ще е дваж по-трудно да му дири съпруга. Ренли и Лорас са си гаджета в книгите и това дори не е намекнато, макар Мартин да беше спестил онуй, което става под балдахина.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon May 16, 2011 8:08 pm

Trip wrote:Btw, не виждам как това, че Серсей не е "тъпа кучка" (каквото и да значи тва...) е политическа коректност... И как това, че Денерис е над 13-14-годишна, е политическа коректност, а не прост common sense.
Еми другият вариант щеше да е пак да хванат 18-20 годишни актьори и актриси, само че да трябва да си въобразяваме, че са деца. Или да хванат по-млади и да не гледаме клатещи се цици :lol:

Mother
Misting

Post by Mother » Mon May 16, 2011 8:10 pm

AlDim wrote:
Trip wrote:Btw, не виждам как това, че Серсей не е "тъпа кучка" (каквото и да значи тва...) е политическа коректност... И как това, че Денерис е над 13-14-годишна, е политическа коректност, а не прост common sense.
Еми другият вариант щеше да е пак да хванат 18-20 годишни актьори и актриси, само че да трябва да си въобразяваме, че са деца. Или да хванат по-млади и да не гледаме клатещи се цици :lol:
Е да бе, ти представяш ли си без цици. Да не опорочаваме сериала все пак :lol:
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon May 16, 2011 8:12 pm

Tits + HBO = ВНЛ :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon May 16, 2011 9:08 pm

Изгледах го преди малко - няма слабо, даже няма нужда да коментирам - новия каст влиза перфектно. Остава само да видим Лорд Тивин от големите от първа книга.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon May 16, 2011 9:16 pm

Върнах се от работа, свалих го, изгледах го и се нахайпих повече, отколкото когато го очаквах и повече, отколкото като гледах първа серия. Разбрах какво имаше предвид Силвъра за тайминга, но не ме подразни. Чувствах се, все едно гледам някое от ония старите шекспирови драматизации на BBС, дето ги даваха навремето. Много ми хареса, честно. Ренли и Лорас кефеха на мах, да ме извините за клиширания израз. :D Всичко беше едва ли не като изпълзяло от собственото ми въображение. Чак се стрясках на моменти: "Ей, това аз си го бях измислила и аз го бях решила да изглежда така!".

И явно или съм забравила, или не съм разбрала,
че в подземията заговорничеха Илирио и Варис, дето Аря ги подслушваше.
Санса продължава да ме дразни ква е баскетболистка, Церсей продължава да ми напомня на краварка, но вече не се дразня, май им свикнах.

Лиза Арин и идиотчето й са просто гениални. Въобще, ужасно съм доволна, ужасно! Наистина. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon May 16, 2011 9:17 pm

Лорд Тивин не се ли появява чак в началото на втора книга?
П.П. Ренли няколко месеца е женен за Марджъри Тирел, която се смята за най-голямата хубавица на Юга, и след смъртта му тя все още е девствена.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 16, 2011 9:24 pm

Не, Тивин води цялата военна кампания в първа книга. Ревю по-късно.
And you can't dance with a devil on your back...

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon May 16, 2011 9:35 pm

http://io9.com/5801303/what-if-game-of- ... f-monopoly

Всъщност Станис май не се е мяркал домомента.

Gondry
Scholar

Post by Gondry » Mon May 16, 2011 11:15 pm

Е т'ва беше епизодът.

Причините да е най-добрият са три- липсата на Денерис, минимални инфодъмпове и повечко екшън.

В книгата Денерис не ме е дразнела особено, но в сериала стои много не намясто, главно щото проблемите й са главно в коя дупка я ебе Хал Дрого. И за тия глупости (+ драконовите яйца, които очевидно си мислят, че зрителя ще забрави, ако не ги види във всяка сцена с нея) се губи екранно време, което ето, че може да се използва по-добре.

ЕкшънчЕто е тромаво, но влиза приятно, а и си беше време.

Швестерите ме хванаха тотално off guard :lol:

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon May 16, 2011 11:34 pm

Да, не беше лошо. Натъртването на Марк Ади на всяка последна гласна кърти. Единственото наистина кофти нещо дето продължава да дразни е Лена, която е толкова анти, че за малко да съсипе сцената на броя - Робърт версус Серсей към финала преди тя да се нацупи. С подгласници - Ренли и неговата курва, и конската глава.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 16, 2011 11:47 pm

Този път съм съгласен със Силвър дори за конската глава, която беше яко рандъм....Лена Хеди е могъщ фейл и перманентната й физиономия на "много ми се сере, но съм се схванала" започва яко да ме дразни с едната перманентно повдигната вежда. Дори по време на единствената й засега усмивка очите й изразяваха това, което Крисчън Бейл изразяваше в почти всичките си филми без дъ Файтър...

Иначе епизодът си беше железен от-до, най-много се изкефих на последната сцена, Джайм, пресъздаването на Орлово гнездо и диалога на Варис и Кутрето.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Tue May 17, 2011 12:08 am

Казвах ви едно време, че трябваше да вземат Ева.