by argortedil » Wed Jun 29, 2011 11:36 pm
Хах. Авторски си е разказът. Никой не ми го е разказвал. Да, истина е, че има някой неща, които съвпадат с историята на Трънския край, но те са малко. Като например присъствието на Кара Фаиз и Али бег по тези земи, кулата на Кара-Феиз и факта, че училището в Трън е било съградено по-късно от същата тая кула. Всъчко останало си е измеслено от мене. За историята на Трън не се знае много. Смея да твърдя, че съм изчел бая книги за нея, за да не се излагам в разказите си с неверни твърдения. Иначе фактът, че не вярваш, че млад човек като мен го е написал, всъщност ме радва още повече. Понеже все едно казваш: "Надминал си себе си и годините си." Естествено, няма как да те убедя, че аз съм истинският автор. Винаги можеш да изчетеш книгите за историята на Трън и легендите й, та да провериш де. Аз самият бих ти ги изредил всичките. Някои не са мн леки за четене, защото са по стария правопис. Но ме съмнява да проявиш желание... Другият вариант е да те запозная с баба ми, за да я питаш дали въобще е чувала за Куцулан:D