Гей браковете - за/против?
Moderator: Moridin
Единствената реална файда за мен от тая тема до момента е резултат от шестте гласа в полза на "Ewww faggots", които току-що ми направиха тоя форум, моя дом в Интернет, с около две идеи по-неприятен. Тук явно се подвизават и големи олигофрени. Дано поне 4-5 от тия гласове да са били някаква форма на тъп майтап.
Аз съм за. Според мен не трябва да е проблем и за църквата, доколкото става дума за граждански бракове, а не за църковни. Чисто емоционално, ако най-близкия ти човек е от същия пол, трябва да можеш да изразиш това, а също и да ползваш някакви облекчения, които другите хора в това положение използват (споменатото даване на виза на съпруга, например).
Що се отнася до това, че хомосексуалните искали брак понеже им е забранено, сигурна съм че в някаква степен е така. Но не само. Също така ме дразнят част от полуверните, полунедомислени, полуйезуитски, но куул лозунги, с които се подкрепят гей браковете.
Но въпреки това...
За децата обаче имам много за и против, за да кажа със сигурност.
Емо, айде недей и ти, вероятно са майтапи, не е като да ги няма и на "ewwww, breeders", ако тръгнем да сме обидчиви...
Що се отнася до това, че хомосексуалните искали брак понеже им е забранено, сигурна съм че в някаква степен е така. Но не само. Също така ме дразнят част от полуверните, полунедомислени, полуйезуитски, но куул лозунги, с които се подкрепят гей браковете.

За децата обаче имам много за и против, за да кажа със сигурност.
Емо, айде недей и ти, вероятно са майтапи, не е като да ги няма и на "ewwww, breeders", ако тръгнем да сме обидчиви...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
btw при така зададена анкета и липсващ отговор: "не ми пука", първосигнално ми дойде да гласувам с "Ewwww, faggots"
Това беше най-близкия отговор за мен. Може би не трябваше да гласувам просто, но не вярвам да е чак такава болка.
Така че Емо споко - няма файда много от анкетата и сега според мен
Ако някой се чуди как може да не ми пука ето ви моето мнение:
Да правят каквото искат. Не ме засяга, не засяга мои приятели. Не смятам, че трябва всяка кауза (колкото и справедлива да е) да изисква моето мнение и подкрепа. Имам по-важни неща, с които да се занимавам от това, както и други по-важни и близки до мен неща, за които да изказвам мнение.
Не смятам, че съм сам в това си мнение и се хващам на бас, че от 6-мата гласували с Ewwww, поне половината го споделят

Така че Емо споко - няма файда много от анкетата и сега според мен
Ако някой се чуди как може да не ми пука ето ви моето мнение:
Да правят каквото искат. Не ме засяга, не засяга мои приятели. Не смятам, че трябва всяка кауза (колкото и справедлива да е) да изисква моето мнение и подкрепа. Имам по-важни неща, с които да се занимавам от това, както и други по-важни и близки до мен неща, за които да изказвам мнение.
Не смятам, че съм сам в това си мнение и се хващам на бас, че от 6-мата гласували с Ewwww, поне половината го споделят
Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Ми аз за нищо не съм гласувала, щото и на мен не ми пука по гореизложените причини, но ако го имаше тоя отговор, щях да гласувам с него.
А що не ми пука ли? Ми беше ми неколкократно изтъкнато, че никой не се нуждаел от моето одобрение или неодобрение, за да правел нещо си и коя съм била аз, разбираш ли, че да одобрявам, та наистина, не ми пука. Абсолютно ми е все едно кой с кого си ляга и пр., нямам нищо против да си се женят хората (макар че при предната си подобна реплика трябваше да отговарям на въпросници за коя съм се мислела, че да раздавам одобрения), желая им всичко хубаво и т.н., но за мен този въпрос е равносилен на "Имат ли право русите мъже да си бръснат брадите".
А що не ми пука ли? Ми беше ми неколкократно изтъкнато, че никой не се нуждаел от моето одобрение или неодобрение, за да правел нещо си и коя съм била аз, разбираш ли, че да одобрявам, та наистина, не ми пука. Абсолютно ми е все едно кой с кого си ляга и пр., нямам нищо против да си се женят хората (макар че при предната си подобна реплика трябваше да отговарям на въпросници за коя съм се мислела, че да раздавам одобрения), желая им всичко хубаво и т.н., но за мен този въпрос е равносилен на "Имат ли право русите мъже да си бръснат брадите".
-
- Misting
- The Dragon
- Elder God
And a fucking link to a fucking source.kalendarut_ska4a wrote:Бтв, само да спомена, че всъщност ако хомосексуална двойка има деца, шансовете децата им да са хомосексуални са по-малки отколкото при стрейт двойка. Статистически е доказано. Споменавам го, защото като че ли заблудата преобладава все още.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
-
- Misting
Ще ме прощаваш, ама не можем да ти вземем думите на вяра, доколкото може ти да не помниш, източникът да е калпав и т.н.
Btw, аз не смятам, че единственият възможен проблем за дете на хомосексуална двойка е то да стане хомосексуално. Просто замяната на родители от двата пола с двама родители от един и същи пол, може да не създаде в него адекватна представа за пола на липсващия родител. Може и да създаде, но според мен шансът е по-малък, отколкото при традиционна двойка.
Btw, аз не смятам, че единственият възможен проблем за дете на хомосексуална двойка е то да стане хомосексуално. Просто замяната на родители от двата пола с двама родители от един и същи пол, може да не създаде в него адекватна представа за пола на липсващия родител. Може и да създаде, но според мен шансът е по-малък, отколкото при традиционна двойка.
I don't wanna die
- JaimeLannister
- Forsaken
Еммм...kalendarut_ska4a wrote:Явно го нямам. Сега не го намирам, но като го бях чел имаше логика и съм го повярвал. Мързи ме да търся още. Ко да пиша в google? Взимайте ми думите както вярвате в мита, че всъщност са повече. Нищо, че няма никаква логика (както и да го погледнем - генетично, психологично, околна среда)
Изключително интересно би било да се види какво показва такова изследване. А е интересно и как би могло да се направи...
Честно казано ми се струва неизпълнимо към момента.
Всеки случай много ще се радвам ако избараш къде си го чел това нещо.
- Lubimetz13
- Mistborn
Опровергано в една от статиите, които линкнах...Morwen wrote:Btw, аз не смятам, че единственият възможен проблем за дете на хомосексуална двойка е то да стане хомосексуално. Просто замяната на родители от двата пола с двама родители от един и същи пол, може да не създаде в него адекватна представа за пола на липсващия родител. Може и да създаде, но според мен шансът е по-малък, отколкото при традиционна двойка.
Въздъх. Това е толкова безсмислена тема.
Някой пита "Мислите ли, че трябва да се позволи на хората да си отглеждат ананаси в двора?" и следват отговори:
"Не ме интересува, аз ананаси не ям."
"Като искат, да отглеждат, но не искам да виждам ананасите от улицата, че не ми харесва как изглеждат."
"На мен ми се струва, че отглеждането на ананаси може да се отрази неблагоприятно на почвата в двора, и се притеснявам, че ако много хора започнат да отглеждат ананаси, цяла България ще стане пустиня."
"Аз срещу ананасите нямам нищо против, ама не знам защо ти е да ги отглеждаш - сега само защото никой не отглежда ананаси, затова се бутат, един вид някаква мода са тия ананаси."
"Ми да не се държат като стереотипните фермери на ананаси, че тия много ме дразнят - ако могат да си отглеждат ананасите, без да се държат все едно са по-яки от мен, им позволявам."
"Ако можеш да ми извадиш научен доклад, който доказва, че желанието да отглеждаш ананаси не е свързано с психопатията... Ама гледай да не е писан от някой, който отглежда ананаси. Аз искам обективни и необорими доказателства - като надеждното проучване на доктор Цитрус Малинков от Института по унищожение на ананасите в Байбълтаун, щата Реднек, което доказва, че влечението към ананасите е болест и се лекува с молитва, и което смятам за апотеоз на съвременната научна мисъл."
И т.н.
Некво... супер абсурдната дискусия е.
Извинявай за елементарността, но децата не са ананаси. Ако ананасите ти станат сини или дадат фира, не е голяма драма, за разлика от децата. В статията ти освен това е казано "However, to date there aren't any studies that have tracked a large enough set of kids raised by gay or lesbian parents into adulthood to know their eventual sexual orientation and gender identity, the researchers say."
А обсъждането е защото това засяга осиновяването на деца за които е отговорна държавата (и много косвено нейните граждани), все пак, не техните лични деца.
От друга страна, цялата тема е абсолютно безсмислена по тази логика. Повечето теми, където се изразява лично мнение също са безсмислени и въобще...
А обсъждането е защото това засяга осиновяването на деца за които е отговорна държавата (и много косвено нейните граждани), все пак, не техните лични деца.
От друга страна, цялата тема е абсолютно безсмислена по тази логика. Повечето теми, където се изразява лично мнение също са безсмислени и въобще...
Last edited by Morwen on Thu Aug 04, 2011 3:46 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
Като спомена децата - "Ще станат ли децата на хора, отглеждащи ананаси, също хора, отглеждащи ананаси?".
Мисля, че момента с осиновяването се преекспонира. Може и да бъркам, но по-логично е да се осъществи репродукция с донор или сурогатна майка, и повечето хора биха го предпочели. Сега, не знам само как ще се разбират помежду си за генетичния материал.
Мисля, че момента с осиновяването се преекспонира. Може и да бъркам, но по-логично е да се осъществи репродукция с донор или сурогатна майка, и повечето хора биха го предпочели. Сега, не знам само как ще се разбират помежду си за генетичния материал.
Bosnia... they don't have roads, but they have Facebook.
- Lubimetz13
- Mistborn
Ми естествено, че цялата тема е безсмислена.
А колкото до осиновяването на деца... много трудно ми е да проумея къде изобщо се корени притеснението, че физическите атрибути на хората, към които някой чувства сексуално привличане, влияят на умението му да отглежда дете, и то до степен, където израстването на това дете в сиропиталище се смята за по-добър вариант от осиновяването му, камо ли да го взема насериозно.
А колкото до осиновяването на деца... много трудно ми е да проумея къде изобщо се корени притеснението, че физическите атрибути на хората, към които някой чувства сексуално привличане, влияят на умението му да отглежда дете, и то до степен, където израстването на това дете в сиропиталище се смята за по-добър вариант от осиновяването му, камо ли да го взема насериозно.
Morwen wrote:Въпросът е, че това е твърде скъпо за доста хора...
1. Положението със сурогатната майка все още не е разрешено в България май, така че западноевропейците и хамериканците да не ги мислим финансо'о. Ако се бъркам, ша ма коригирате с червен химикал.
2. Зачеването ин-витро не е кой знае колко скъпо. Не е по-скъпо от това, да си осиновиш дете.
3. Едно дете си е скъпо по дифолт. Ако човек няма пари и не е подготвен фискално да обезпечи отглеждането (бременност/раждане) на дете, то въпросът изобщо не стои на дневен ред.
4. Хомосексуалистите не са някакви хипита, дето се търкалят по канавките. Те са хора с нормални професии и имат доходи, доколкото се простират наблюденията ми.
Bosnia... they don't have roads, but they have Facebook.