Гей браковете - за/против?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Трябва ли да са позволени гей-браковете?

Да, всеки трябва да има това право, независимо от ориентацията си.
21
57%
Не, това е подигравка със свещената институция на брака!
2
5%
Не, защото... (уточнете в пост)
3
8%
Ewww, faggots!!!
11
30%
 
Total votes: 37

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Aug 04, 2011 4:05 pm

Любимецо, не мога да разбера как може хем да имаш гениални изказвания, хем като това.
Не, не съм казала, че желанието ти да правиш секс с някой влияе на родителските ти способности. И да, в общия случай е по-добре дете да бъде отглеждано в хомосексуално семейство, комуна или манастир, отколкото в сиропиталище, поне в България. Само че дали това семейство, комуна или манастир ще вземе дете, което така или иначе ще остане в сиропиталището или някое русо, на малка възраст, без никакви отклонения бебе, за което има още сума ти кандидати?
2. Зачеването ин-витро не е кой знае колко скъпо. Не е по-скъпо от това, да си осиновиш дете.
На теория осиновяването ти е само някви държавни такси, а ин витрото е хиляди на процедура. Може да се наложат няколко. Много пъти по-скъпо е.
3. Едно дете си е скъпо по дифолт. Ако човек няма пари и не е подготвен фискално да обезпечи отглеждането (бременност/раждане) на дете, то въпросът изобщо не стои на дневен ред.
Сурогатните майки са доста по-скъпи от нормално раждане и пелени и свестни бебешки пюрета.
4. Хомосексуалистите не са някакви хипита, дето се търкалят по канавките. Те са хора с нормални професии и имат доходи, доколкото се простират наблюденията ми.
Хомосексуалистите вероятно са и от единия и от другия вид. Но хетеросексулани хора с нормални професии в България не издържат финансово на ин витрото, затова и беше основан оня фонд, ако се сещаш...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Vex
Farmer
Posts: 64
Joined: Sat Dec 12, 2009 10:44 pm

Post by Vex » Thu Aug 04, 2011 4:15 pm

2. Само на теория.

3. Не и ако са ти близки и се съгласят срещу по-малко пари. :lol: Но по принцип си права, да. Все пак това не обезсилва твърдението ми за ресурсоемкостта на децата.

4. В такъв случай едната ще трябва да се прежали и да спи с мъж. Колкото пъти трябва. Току виж се оправили нещата. :lol:
Bosnia... they don't have roads, but they have Facebook.

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Thu Aug 04, 2011 4:17 pm

4. Ако са двама мъже, прежалването вече ще е факт, но е ефектът ще е нулев, та пак трябват пари:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Vex
Farmer
Posts: 64
Joined: Sat Dec 12, 2009 10:44 pm

Post by Vex » Thu Aug 04, 2011 4:20 pm

Не трябва да се губи надежда, опитите в Анадола продължават!
Bosnia... they don't have roads, but they have Facebook.

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Thu Aug 04, 2011 4:48 pm

Няма хомосексуалисти. Има хомосексуални.

User avatar
Vex
Farmer
Posts: 64
Joined: Sat Dec 12, 2009 10:44 pm

Post by Vex » Thu Aug 04, 2011 5:08 pm

Измислих 3 отговора, но не можах да си избера измежду тях, затова ги слагам и трите:

1. Дай ми линк, който да завършва на .gov, в който изрично се упоменава, че "хомосексуалисти" е невалиден термин.

2. За мен има. Не виждам къде е проблема. Всякакви конотации и т.н. са пълни глупости.

3. Мен ако питаш има само пе-и.

Всъщност и трите са за майтапа, то положението при тях е малко като с мангалите/циганите/ромите. Кво викат организациите на хората с алтернативна сексуална ориентация?
Bosnia... they don't have roads, but they have Facebook.

kalendarа_ska4a
Misting
Posts: 338
Joined: Mon May 30, 2011 6:26 pm

Post by kalendarа_ska4a » Thu Aug 04, 2011 5:22 pm

Btw, аз не смятам, че единственият възможен проблем за дете на хомосексуална двойка е то да стане хомосексуално
Казах, само да вметна, за нищо друго не съм спорил ;) Просто не обичам митовете, когато вече са опровергани. Яд ме е, че не мога да намеря сорса, и да, това обезсмисля думите ми, но и това обясних с последното си изречение.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu Aug 04, 2011 5:46 pm

Защо никой не дискутира темата а се говори за отглеждане на деца и осиновяване което е съвсем друг казус от въпроса в анкетата?

User avatar
Vex
Farmer
Posts: 64
Joined: Sat Dec 12, 2009 10:44 pm

Post by Vex » Thu Aug 04, 2011 5:52 pm

Защото въпроса за децата на гей-двойките е интегрална част от въпроса за гей-браковете. Или поне така настояват противниците на идеята.
Bosnia... they don't have roads, but they have Facebook.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Thu Aug 04, 2011 5:55 pm

Осиновяването и Брака са различни неща.
Брака далеч не е условие за осиновяване.
Spoiler: show
Законът поставя изискване лицето, което желае да осинови дете, да бъде дееспособно, т.е. да е над 18 години, да може да поема права и задължения, да не е поставено под ограничено или пълно запрещение. Осиновяващият не трябва и да е лишен от родителски права. Задължително е и разликата между осиновяващ и осиновител да е не по-малко от 15 години
Аз доколкото разбрах темата е за брак който дава имуществени и юридически ползи и затова го искат (като изключим радоста от самия акт че си се обвързал) а не за осиновяване .
Last edited by RRSunknown on Thu Aug 04, 2011 5:57 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Vex
Farmer
Posts: 64
Joined: Sat Dec 12, 2009 10:44 pm

Post by Vex » Thu Aug 04, 2011 5:57 pm

А така, кажи им! :evil: :lol:

Това уточнение беше важно.
Bosnia... they don't have roads, but they have Facebook.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Aug 04, 2011 6:18 pm

Това с пола на родителите и джендър айдентитито на децата ме удивлява всеки път.

Живеем в 21 век, в модерно западно общество (поне някои от нас мисловно, нали). Мъжете отдавна не са единствените създания, които са способни на МЪЖЕСТВО и МЪЖЕСТВЕНО поведение. Жените отдавна не са единствените създания, които са способни на ЖЕНСТВЕНО поведение (що нямаме дума женство, ненам...). Ролите на двата пола в обществото се уеднаквяват, с което и поведението им се уеднаквява. Разликите се размиват и стават все по-нищожни. В момента, при двама РАБОТЕЩИ родители, когато детето ти го отглежда първо яслата, после детската градина, после занималнята и накрая даскалото, вече няма никво значение къв пол са ти родителите. Ти и без тва не виждаш кой знае кво от тях.

Какво няма да научи дете на две лесбийки? Как да работи на нивата? Как да стиска зъби и да покаже топки в живота? Що? Аз примерно познавам жени, които могат да турят болшинството мъже в малкото си джобче като опре до някви физични и психологични проявления, които в 17 век са били считани за мъжко поведение.

Какво няма да научи дете на два гея? Как да готви и къде да си хвърля чорапите за пране? Или на емпатия няма да се научи? Ще стане душевен изрод, все едно в казарма с побой е гледано? Ми не, няма да стане такова. Щото мъжът в 21 век е способен на емпатия, чувствителност и нежност и може да ги демонстрира преспокойно, че и го прави самоволно, нали. И такива мъже познавам, дето жените на малкия им пръст не могат да стъпят по женските параметри.

Изобщо разликите между двата пола са толкова нищожни, че цялата история със страховете от повредата на децата почва да ми мяза на проблема с астрологията. Да, може би планетите от слънчевата система ти влияят някак на физиологично ниво. Да, хороскопите са булшит, щото други неща, като възпитание и т.н. ти влияят МНОГО по-силно. Като гледаш едно дете, за него няма да е по-важно да има родител, който периодично гледа мач, пърди и пие бира, за да може детето да получи джендър айдентити, от това да има родител, който го обича, възпитава и осигурява финансово. Гей двойките не могат да заченат без да искат. Те се сдобиват с деца след бая обмисляне и след преминаване на един милион сложности. Аз съм убедена, че ще са по-добри и грижовни родители от болшинството хетеросексуални, дето са се взели, щото станала белята.

Половата идентификация на детето няма да се обърка, освен ако не вземат насилствено да го гледат като дете от другия пол. Светът е пълен с мъже и жени. Тва дете ще има достатъчно места, от които да научи, че два пола съществуват, че има някви дребни нюанси между тях и че може да ебе всеки един или дори и двата, стига да пожелае.

Единственият реален проблем според мен е това, че тия семейства са ново явление и съответно към тях ще има социална стигма известно време, докато мисловния кроманьонец вземе, че еволюира. Получило се е със семействата от смесени раси, не виждам що да не стане и с тези. Децата на хомосексуални родители сигурно ще бъдат подигравани в училище, да. Това не значи, че тия семейства трябва да се забранят. Това значи просто, че хетеросексуалните родители трябва да седнат и да си възпитат поколението така че да не се подиграва на тея деца.

ПП. Бтв, разрешено на доста места е осиновяването от самотен хомосексуален родител, докато това от хомосексуална двойка е забранено. Бихте ли ми обяснили логиката?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Interpreter
Forsaken
Posts: 3462
Joined: Sun Aug 07, 2005 5:57 pm
Location: тук - там

Post by Interpreter » Thu Aug 04, 2011 6:29 pm

Гласувах с "не" и уточнявам с пост.
Бракът е ненужен и нежелан за самите хомосексуални. Това е една бигамна социална институция, възникнала на брежа между дивачество и цивилизация, чиито функции отдавна са закърнели и станали ненужни. Докато хетеросексуалните се измъкват все по-масово от този културноисторически анахронизъм, то "другите" ненужно се набутват в него в ненужния си порив да не бъдат "други".
Второ, и по-важно: бракът е бигамна, исторически овехтяла институция, чието място е в прахта на историята. Ние, полисексуалните, презрително все още наричани полита, сме възмутени от репресивността на едно уж модерно общество, което узаконява бигамните бракове, но не и полигамните такива. А не е ли щастието на индивида висшата цел на всеки закон? Какво по-голямо щастие от това да се съберат на едно място повече интелект, чувственост и плът в хола? Така всеки по-любострастен ще може винаги да отдаде чувствата си някому, а всеки по-свитичък ще бъде по-ощастливен? Разликата между поколения и полови ориентации ще се заличи, старото ще може да предава мъдростта си непосредствено, да се отърка в по-младо и т.н. Поколенията? Всеки, навършил полова зрялост, по закон предава генетичен материал, за чието разнообразяване се грижат съответните служби. Сключилите брак множества индивиди се грижат за възпитанието и благоденствието му. Хетеро-карнавалите и гей-прайдовете отпадат от само себе си.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Thu Aug 04, 2011 6:33 pm

Мда, Interpreter. Отживяла бигамна институция е и затова или трябва да се махне, барабар с бюрократичните екстри, произтичащи от нея, или да се позволи на всички, за да могат тия екстри да се ползват от всички.

Иначе, ебавката настрана, и аз се чудя що не легализират полигамията. Ако е по собствена воля на всички въвлечени във връзката, не виждам що им я забраняват.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Post by Trip » Thu Aug 04, 2011 6:35 pm

Уф, Векс, глей ся.
Именно гей-организациите не щат да им викат хомосексуалисти. Тая думичка, ясно ти е, не е родена случайно. Възниква в соца и стилът й е отявлено "под сурдинка да ти кажа, тоя е -ист". При положение, че соцът го няма, че няма нито хетеросексуалисти, нито транссекуалисти, не виждам що това продължава.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests