Абсурдистан! Във тебе ний живяхме...
Moderator: Moridin
Едно време на мен ми казваха, че ако искам да избирам да дам по 1,20 вместо по лев примерно. Много е тъпо, факт. Аз бих му казала да ми сложи и като ми сложи лоши, бих му ги оставила с пожеланието да си ги прави на компот. Бтв, най-големият номер на пазар ми бяха направили с едни картофи, при които отпред бяха наредени все големи, а продавачът загребваше отзад, където бяха все изумително дребни...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Защо отказвам да пазарувам от Женския пазар... Иначе и на Красно Село, и на Иван Вазов няма проблеми да си избереш. Даже преди няколко години ме сащисаха сериозно като ми дадоха торбичка да си избера 2 кила ягоди.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again
Ще застана на страната на продавачите за нектарините. Продавал съм зеленчук и ще ви кажа какво прави българина. Идва, почва да опипва нектарините. И опипва, ама опипва, ще кажеш на гаджето задника опипва. Избира двечки,а останалите вече на нищо не приличат. Иди после се чудиш тоя брак на прасетата ли да го хвърляш или да вариш ракия, че да си избиеш загубите.
Ама за картофите да избират хората колкото си искат.
Ама за картофите да избират хората колкото си искат.
Абе, аз не искам непременно да пипам,просто като кажа, че не искам зелени домати, да не ми казват, че не може. Искам да си правя салата, а не туршия, да му се не види!
Last edited by Morwen on Sun Aug 07, 2011 12:01 am, edited 1 time in total.
I don't wanna die
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Да бе, и да си изкарам половината ден на пазара така.Rentless wrote:Е, това вече опира до продавача. Гледате каква стока ви слага и ако не ви харесва, оставяте продавача с торбичката и чао.

За Женския пазар са изписани фермани, но аз ще споделя особенно отвратителен случай от там. Преди години брат ми беше управител на сладкарница в района и от там пазаруваше доста неща.
Отиваме един ден на пазар и от една от барачките купуваме сирене и кашкавал. Брат ми вика - не ни удряй в кантара, в заведението имам електронна везна и ще трябва да го премеря преди да си го заприходя.
Оня урод вика добре, няма проблеми.
Мерим в сладкарницата, кашкавала 1.750 вместо 2, сиренето 1.700.
Връщаме се бесни обратно и на въпроса ни - ти кво си мислеше бе изроде такъв - оня чистосърдечно си признава - ми че няма да се върнете!!!
Даде ни разликата в парите обратно,според мен защото усети че ще има проблемче, но на мен ми стана много криво като се сетих, че основните клиенти са пенсионери, които са мамени всеки ден от тия безкрупулни гадини. Явно рушветната система там е много на почит за да са възможни такива неща.
То е по-скоро тъжно, но:
Прозира една тъжна самоирония от тая обява.
От ТУКРабота в НАО
Националната астрономическа обсерватория (НАО) – Рожен търси да назначи млад специалист на работа. Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания:
- да имат висше образование по физика или друга природонаучна дисциплина,
- да имат компютърна грамотност, включваща: познаване на различни операционни системи (Windows и Unix-базирани) и опит в програмирането (Фортран, C/C++, Java, PHP, Perl и други),
- да умеят да обработват и анализират изображения и да познават съвременните пакети за обработка на изображения (IRAF, MIDAS, IDL, вкл. астробиблиотеките на IDL и други),
- да имат опит в създаването и поддържането на интернет страници,
- да владеят минимум 2 чужди езика, един от които английски, на ниво писане на научни статии, кореспонденция с рецензенти и партньори в чужбина.
- да имат шофьорска книжка.
От успешния кандидат ще се очаква:
- да работи и живее в Националната астрономическа обсерватория, на височина 1750 метра и отдалеченост от най-близкото населено място 10 км,
- да усвои работата с телескопите в Обсерваторията и апаратурата към тях: камерите, спектрографите, тесноивични и широкоивични филтри, инструменти и средства за получаване на поляризационни и интерферометрични кадри и други,
- да участва във всички дейности по ежедневната поддръжка на инфраструктурата на Обсерваторията,
- при необходимост да подпомага работата на инженерите по поддръжката и развитието на телескопите и апаратурата към тях,
- да участва в плановите нощни наблюдения на астрономически обекти и явления,
- да контактува активно с медиите и обществеността, денем и нощем – да запознава гостите на НАО с характера на изследванията, които се извършват в Обсерваторията и с инфраструктурата, като изнася лекции на български и на чужди езици.
Изредените до тук дейности заемат 50% от времето на кандидата. През останалите 50% той трябва да се занимава с научна дейност по актуална астрономическа тема и да публикува резултатите от тази дейност в рецензируеми международни издания, най-малко по една статия на година. Дейностите в НАО-Рожен се извършват 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.
Брутната месечна заплата на успешния кандидат ще бъде 364 (триста шестдесет и четири) лева = 186 ? (сто осемдесет и шест евро).
В случай на сериозен интерес, моля изпратете Вашето CV, мотивационно писмо и адресите на двама души, от които бихме могли да получим препоръки за Вас. Изпращайте тези документи на адрес:
office @ astro.bas.bg. Краен срок: 10 октомври 2011.
За повече информация: тел. (+359 2) 9741910
11 юни 2011 г.
Прозира една тъжна самоирония от тая обява.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- JaimeLannister
- Forsaken
- herairness
- Jaghut Tyrant
- The Dragon
- Elder God
Или просто човека който в момента я заема длъжността, напуска и това е коментара му.herairness wrote:Наистина ли очакват някой с всичко изброено преди това да се хване там за ТАЗИ заплатаБрутната месечна заплата на успешния кандидат ще бъде 364 (триста шестдесет и четири) лева = 186 ? (сто осемдесет и шест евро).
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Да, наистина го очакват. И аз бачках за 300 кинта в химическия, където за позицията ми се искаха пак ей такива неща. То това си е стандартен бекграунд на висшист в точните науки (особено физиката - щото химиците не учат кой знае колко програмиране). Познатите ми в БАН също са супер добре образовани и също взимат ей такива едни суми.
Познайте що съм в Канада.
Знаете ли кое е по-яко? Колегите ми от Африка (Гана и Кения) са заемали позиции подобни на моята в техните африкански ВУЗове и са били ПО-ДОБРЕ ПЛАТЕНИ от мен. В смисъл, сравнявахме сумите в евро и в долари - повече от мен са взимали. От кой точно свят е тая нашата страна според вас? Очевидно и от третия не е. Четвърти? Пети?
Познайте що съм в Канада.
Знаете ли кое е по-яко? Колегите ми от Африка (Гана и Кения) са заемали позиции подобни на моята в техните африкански ВУЗове и са били ПО-ДОБРЕ ПЛАТЕНИ от мен. В смисъл, сравнявахме сумите в евро и в долари - повече от мен са взимали. От кой точно свят е тая нашата страна според вас? Очевидно и от третия не е. Четвърти? Пети?
- The Dragon
- Elder God
http://dnes.dir.bg/news/volen-siderov-k ... 34545?nt=4
Пореден позор за българската съдебна система.
Пореден позор за българската съдебна система.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.