Гледано напоследък, Part IV
Moderator: Moridin
When Harry Met Sally е страхотно филмче, веднага ми стана едно от най-любимите в жанра на романтичните комедии наред с The Apartment, примерно. Били Кристал и Мег Райън бяха страшно комбо, а самата историйка беше перфектно написана и развита с някакви тонове качествена житейска мъдрост. Абе каквото и да подхване Роб Райнър, било то метъл "документален" филм, фентъзи приказка или романс, все излиза нещо чудесно, искрено и вдъхновяващо. 10/10
За 3ти път си изгледах RED / БСП и продължава да кефи на макс. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Уф! Емо, да ти кажа, дължиш ми бира... не, поне три! Такава богоубийствена тъпотия не бях гледал от... от много време насам 
Да, престраших се - изгледах акулата, която яде самолети направо във въздуха и се движи из водата със скорост 500 възела - по-бързо от реактивен самолет! Видях Лоренцо Ламас, на когото мястото му определено не е в киното... Видях потресаващо зле изпълнена компютърна графика...
...но поне за това време пералнята успя да свърши, та не всичко е изгубено
ПП. Ако някой все още не разбира за какво говоря, да се разходи до IMDB и да разгледа филмографията на Лоренцо Ламас в последните две-три години... няма да удостоявам този... този... бе то и филм не е
... със споменаване на заглавието му на публично място - не заслужава 

Да, престраших се - изгледах акулата, която яде самолети направо във въздуха и се движи из водата със скорост 500 възела - по-бързо от реактивен самолет! Видях Лоренцо Ламас, на когото мястото му определено не е в киното... Видях потресаващо зле изпълнена компютърна графика...
...но поне за това време пералнята успя да свърши, та не всичко е изгубено

ПП. Ако някой все още не разбира за какво говоря, да се разходи до IMDB и да разгледа филмографията на Лоренцо Ламас в последните две-три години... няма да удостоявам този... този... бе то и филм не е

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- tigermaster
- Elder God
^В subsunacs.net получих преди време лично съобщение с молба да преведа релийза на този филм, качен в Замунда, бтв. Не знаех как да отговоря.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Аз пък съм попадал на този плакат (е, само в интернет де):Roamer wrote:........
Да, престраших се - изгледах акулата, която яде самолети направо във въздуха и се движи из водата със скорост 500 възела - по-бързо от реактивен самолет!
... няма да удостоявам този... този... бе то и филм не е :) ... със споменаване на заглавието му на публично място - не заслужава :)
http://staubman.com/blog/?p=67
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Мерси! Това не го бях видял, а е много доброbsb wrote:Аз пък съм попадал на този плакат (е, само в интернет де):Roamer wrote:........
Да, престраших се - изгледах акулата, която яде самолети направо във въздуха и се движи из водата със скорост 500 възела - по-бързо от реактивен самолет!
... няма да удостоявам този... този... бе то и филм не е... със споменаване на заглавието му на публично място - не заслужава
http://staubman.com/blog/?p=67

Eric: I use my sword to detect good on it.
Любимият ми момент!
"Няма нищо, сър, просто въздушна дупка!"
"След два дни ще се женя!"
"Ам!"
БУАААААААААААХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ама аз нали питах дали въпросният младеж не разказва за годеницата си? Питах ли??? Каза ли ми ти, Емо, че не е казал?! Що излъга бе! И освен това, понеже се вдъхнових, проверих и разбрах, че първоначалната идея била филмът да бъдел на 3D, ама нещо не им достигнал бюджет. Баси загубата!!!

"Няма нищо, сър, просто въздушна дупка!"
"След два дни ще се женя!"
"Ам!"
БУАААААААААААХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ама аз нали питах дали въпросният младеж не разказва за годеницата си? Питах ли??? Каза ли ми ти, Емо, че не е казал?! Що излъга бе! И освен това, понеже се вдъхнових, проверих и разбрах, че първоначалната идея била филмът да бъдел на 3D, ама нещо не им достигнал бюджет. Баси загубата!!!

-
- Misting
http://www.imdb.com/title/tt0327597/ Coraline
Вони на Бъртън (за мен това е
) Който му се кефи, сигурно ще го хареса. Пък захаросано, пък клиширано, пък противно и си личи че всъщност режисьорът наистина се радва на това, което е направил.
А да не е Каралайн, а да разместим 2 буквички и да стане Коралайн и да сложим малко копчета на очите и естествено да не се забравят скелетите и мършавата котка, която и за ритане не става.
ЕДИТ: А, пък това нещо една приятелка ми го изрови отнякъде : http://www.imdb.com/title/tt0084237/ Много приятно филмче с доста интересни герои, особено Шмендрик. Също, Кристофър Лии озвучава King Haggard.
Вони на Бъртън (за мен това е

А да не е Каралайн, а да разместим 2 буквички и да стане Коралайн и да сложим малко копчета на очите и естествено да не се забравят скелетите и мършавата котка, която и за ритане не става.
ЕДИТ: А, пък това нещо една приятелка ми го изрови отнякъде : http://www.imdb.com/title/tt0084237/ Много приятно филмче с доста интересни герои, особено Шмендрик. Също, Кристофър Лии озвучава King Haggard.
Last edited by kalendarа_ska4a on Tue Nov 01, 2011 12:15 pm, edited 1 time in total.
- Moridin
- Global Moderator
Еднорогът е супер класика
Като бях малък случайно някакси го бях гледал един уикенд във Велинград и години наред като се разболявах след това баба ми го разказваше. Дет се вика задочно съм влюбен в тоя филм, макар реално нищо да не помнех от него, но якото е, че като го изгледах пак, пак ме изкефи 
Тоя Коралайн kато излезе и май повечето хора го бяха харесали. Аз не съм го гледал още, но не ми изглежда зле.
п.п. вОни ;Р

Тоя Коралайн kато излезе и май повечето хора го бяха харесали. Аз не съм го гледал още, но не ми изглежда зле.
п.п. вОни ;Р
This is it. Ground zero.
-
- Misting
Оправих го да не уча децата на грешен правопис.
Смешното е (или не), че дори не ми хрумна че може да е с о. Ужас, много сложно стана.
Иначе не се занимавайте с Коралайни, ами гледайте http://www.imdb.com/title/tt0978762/ Откога се мъча да накарам някой да го гледа. Това е просто божество.
Адам Елиът е известен иначе с късометражното си филмче Harvie Krumpet
http://www.imdb.com/title/tt0382734/ Може него да го знаете, но то е само като блупринт за Мери и Макс. Твърде е кратко и недоразвито (Harvie Krumpet), за да въздейства силно и да го превъзгласям колкото първия.

Иначе не се занимавайте с Коралайни, ами гледайте http://www.imdb.com/title/tt0978762/ Откога се мъча да накарам някой да го гледа. Това е просто божество.
Адам Елиът е известен иначе с късометражното си филмче Harvie Krumpet
http://www.imdb.com/title/tt0382734/ Може него да го знаете, но то е само като блупринт за Мери и Макс. Твърде е кратко и недоразвито (Harvie Krumpet), за да въздейства силно и да го превъзгласям колкото първия.
-
- Misting
Видях, че е правен по книга, спокойно. Също видях, че повечето, които обичат книгата не харесват филма поради същите причините, които аз не го харесах - захаросаност, малоумно изпълнени клишета, дразнещ диалог.
И всъщност доста напомня на Бъртън (особено захаросаната атмосфера), нищо че той няма нищо общо със сюжета - cпоменах го, за да предупредя тези, които го и не го харесват също. Повечето, които познавам харесват и Бъртън, и Коралайн, та всъщност просто насочвам хората
На мен такоз не ми харесва, на други сигурно им.
PS: Хуморът/гаврата със смъртта (споменавам го, защото много тъпо бяха навряни супер много предмети, които крещяха СМЪРТ ХА ХА, СМЪРТ ХА ХА) лесно може да стане провал, ако смъртта не бъде представена от поне 2 различни гледни точки едновременно - демек, хем да е подиграна, хем да е погледната насериозно. Просто защото няма човек на тази земя, който да не я гледа и насериозно (и тук имам предвид, че може да е просто мигновено флашване пред очите заради насадени възприятия, спомени; самият той може и хич да не му пука, но ще винаги щя я погледне и от тази страна) Tа в този филм не беше представена "сериозната" част добре за мен.
И всъщност доста напомня на Бъртън (особено захаросаната атмосфера), нищо че той няма нищо общо със сюжета - cпоменах го, за да предупредя тези, които го и не го харесват също. Повечето, които познавам харесват и Бъртън, и Коралайн, та всъщност просто насочвам хората

PS: Хуморът/гаврата със смъртта (споменавам го, защото много тъпо бяха навряни супер много предмети, които крещяха СМЪРТ ХА ХА, СМЪРТ ХА ХА) лесно може да стане провал, ако смъртта не бъде представена от поне 2 различни гледни точки едновременно - демек, хем да е подиграна, хем да е погледната насериозно. Просто защото няма човек на тази земя, който да не я гледа и насериозно (и тук имам предвид, че може да е просто мигновено флашване пред очите заради насадени възприятия, спомени; самият той може и хич да не му пука, но ще винаги щя я погледне и от тази страна) Tа в този филм не беше представена "сериозната" част добре за мен.
Това общото положение със смъртта, дето го обясняваш - през тая призма ли го гледа филмчето?
И да си, и да не си, забележката ти не ми се струва релевантна. Филмът е детски и "смъртта" цели да посплаши хлапетата, нищо повече. Всъщност, даже не е тема на филма. А иначе визуално е в пъти по-изобретателен от почти всяка анимация последните години и има страхотни set pieces като песента на бабите-русалки, или цирка на мишките, или песента на родителите-двойници. Това му е достойнството - той друго не си и поставя като амбиции, нито пък книгата.
Също така тези - "захаросаност, малоумно изпълнени клишета, дразнещ диалог" - нищо не ми говорят.
И да си, и да не си, забележката ти не ми се струва релевантна. Филмът е детски и "смъртта" цели да посплаши хлапетата, нищо повече. Всъщност, даже не е тема на филма. А иначе визуално е в пъти по-изобретателен от почти всяка анимация последните години и има страхотни set pieces като песента на бабите-русалки, или цирка на мишките, или песента на родителите-двойници. Това му е достойнството - той друго не си и поставя като амбиции, нито пък книгата.
Също така тези - "захаросаност, малоумно изпълнени клишета, дразнещ диалог" - нищо не ми говорят.